Sunday, July 26, 2009

Peristiwa KTM


yeh?! salah upload ke aku nih..


haa..ni gambar betul..

Perjalanan dalam ktm memang memenatkan..tambahan lagi jika perlu berdiri..tambahan lagi jika anda berdiri di sebelah orang busuk..haaha..tp hari ni bukan nak cerita pasal orang busuk..

Aku gerak gi umah lam (member) dari setiawangsa ke padang jawa..lepas tukar tren kt kl sentral..aku pn terpakse berdiri kt dalam ktm tu..tengah aku melayan perasaan tuh..tibe2..

“u wanna sit here?” sapa seorang gadis blouse purple ade jalur belang2 kat belah bawah, sluar kelabu cair, kasut putih..yg sangat cun, hot, feewit dll..

Tapi dia tak tanye aku la..dia tanye kt seorang kanak2 negro..
Negro kecil tu geleng2 kepale taknak la konon..ktm penuh time ni..aku menyaksikan gelagat dua orang itu dengan kusyuk..

“where r u from?” soal lagi gadis purple kpd budak negro kecik tu..
Negro kecik tu pegi kt mak die yg same2 negro jugak..

aaa kiki lala…akiiiki lala atukoni zuzonyoh!!” *bahase negro*

Mak die buat kerek taknak layan sebab tengah borak2 ngn makcik die..macam mane aku tau tu makcik die? Aku agak je sebab rupe die macam makcik seorang negro je..

Kemudian negro tu seret bag luggage die kt pempuan cun tu.. aku dah start jeles dah ni..apehal lak budak negro ni dapat pehatian gadis ni la..come on la..die tak cacat ok?! die tak mengandung!! takde tongkat!! Biar je die bediri..xde gambar negro kecik dlm poster perihatin2 tu..


Lagipun poster ni kaler putih!! budak tu hitam!!

“u want to sit?” soal pempuan tu lg..negro geleng2 lagi..pastu diorg borak2 ape aku taktau..aku jeles..jeles..jeles…
Tibe2 sampai stesen seri setia..pempuan yg duduk sebelah awek cun telah turun..dengan serta merta negro kecik mencelah2 masuk lalu duduk tepi pempuan cun..
Terbakar beb..jeles..jeles..jeles…diorg kelihatan begitu mesra….





Aku pn berfikir..perlukah aku jadi negro yg berambut kerinting dawai, berkulit hitam legam bak songkok baldu..berbibir tebal 5 inci bak kapal korek..?
kenape mesti dia yg dapat perhatian gadis cantik tu?! Kenape?! Kenape?!! Kenape mesti budak negro?!! bukan aku?!!!

Sejak hari itu..

aku sentiasa berjemur..

aku tidak lagi kenal ape itu sikat rambut..

aku practice buat bibir tebal..

...

Terimalah aku seperti negro ini jika ini yg kau mahu..wahai gadis cun berblouse purple….


takut tak? takut x?

...

23 comments:

caliphkaai said...

haha. kelakar. kurg kasih syg ke ape?

tapi ada part yg agak racist r. erm...hati-hati...

dyod said...

hahaahahah
macam taik! hahaha!

abesla x hensem pasni

Agakkacak said...

huh!! racist!! hahaha.. hampeh

zAcK said...

haha...

[x mampu nk komen ape2.. gelak guling3.. wakakka]

moon-era said...

funny lah

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaa..aku pn nk gelak gak ar bace korang komen..haahaahaa

down_driller said...

hahaha ayie you never failed to act hilarious! kelakar tergolek2 den.. ha3 nice job but jaga2 r hang banyak sangat ngarut ha3 :P
btw wei mane dpt software yg tukar2 gambar ni? jeles nie. nak gak!! :p jako_imp@yahoo.com

-aleng-

I - s Y a said...

hahaha..tekezut.

Farihah Ahmad said...

ensem ape nigger pnutup entry nko tuuuuuuuu...

Ayie a.k.a Nyei said...

ahhaahhaahhaa...tu ar pasal..ensem kot..

Mohamad Faiz @ Gegardo said...

negro konek besar..
konek ko besar jari kelingking aku jek..
camne prempuan tu nk kat ko..
zzz

nurul said...

muke ko xleyh blah!!!!!!!!!!!!!!!!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha..gegaq budo..mengeluarkan kenyataan2 lucah dan tak benar..haahaa..bangang..

Mohamad Faiz @ Gegardo said...

aku cakap betol ape..
macam aku x penah usha ko mandi sungai x pakai mende..
ko mesti ingat..
aku kan abang..
muahahahaha~

aD said...

hahaha
aku sokong gegaq

xkn ko x ingt kite mandi ramai2
kol 2 og kt bujang melaka aritu
n ko xpkai ape2?!

hahahha..skung da tau kan ape yg ko perlu adobe-kan..hehe

g r tukar cpat!!hahahahah

Ayie a.k.a Nyei said...

slalu je aku x pkai sluar..haahaa..aku pkai daun kot slalu2 tuh..haahaaha..*not a true stroy*

alah gak..ko pn mcm x penah..eleleh..tower telucut..sluar kne cabut..kn? kn? hahaaha..*true story*

aku ade g bujang melake ngn ko ke? ade aku g mandi ngn ko ke kol 2?! aku g berak ade ar..haahahaahaaha..addy bangang..

SasHa Lee said...

hehe..kelakar laa kamu.. aku pasti awek cun tue..lagii tak jemput kamu duduk kot... sebab kamu terlebey berjemur...heheh..gulau22...

Nautiss said...

Woi Ayie.... Posting nie... racist betul lah... gila babi... ha ha tapi memang lawak siut cerita you.. pray hard man.. aku pasti awek berblous tu bagi u duduk sebalah dia pasal negro semuanya panjang.... (faham faham leh....) Ha ha...

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaahaa..nautiss ni..

astagafirullah..*oh my God*

haahahaa..

Straight Edge said...

hmm.. salah satu kepakaran ayie.. dia leh berak mana2 je... aritu aku gi tioman ngan dia.. kat longkang kat kedai mkn (tp masa tu kedai x bukak ag ) org pun dia balun.. tandas wat sendiri.. custom sendiri beb.. aku pun layan ah sekali 'toilet' tu beb.. masyuk.. tp lenguh ah kena mencangkung .. arhhh.. demn la ayie..

Ayie a.k.a Nyei said...

budo ape botak ko citer bende tuh kt sini..haahaahaaha

Botak said...

haha.. ala ayie.. x pe la.. hope pemilik kedai tu x baca blog ni.. kalau x nahas kita ..

jimah said...

hahahahaha... bleyh pulaaaaak...