Tuesday, July 7, 2009

Buat Susu Keluar *pulak*?

*Aku tak sangap susu tapi aku tak tahu kenape aku kena tulis bende ni..T___T aku bukan lelaki jenis itu..T__T*

ANDA mesti TAK TAHU fakta bahawe susu buleh kuar walaupun TAKDE baby..kan? kan? Jgn tipu..ckp je tak tau..hahaha..ini citer fasal fakta ye..aku cube mengelakkan dari bercerita mengenai bende2 ni..tp tibe2 semasa aku search hormon utk hasilkan susu tu *utk cita2 aku* aku terjumpe bende ni..nak buat cammane kan..bende ni agak menarik utk dikongsi..*mengeluh sambil menggeleng2 kepala*

Okeh seriyes..
pempuan buleh menghasilkan susu sejak puberty..pempuan juge buleh hasilkan susu lepas baby dah besar pun..ape yang perlu dibuat adelah mintak someone else *suami akak adik mak* to suck on the nipple on a regular basis. Jangan buat sendiri ye? Tak elok…macam buang tabiat..macam pelik dan seperti berkelakuan sumbang ke atas diri sendiri..astagafirullahalazim!!
melalui penyedutan itu..signal akan dihantar kat otak supaye menghasilkan susu dan susu akan keluar beberape hari kemudian..jika penyedutan dilakukan berterusan..

sebelum korang try, mari aku cerita garis2 panduan nyer..ade sesiape nak try ke?
1) Penyedutan perlulah lembut..tak boleh kasar2..dan kadang-kala menyebabkan sakit sikit-sikit.
2) Breast yang disedut akan jadik besar..so kena buat DUA-DUA belah OK?! Adalah penting untuk memberi perhatian yang seriyus! Kalu tak nanti beliau akan besar sebelah..sangat hu? Doh..dan bu? Ruk..takde orang su? Kaa…
3) Bile susu nak keluar..nanti ade sakit2 sikit..ade gatal2 sikit..
4) Breast akan jadi makin berat dan sangat pejal..
5) Sukatan susu yg keluar adelah sikit mule2 dan akan bertambah jika penyedutan berlarutan..
6) Breast yg tercipta saiz besar lg senang berfungsi berbanding yg kecik..
7) Susu yang dihasilkan tidak berbau dan hampir tawar rase nyer macam air lah lebih kurang pada mula2 terhasil tuh..
8) Partner yg menghisap tu perlu perihatin tempat2 yg sakit..atau tempat2 yang pedih untuk diteruskan..kesakitan dan kepedihan selalu nyer berpanjangan..
9) Bende ni tak best pun nak buat..
10) Jangan terpengaruh dengan penulisan ni..
11) Tolong-tolong la jangan terpengaruh..

Seandainya susu tak nak keluar tapi sakit je yang ade, sile berhenti dulu dan cube selepas beberape hari..kalau tak mahu jugak..maka breast tu tak capable of giving milk yet..bermakne pempuan tu tak cukup hormon utk bagitau otak suruh buat susu..tunggu lah die pragnent dulu pastu nak buat, buat lah..
Ps: Partner: sile mintak keizinan tuan breast sebelum buat bende tak berfaedah ni..sila pastikan beliau selesa sebelum melakukannya..

Nak post kt mythbuster ok gak kn? Tengok diorg buat myth ni bejaye ke x..boleh kite tengok same2 di Estro channel 551!! Discovery Channel!


lalala nak antar kt mythbuster lalala~~

yeyeye buleh tengok dlm tivi..yeyeye~~




aku gagal...huwaa...website tu PENIPUU!!!


...

16 comments:

rosearienah said...

addoyai ayie!
nih lagi sengal!!
wahahahaha.
smgt gile hang wat research nih.
apekate ko buat untuk fyp ko?
kehkehkehekeh

Anonymous said...

...kalau perah kuar air ko nak wat ape?
tu susu ke?
buleh jual ke?
tak kan?~~~


jadik......



AIDIYE KILANG SUSU KO TAK MUNGKIN BEJAYE!!!!
KO GAGAL!!!!

*nih geme tahap dewe nih*
GAAAGGGGGAAAAAALLLLLLL!!!!

ps:kalo ade org mati susu kering...mmg ko la yg salah~~

Ayie a.k.a Nyei said...

fyp psal susu? aku kena tuka kos ar..*isik borang tuka kos*

lame2 kuar la susu..mule2 je kuar air..haih anon ni..*aku taw sape*

ps: sape suh cube..aku da tulis jgn tepengaruh..lalala..*tutup telinge*

suset said...

haha
apsal 0tak k0 nh sial r ayie.

Ayie a.k.a Nyei said...

aku pn taktau ar..

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

Ayie kalo aku dah terpengaruh dengan ko aku nak buat camner??

Ayie a.k.a Nyei said...

g la cari sepasang..pastu kawen ngn diorg..pastu suke ati ko la..haahaahaa..sebeb ape aku tulis gini? sebab aku tak rase nipple ko mampu kuarkan susu..haahaa..

ps: ko laki kn? theehee~~

khairin said...

xsudah2 ngan susu ko,carik pompuan sorg n then ko try aa dulu bt step yg ko bg tu,demo kan utk kitorg,,;D

aq boleh jadik tukang amek video ko,volunteer nie,xya bayar...;D..
hahahahaha..;D

tim said...

oih..
blog ko ni kne open kt budak 18thn ke atas je nih...

Ayie a.k.a Nyei said...

khairin x senonoh..
tim..baik jgn bg adik2 ko bace..sile clear history pas bukak ok?!

AKU PASS DE!!!

Mohamad Faiz @ Gegardo said...

ko bengong ke?
susu picit tetek lembu sudah..
xkn ko nak tetek manusia besar macam tetek lembu..
x sanggup aku..
demit a ayie..
geli buduh

Ayie a.k.a Nyei said...

budo gegaq..bukan aku nak suruh orang buat pun..haahaaha

Anonymous said...

ayie ko ni mmg merepek la..
betul2 blog ni 18 keats je buleh tgk...
rahsiakn url nye dr budak2..
hahahaha

maaf, nama tidak dapat dipaparkan. harap maklum said...

wei...
ak da try dow..
da bukti nye.........
penulisan ayie nie mmg btol!!!!!
dan akhirnye susu melimpah2 ke ladang gandum!!!!
hahahaha..(gelak jaat)

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaaha..xde name..ko wat kat sape? haaha..mcm iklan kokokrunsh

Blackhunney said...

haha..
i xtaula cmne u leh dapat idea psl breast feeding yg mcm ni..ngee