Monday, April 29, 2013

Suatu Hari di KL Sentral


Itu hari aku pergi kl sentral..aku pergi kaunter putra mau angkat itu tokan..

“dua linggit..mau balik lumah..” 

satu acik cainis tua, bersaiz mini mintak duit kat orang sebelah aku..mamat tu tak layan..

Aku nak bubuh je duit dlm mesin tu..nyonya tu sampai..”dua linggit..mau balik lumah..” muke sedih gile babi mata berair macam puss in the boots, sumpah..aku touching jap..dalam hati cakap “kalau aku tak tolong, org tua ni takleh balik rumah, lepas tu dia mati kesejukan. Fak.” aku pun terus jadi sopan santun..”

mau balik mana?”

..dia jawab..”balakong..”

Jauh gak tu untuk seorang acik cainis tersasar balakong-kl sentral. Dahi aku kerut tak percaye dah..

”Balakong mane ade sini..” muke die cuak2 terus reply..”sana luar naik bas..” hmm aku dah tak caye dah..tapi sebab aku kaye (tibah), aku hulur jugak rm2..” balik tau nyonya..jangan merayau sini..nanti kena culik, kena rogol..bahaya.”

“thank you aa..” terus blah..aku tak chow terus, aku gi follow dia..lepak jap blakang sebuah stall..

5 minit pastu. Jeng jeng, dia patah balik, gi kat sorang makwe..

”dua linggit mau balik lumah.”

Babi.


...
gambar hiasan: ayah aku

Thursday, April 18, 2013

Tanah Kubur: Bersyukur

Hidup dengan teknik sosial yg hebat, pom gembira dengan hidupnya.

 si pendek yg gembira di office

Namun, dilahirkan dengan ketinggian mini, pom tidak pernah bersyukur. 

Pada suatu hari, pom menemui cara meninggikan diri di internet. Walaupun tidak yakin pada mulanya, dia cuba juga.

beliau mula..
bertambah tiga inci.

beliau teruskan..tambah lagi 16 inci..

beliau teruskan sehingga mencapai tahap peninggian mokhsha.

senaman yang paling extreme!

Selepas enam bulan, pom telah semakin tinggi sebanyak penambahan beberapa puluh sentimeter.

Disangka panas sampai ke petang, rupanya bukan sahaja hujan, malah bah datang sekali pada petang hari. Ketinggian pom hadir bersama sakit pinggang yang ultimate.

Badannya asyik bergoncangan, tidak mampu kencing berdiri lagi. Kalau kencing pun abes sepah sampai ke pipinya. Sungguh tragis. 

Diagnostik bersama doktor mendapati tulangnya telahpun berterabur kerana tidak mampu menahan kestretchan badan yang terlampau tersebut.



"aduh..payoh nih."


Walaupun tinggi seperti yang diimpikan, pom tidak lagi mampu tersenyum seperti biasa.


Si tinggi yang sengsara di office sebelum lumpuh sepenuhnya

Selepas itu pom mati.
(tibah mati begitu sahaja)

Kerana tidak bersyukur dengan kerendahan, pom jadi terlalu tinggi semasa dikebumikan. kuburnya pendek yang walau digali-gali macammanapun, tetap tidak mampu memuatkan pom.


akhirnya masyarakat fedup lalu membiarkan mayat pom di situ. kejam sungguh masyarakat.

abis.

...


Pengajaran: masyarakat haruslah prihatin. 

...

Thursday, January 31, 2013

Menanam Tahi di Pinggir Pinggul


Maaf lah tajuk dia memang mengelirukan sikit. Kebelakangan duduk di kampung ini, aku mendapati ayah semakin nakal. Dia paku laptop aku ke dinding, dia lastik ayam jiran, dia tweetjack twitter aku, macam-macam lagi lah benda di luar kawalan berlaku. kita put aside lah dulu masalah ayah yang nakal ni.

Seronok-seronok duduk kampung, aku pun bercucuk lah tanam.  Tunggul lama aku cantikkan, bubuh aloevera kat keliling dia. ni apa khasiat banyak kena tengok agro tv aku taktau.
    

amek pokok langsuir bubuh atas tu..ini pasti tiada khasiat la.


tabur pasir nak bagi cantik..panas la sikit kalau pokok tak tahan dia mati.. 


so cantik la tunggul bodoh itu.


tiba-tiba dan tak semena-mena, PAAAPPPPPP!! serumpun tahi tumbuh situ. aku panas la. aku letak pasir bukan nak bagi kau berak woi kucing!


teringatkan dendam aku pada ayah, aku rangkul semua tahi itu. 


ambil dan tayang kepada semua. this is fear factor malaysia. apa barang fear factor hisap kulit kerang, pegang tahi lebih rock dan mindfuck!


aku bawak masuk rumah, susun terus kat pinggir pinggul ayah aku. haahahaha inilah dia kisah menanam tahi di pinggir pinggul. 


kau tahu jelah betapa berangnya ayah aku lepas tu. dia terus azan on the spot. esoknya dia bawak aku ke indonesia untuk belajar agama. hahahahahaha
  
aku pastu 1,000% pembaca sedang mindfuck dan ketakutan sekarang. lebih-lebih lagi kalau tengah makan. ada rasa macam hati kecil gitu. hahahaha

hey, takde nyer aku nak main taik!

sediakan sedikit kotak, basahkan dan hancuri. masukkan ke dalam gayung. 


gomol cebisan kotak tersebut sehingga warnanya cantik dan rupawan. 

 

genggami dan perah kotak itu sehingga anda mendapat,

SERUMPUN TAHIIII!!


YANG SUCI DAN BOLEH DIBUAT RAKAAANNNNNN! 


HAHAHAHAHA HAA NAK BUAT LA TU.

Credit Nik Ahmad Aiman sebab share cara-cara buat tahi dari 9gag. kot. ntah aku lama tak bukak. hahahaha