Monday, June 29, 2009

Tolong Aku JADIKAN INI KENYATAAN!!

Sedang aku berimaginasi dan berangan dengan penuh energetik..aku teringat perbualan aku ngn kak yanne..seorang pemborong susu kambing..

“nape xde orang jual susu orang ek?”
Lebih kurang mcm ni la die jwb..
”ko gile? Mati la nak perah..”

Ya..aku dah ade cita2 sekarang..aku nak jadi tauke, pemborong, pembekal, pengilang susu manusia!! Harharhar!! *gelak evil*

Mcm ni nk buat..aku perlukan:

mule2,
civil engineer utk buat kilang..a.k.a tempat lepak sambil perah susu dan kilang pemprosesan bersame2 mekanikal engineer gak..

arkitek nak gak..design bangunan aku cantik2 ye? AKU TAKNAK BENTUK T*T*K!!

aku nak
mekanikal engineer design pengepam susu untuk manusia yg boley pam susu dengan hebat..budak eletrik n eletronik tolong ye?

Aku nak
chemical engineer yg buat pil untuk bagi kat pekerja susu aku supaya diorg dapat mengeluarkan susu pada kadar optimum 5 liter sehari..ke ni keje org farmasi ek? Mampos tak kesah..

Aku nak
budak2 medic wat research untuk elakkan barah payudara..

Dan yg paling penting..aku nak
ejen orang gaji keje ngn aku..aku perlukan kira-kira 3000 orang pekerja..ejen kerja indon ke mynmar ke mindanao ke pape la x kesah..yg penting pekerja pempuan yg mampu keluarkan susu..ok?

Klau
sape2 berminat nak apply pn boley ye..sbb keje ni senang je..just taruk mesin pengepam tu *bakal didesign oleh engineer* pastu lepak la wat pape yg korang nak..kt kilang nnti aku sediakan kompiter berinternet..tv berestro..aircond..krusi boley urut pn ade..untuk memastikan korang selesa bekerja..ok?

Seriyes tak penat..umur pengambilan pekerja ye..umm..18 hingga 40 la..jgn isau susu TAKMAU keluar..nnti ade pil yg meningkatkan hormon estrogen dan ape2 la aku tak ingat..boleh mkn pil tu ye jgn risau..halal..

Susu anda akan dipek dan dihantar ke kedai2..aku perlukan
pekerja antar stok kt sini..sape2 boley bawak lori dan van boleh apply ye..keje mudah..

Ya..cmplete imaginasi aku..harharhar..jom la
sape2 join venture ngn aku..aku perlukan hicom dlu untuk kaji cita2 ni..kemudian baru aku wat pinjaman bank utk modal perniagaan..ok? bagi je name dlu ngn pekerjaan dlu..papehal aku contact..*muke seriyes*

Tapi..
mak cakap tak boleh..mak cakap nanti sume orang jadi anak susu orang indon mynmar dan pekerje2 aku..mak ckp anak susu takleh kawen sesame sendiri..
Aku JUGA perlukan
ustaz dan ustazah berpengalaman untuk bidas mak aku..!! HARHARHAR!! *GELAK SUPER EVIL*

err tambahan..aku perlukan
LISDAWATI utk jadi duta produk susu aku ni..please..kak lisda, keje sini yeh? jadi duta je..>.<


. . .

37 comments:

khazaidi kamaruddin said...

bodoohh!!! ko mmg ada idea yang cikai2!!!!!!!! hahahahahhaha!!! pecah perut aku!!

Ayie a.k.a Nyei said...

CIKAI KO KATE?! ini perancangan yg complicated ko tahu..orang bulih curik idea ni bukak syarikan snirik ko taw x?

pecah perut je? aku PECAH KEPALE pikir nak buat bende ni taw x?! haahaahaha..

Cik TiRa said...

hahahahaha ape la ko ni -_-"
share tender ngn ak nnt..keuntungan 50/50 k?

TAPI..

sumpah ak xnk beli susu tu..hahaha

razol.. said...

baek lah ayie..
sebagai rakan dan chemical engneer..
ak akn ushe kn ap yg ko inginkan ini..
gerak kn st BH untk mnjaye kn ini..
hahahhahaha...
kite still perlukn ICT n BIS la ayie..
puek mst terer la bab ni..
cbe bncgkn dgn die..
didit pn ak ase akn beri kerjasame untk manage jualan kite nnt..
hahahahhahah

nurul said...

wea ayie...
ak rase ak mmpu mmberi kan anak ak susu y secukup nye la..
so ak xmo beli a ko nyer produk tuh..

tp kalo ko perlu kan bntuan engineer meki....

o/ ak mahu mmbantu~~~

Ayie a.k.a Nyei said...

oii tira mane buleh 50/50..orang laen nak makan ape? aku je 50..korang share 50 lg tu..haahaaha..

oh ye razol..haah la..aku nak bdk2 tu sume..haahaa..tp puet takleh ar..abes sume pekerje aku die kebas nnti..puet tu tak mengire sempadan tu..haahaa..

haaha..nurul** tolong yea? yes2 dah ade 3 org nak membantu..hakhakhak..

ni bukan susu produk utk bibi je..oeang tue pn boley minum ar..haahaaha..

Mohamad Faiz @ Gegardo said...

kalau ko nk kasi sedap lagi susu tuh..
sebab orang cakap susu tu tawar..
ko wat la product baru yang bole jadikan susu tuh yogourt(mcm salah jek) n wat la perisa rasberry ke, blueberry ke, milo ke, pandan ke n etc..
ini cuma cadangan..
semoga aku dapat share aku nanti..
muahaha..

spark acap said...

kalo 6 taun g aku nak apply jd doctor akt company ko leh tak :p
tp gaji kna masyuk aa!

Ayie a.k.a Nyei said...

gegaq..manede tawar ar..aku rase sedap je..*paw akak aku* hahaa..buleh2..ko wat program mesin2 tu jadi perise sedap2 ye? nnti ramai beli kompem nyer..hua3 kite kaye!!

oh? spark pn nak join? jom2..haahaa..tp 6 taun aku kne tnggu..xpe2 ko buleh start research dari skang ye? haahaa..jgn segan silu nak join ok?!

Hang kebun said...

ade ke patut,
x pasal2 x leh kawen sebab minum susu tu. kesian mereka

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaa..mane komfem lg xleh kawen tu..mybe ade care xnk bg peminum jd anak susuan..haa..ye dak?

haaha..nnti aku cari ustat, kite tanye ye?

Agakkacak said...

dia jangan sampai tiga kali kenyang aa.. so, produk susu aok ni hanya bole di beli dalam amount yang kecik, utk di minum 2.5 kali je.. so pastu dah tak bole beli. konfem lepas 1st mass producttion terus bangkrap.. hahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

3 kali KENYANG? mcm tu buleh ar..tulis kat kotak+botol+plastik susu tu besar2..

JANGAN MINUM SAMPAI KENYANG JIKA ANDA ISLAM!!

hahaahaha..buleh kan? kan??
sape minum smpai kenyang die ar salah..haahaahaa...

Agakkacak said...

abih pastu kalo baby tu dah besar pastu nak kawin ngan orang islam, yang menom susu tu, cemane?.. dah kira adik beradik susu.. tak ley kawin aa.. kesian mereka

shakinah said...

opah aku nak join.
susu expayed punye laa.
boleh ke di awet balik?

Ayie a.k.a Nyei said...

alah abg aku nak wat kisah complicated lak..tatau ar tnye ustat saadon xpun ustazah salwa ar..haahahaa..

opah nak join?! jom jom suh opah ajak kawan2 opah skali..xde expired..kite buleh bagi nutrient kt opah tu..jgn isau..bulih2..gaji same..haahaaha..tp opah tu misti below 40 la..rase nyer dah dibagitau..haahaa

-ezl- said...

mane boleh... meh aku menggegarkan fantasi kau kasi hancur impian kau....

kenape ye tak boleh?

sbb.. susu ibu tu dari darah....

try la... kau perah susu sape2.... *jgn stranger la.. kang kena hempok ko kang ayie* mintak la susu kakak kau ke ape... pastu kau biar je susu tu.. lame2 jadi darah bai.......

haa... sape nak beli darah? drakula?

haha...aku saje je nak spoil kan impian kau...aku kan dengki.. mekasih.

Ayie a.k.a Nyei said...

ezol..haaha..ko penah dgr pekataan preservatives x? bahase mlayu nyer org panggil pengawet..penah dgr x? klau x penah dgr mybe penah bace..ade kn? haahahaahaa...

bdk chemy..jlnkan kajian..jgn bg susu kite jd darah..bdk petroleum mmg kuat dengki..hua3..

rosearienah said...

idea yg tlalu sengal untuk dtrime akal la.

hahahahahaha.

otak ko mmg hebat sbb mampu terlintas d pkiran bnde2 cmni.


salute salute!

looking forward utk tgk impian ni jd reality. kehkehkehkeh

suset said...

ayie., k0 sial la!
hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

mekasih2..haahahaa..terime kasih kpd semua!!

hanep said...

haa.. kata ko perlukan ustat?
ni aku ada di sini sbg wakil..

wahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

hanep..klau ko nak jd ustat ko kene ckp kite buleh buat susu ni..klau x aku x ngaku ko ustat..hua3..

khairin said...

hahahaahaha!ko ingt nk perah2 susu org,perah cam susu lembu ker dowh?nk kna pregnant dulu,beranak,bru ade susu,,ish2,,pastu yg lpas beranak,tahan aa 3-4 thn,tu kalo ank die still menyusu,,tp,kalo ko hebat,xya bt pmpn beranak tp still ade susu,aq salute ah!hahahahahaha

;D...habis aaa malaysia,minum susu ank myanmmar n indon je haaa..;D

Ayie a.k.a Nyei said...

khairin..hahha..
ko tau susu tu produce cammane?
die kuar bile certain2 hormon enzyme ape tatau dikeluarkan oleh badan ibu kan..?

kenape perlu susah payah? kite REMBESKAN SAJE HORMON ITU!! maka susu akan keluar bercucuran!! huahaahaahaa

Ayie a.k.a Nyei said...

aku da tau..name hormon tu prolactin..haahaa..kite rembeskan PROLACTIN!! hahhah!!

khairin said...

hahahaha!smgt tahap maximum!;D
ko kalo bab2 perah susu,maju je kedepan eh...;D

Ayie a.k.a Nyei said...

...

+__+'

khairin said...

=_="...;D

-eD- said...

wahaha...ayie2...aku rase kita x perlukn alat nk perah susu tuh...aku sedia jd pemerah...sanggup kerja 24/7 tp gaji 8-5 je...setuju x??

aku rase dak2 bH laen pn ske kot...leh je ajak drg jd pemerah...org yg diperah tu tgk je r astro ke men fB ke...kn??

tp kalo khairin nye, aku x nk perahkn...cuak beb!!!

didit said...

hahahhahahha...
aku pon xnk!!!...
buweeeeeek....
hak5....

Mohamad Faiz @ Gegardo said...

camne nk perah susu manusia?
perah macam susu lembu gak ke?

Ayie a.k.a Nyei said...

yer yer aku akn gaji korang ed..haahaaha..tp dose tanggung snirik..haahaa

haahaha..korang hampeh..haahaa..khairin?! aku pun taknak!!! aku bos je..hahaahahaha...

perah susu orang ade alat dier la gak..mane buleh tarik2 mcm lembu..haahaa

khairin said...

emir,didit=lahabau kau*khas utk emir,,aq xde kaitan ngan kilang2 ayie nie..hahaha..;D..

-eD- said...

ala khairin...malu2 lak...ko jd supervisor r...ok??

khairin said...

ed=hahahaha!aq jadik supervisor,boleh je...gaji kna lbey aaa..haha..;D

Ayie a.k.a Nyei said...

nk jd supervisor ye khairin?!..haahaa..buleh2..tp ko kne pakai gak mesin tuu..haahaa