Wednesday, July 29, 2009

Beruk Durjana

ini adelah first field trip kitorang budak2 petroleum geoscience..dikendalikan oleh dr. pedro popito dari spain nih..*popito bukan name sebenar*


sebagaimane comel nyer name popito..beliau juge ade jari kaki yang comel yang geli pasir..sorry sir..i hope you don't understand malay..


ni pantai segari ar nih..die duduk kt pedalaman..xdek orang datang mandi pn..


ktorg blajar sampling ngn labeling jek..


argghhh!! silau2..

ni pina ape tatau ah nape pelik2..aku yg jmpe..popito cakap ni nak simpan dalam muzium utp ngn name aku..hohohoh..bangge gile aku..ni cerite betul ni..


mus jumpe starfish..


aku jumpe jugak..tapi kecik je..

pejal jumpe worm tube..


aku tak jumpe pn..

...


...


...

Tapi aku jumpe DINESO!!








cuak gile ngok!! aku lari lajuu lajuu lajuuuuu!!!

don't worry..i survived..

Tapi aku tak puas hati ngn amoy sebab die jumpe,
pastu kena kejar dengan bende lagi best..


...

...

...

Hampeh la amoy..mane die jumpe ntah...

Pastu kitorg g taman monyet tempat tempat pokok bakau lak.. sini monyet banyak gile beb..


ade yg mengenang nasib..aku tak sure apehal die pegang2 batu tu..

ade yg tengah bawak anak jenjalan..macam2 lah kegiatan yg berfaedah diorg buat..

Haa..ni nak cerite nih..ade monyet name Alfred Steamer nih.. haa..name dah best tapi perangai macam sampah..

die datang kat aku..die cakap kt aku..”kalau ko tak bagi plastic tu..aku ajak geng2 aku serang korang sume..”
aku bengang bebulu macam monyet ar kn..aku cakap ar..”blah la lu Alfrred Steamer..dah la takde baju..nampak telo..muke macam beruk..tak hensem..kaki rupe tangan!! nak amek fosil aku kutip lak..klau berani serang ar.."


tapi tibe2 je die dah serang popito..demn ar.. gune pisau lak tu..aku xleh wat pape..popito ckp..”bagi je la..kang die bunuh aku kang!!” dengan penuh cuak…

aku tepakse serahkan fosil yg aku dah kutip seharian..huwaaa…alfrred babi!!!


dah carik2 fosil aku..diorg blah gitu je..budoh nyer alfrred ngn kwan2.. PEMBULI BERBULU!! uu..kecewa..dah la platform tu tinggi..xleh turun..lumpur lak tu..uu…kejam..



sian starfish aku…

Ade sekor beruk baik..
name Sarafan..
die nak ceriakan aku balik..
so..die tunjuk la telo die..konon2 aku suke la..
die nak buat lawak ni..


tapi itu..membuatka aku bertambah depress..

Sume beruk same je!!

Aku takkan bagi muke kat beruk lagi pasni!!!




...

22 comments:

aE_MaN SoLiD said...

ngok la ayie..
smpai dineso ko jmpa ek..
hak3...
brok 2 leh lak nak ugut pedro papito 2..
nak gne pisau ala sabit da..
igt pala dia lalang ke pe..
hak3...

Farihah Ahmad said...

larh.. apsal vavi-kan alfred. biar je die. bkn ensem sgt pn nko nk jeles2.. biar2.. nko cube tnjok cth soleh sket.

Ayie a.k.a Nyei said...

haaahaaha..tu ar..gedik gile ah alfrred tuh..aku bebulu betul ngn die..

hahaa..nk tunjuk cth soleh cmmane farihah ahmad..aku tekanan dowh..penat carik seharian, buleh lak die rampas gitu je..aku sedih uh..haahaa

SasHa Lee said...

lawak laa kamu nie...terkezut woo leh jumpa dinasour..hehehe

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaa..tu ar pasal..seb bek x kena makan..haahaa

zAcK said...

kesian dgn fosil kamu..
x sgke ko leh kalah ngn alfred..
wakaka

Ayie a.k.a Nyei said...

gile ko nak gaduh ngn beruk berpisau..haahaa..

citer sebenar nyer die men rampas gitu je..aku cuak gile aku lepas ar plastik tu..T_T

bob said...

sial la ko ayie...
bile plak mak bapak die bg nme popito???
asal xpnggil bandito je trus??
lg sedap...
hahaha

ko mial sial pnye lawak!!huahuahua..
aku bru stop glak lps 3 kali mmsuk jamban..
hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaahaa..dah tu sape suh susah sangat name nak sebut..aku rase xdek sape betul pn sebut name die.haahaaha..

Agakkacak said...

hahahahah,.. lawak lawak... tengah nangis gelak ni.. hahahahaha.. hampeh.. ni alasan tak de bahan bukti nak bawak balik la ni..

lol said...

gaggaagaga..
lwk2..

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaahaa..ade sebenar nyer..pina tuh..yg besar nak taruk kt muzium tu..yg tu dah simpan dalam bas lame dah..xkn nk bagi alfrred kn..haahaaha..

tepakse bagi lohh..alfrred mmg taik..

Ahmad Munir said...

bodo~!!!

gle swine aku gelak...
papito plak dh...dh tu kne serang ngn monyet plak...

bodo la ayie!!!

mwahahaa...

xabes gelak lg nie!!

dyod said...

lucah gle tnjuk te**
ayie plak tunjukkan kat satu dunia.
lagi lucah
wahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahaha..aih dyod..xkn tgk telo beruk pn terangsang kot..harharhar!!

Ayie a.k.a Nyei said...

name popito dibagi khas oleh kawan baek saye yg bename ami..sekian terime kaseh~

Anonymous said...

aku btul2 ingat name die popito~~
T____________T

ps: aku takpe la tatu name die..aku bukan anak didik die~~
KAU?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ayie a.k.a Nyei said...

kitorang x penah belajar pn eja name die!!

asmiedar , 20 said...

hahhaha...gila la penipu tol pics tu n cerita dongeng..but its cool...it make me laugh..hahahhahahaha

P e l u k a h a t i said...

pakcik yang ade beruk kat bahu die tu hensem laaaaa

Blackhunney said...

dinesor yg looks reall..
hihi..
i like..
monyet tu pn kelakar.ngee

fitriah said...

haha sengal!!!