Wednesday, August 5, 2009

Myth Kure2 Lagi Laju dr Arnab!

“ayah..jom maen lumbe kure2..”
“nak maen mcm mane?”
“orang cakap
letak minyak cap kapak kat bontot kure2 nanti die lari lajuu
“ah..ayah tak terbabit..tak terbabit”
“betul taknak?”
“tak terbabit..ape buat bende tak berfaedah..”
“ok..”

Mule2 kite sediakan minyak cap kapak..aku pun masuk rumah..pusing2..cari2..
tak jumpe..
aku hampe..
Aku jumpe vicks je..pikir3..vicks pun berangin..same jek konsep ngn minyak cap kapak..
Aku test kat tangan..hmm..hmm...berangin..

Ok tukar..sediakan VICKS VapoRub!




“ayah pinjam papan..”
Ayah tak jawab..
kerek abes..


Aku amek tige..

Berbekalkan kemahiran engineering yg aku belajar mase foundation..
aku telah berjaye membuat litar kure2!!


Tapi macam flinstone je..



MANE NAK CARI KURE2?!!
Jangan risau..
Ade kat tepi rumah..abang aku si poek punye..hihihi..
Sekor name Ron Perlman..sekor lagi Guillermo de Kuro..yg mane Ron? Mane Guillermo? Aku pn tak tahu..aku baru bg name ni tadi..sebelum ni diorg xde name..kesian kn?

Mereka telah dibawa menaiki kenderaan pacuan tige roda ke arah litar..
Macam grand gak ar kan..

truuttudududu...



Jengjengjeng..
hahahaha..
dengan mudah ayah telah terpengaruh..
Tadi cakap sungguh2 taknak terlibat..
Buat bende tak berfaedah..
Cit!!
Kini ayah yg excited lebih…
aku pn rase risau..
Post ni pasal kure2..bukan ayah la!!

nak men gak..
ok fine maen la..
Tapi ayah tak mengikut hipotesis!!
Ayah tak bagi kerjasame!!
Suke hati jek die taruk kure2 tuh kat dalam litar..
tak sapu vicks!!
Pufff!! Lari due2..
pastu jerit2..
“OYEAH!! Tak payah letak minyak cap kapak dik!! Diorang lari jugak!!”


Pastu diorang eksiden..terkeluar litar..haduh..

Ayah hepi..
Cis..
dah ar baju tuck in..
skema betul..


Selepas ayah diikat kat pokok tebu..
aku pn menjalankan misteri vicks ke atas kure2..
Sekor je yang disapu vicks..
Yg pemalas..die ni Ron Perlman kot.. die pemalas dan lembap..klau myth ni berjaye,
si lembap ni akan lari lagi laju dari yg Guillermo de Kuro tuh..

kuci kuci kuci..

Ron Perlman kat lane ayah, kanan..
Guillermo de Kuro kat lane aku, kiri..

Ayah tolong!!

On your mark..
Get set..


GOOO!!!


Ahh..
Guillermo de Kuro still menang..
Ron Perlman macam tak rase pape je ngn vicks yg ditaruk kat bontot die..
Perlumbaan ini dilaksanakan sampai 7 kali..
Still..
Guillermo de Kuro menang..

Mungkinkan..
Myth ini harus dilakukan dengan
kemungkinan:
A. Kena letak sebotol minyak cap kapak/vicks pada punggung?
B. Memang hanye minyak cap kapak yang berkesan..?
C. kene letak vicks/minyak cap kapak DALAM punggung diorang?

Myth ini akan disambung?
Mungkin ya..mungkin tidak..
Bergantung kepada permintaan..
idea hati busuk aku..
dan kerajinan..

Yang penting..
Myth vicks berangin buat kure2 lari laju telahpun



...

30 comments:

zarul said...

ayie sengal2..
hahhahahah..
kite smbg ky utp lak pasni..
ak spply ko myk cap kapak..
hahhahah

Ayie a.k.a Nyei said...

hahhahha..ok2..aku nak sebotol kecik je..ckup kot..haahaha..
aku dah boring gile dowh xtau nak buat ape dah dduk kg..

Abir Abhar said...

sengal tol..
btw
respek bapak kau
sporting hbs

zarul said...

ok2..
no hal la..
ak ad btol bsar nye..
hahhahaha...
mne nk cr lak kure2 kt utp nnt??

Ayie a.k.a Nyei said...

bapak aku mmg dowh abir abhar..die suke sekse2 binatang ni..tu turun kat aku kot..aduhai..haaha

alah razol..tasik besaarrr...pancing sudeyh..hahaha

Straight Edge said...

agak2 sapu kat lam jd laju x ? haha

Ayie a.k.a Nyei said...

huahahahahahaha!! ko try ar sendirik!! tanggal ar sluar lam..

aku tak terlibat..tak terlibat..*versi bapak aku*

Straight Edge said...

haha... kena guna sarung tgn legend kat umah lam ah nak sapu kat ass dia... haha.. leh melecet jdnya..

Ayie a.k.a Nyei said...

bapak gay nyer ko sial..lam pn jadik..haahahaha

Straight EDGE said...

haha.. bab tul.. mana ada aku gay.. lol.. aku insan normal.. nak tgk gi joe...

zarul said...

klu nk bbuh kt lam ak ase kne due dozen gak la myk cap kapak 2 br ad efek..
hhahahahah....

AqilahSuhaimi said...

ayie2.. try la buat kt manusia.try la. aku nk tgk2. hehhe.. tp jgn wak kt aku. wak kat gen, lam ( nk tgk jadik ker x myth nih, cuba kt lam pun same la.), cuba kt em/majid/zarul.. try la erk.


ps : word verification : keropot

zarul said...

apsal lak kt ak..
ak da ckup pntas da..
hahhahahah....
lam ni yg prob sgguh ni..
so kami ngah pkir cre la ni..
2 ayie mncul ngan idea ni...
try kt binatg dlu..
pasni manusia lak ea..
hehhehehe

Ayie a.k.a Nyei said...

hahha..orait..kite buat kat lam..hahhahhah..

zarul supply minyak cap kapak..

qilah ko buat litar..motip wat litar utk lam..haahaha..

SasHa Lee said...

aiseh..cian nyer si kure2 tue,,hihihi..mungkin ko kene letak minyak masak..baru dia pantas sikit..hihi;)

zarul said...

ok set..
n kite prlukn dak2 bh yg len untk memikirkn cre cmne nk sapu an myk cap kapak 2 nnt..
hahhahahahah

Ayie a.k.a Nyei said...

sasha lee?! minyak masak yg panas? kejam gile..haahaa..bek cucuh besi panas je..yg tu kompem lari laju gile..haahaha..

razol..aku rase xyah..lam reflex lambat..kite dah sapu baru die perasan kot..hmm..hmm..

i wonder where is lam..[??]

khair 3rd said...

abih aa ko
nanti Guillermo de Kuro tu ungkit nama ko kat alam barzakh
masak aa ko kene jawab

zarul said...

kite sapu la hr isnin awl2..
nnt hr rabu kite check lam..
laju x die
ok x ayie???

zAcK said...

ko kene tag,
sile amek kt blog ak
post title
bile name digugel tanpe segan silu

Ayie a.k.a Nyei said...

razol..bwk x minyak? aku dah balik ni..*nk gtau gak pdahal ko jemput aku..haaahaa*

zarul said...

bwak2...
tgh tggu lam je ni..
hahahhaha...
lam ny xblik2 ag..
lam btol lam ni..

Ayie a.k.a Nyei said...

ntah2 die balik ari esok..

tapi..

die ckp die dah betolak ari isnin lepas..haih..lam lam..

zack nnti aku amek..heehe..

-eD- said...

hahah...aku nk join experiment krg...aku tukang pegang...tukar sapu suh r dak2 mC...drg mmg expert...kn ayie kn???hoho

Agakkacak said...

Woi!!! kura kura aku!!! kejam!!!! cis cis cis.. bagitau kak ila, dia yang bagi adiah tu.. heheeh. mungkin kura2 tu sakit perut atau tengah selsema, tu dia selesa bila kena sapu ngan vicks..

Ayie a.k.a Nyei said...

eh3 alamak..hahaha..ayah yg buat!! ahahaha..g marah ayah..

ila de cute said...

aaaa tu kura2 kita beli utk abg ad la...masa mula2 berchenta...cisss nyei...hampeh...

Ayie a.k.a Nyei said...

alaa kak ila..diorang pun boring duduk kampung..ape salah nyer diadekan pertandingan lumbe lari sekali sekale..hahaaa..

jimah said...

adoi!!! sengal sungguh... hahahaha...
pasni tukar spesimen lak.. gune arnab.. mesti kiut giler..

che sakinah said...

AHAHHAHAHA!!! hilang stress aku baca! genius gila buat litar lumba tu! :D

kura2 kau lambat sebab dia tak nampak ada kura nak belumba dgn dia sebelah papan tuu... soo dia ingat hanya bersiar-siar je la sambil bontot berangin.. hahaha *myth aku*