Tuesday, June 23, 2009

MAK AKU PENIPU KE? TAKLAH..

“Baby minum susu je..tak makan pape..die tak lapar ke?”
“Susu mengenyangkan..tak perlu makan..”


Mari kita eksperimen CAKAP MAK aku tuu!!

Pagi2 lagi..aku pegi kopetro beli susu HL 2 kotak BESAR..cukup kot..pastu aku pun balik..minum2..bile rase nak makan je aku minum..nape tak kenyang ek? Mak tipu ke?! Pastu lapar lg..aku tahan..aku pun terus minum susu hari tu..tak makan ape2..sampai la malam menjelma..orang ajak makan, walaupun lapar tahap lapan..aku ckp sudah makan…

Pukul 9.07am..

“BLUEKK!!!”

AKU MUNTAH SUSU HL!!

Rase die SAME ngn dalam KOTAK!!

“BLUUUUEEEKKKK!!!!!” muntah lagi..

Air mata mengalir2 tahan muntah..
Mak tipu..sampai ati mak tipu..minum susu tak kenyang..minum susu muntah!! 2 kotak beli adalah bazir!!


Beberape minggu selepas kejadian..

. . .

“mak..hari tu try minum susu je seharian..tak makan pape..sampai taik pun bau susu…
tak kenyang pun..siap muntah2 lagi..mak cakap baby minum kenyang..”

. . .

. . .

“AWAK BABY KE?”


...

13 comments:

nurul said...

meh ak jawab mak ko ckp meh..

"kite baby tua mak~~~"

hahaha
lulz~

Cik TiRa said...

hahahaha..ak setuju ngn jwpn mak ko tuh..hahaha

adeh2, baby terlajak ni..hahaha

??? said...

rase diri tu bebi..e...tak malu...

Ayie a.k.a Nyei said...

alaa..mane aku tau..ingat sume boley buat gitu..xde pun ditekankan bahawa orang tua x kenyang minum susu..mak ckp susu mengenyangkan..uhuhu..

khairin said...

hahahahahaha..=D,,patutnye mak ko tmbh "perasan muda la awk nie" kat blkg ayt tu,,muahahahaha..*smbl tergolek2..hahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

nasib baik mak ckp cm2 je kn..klau die perli aku tanak bagi makan nsik bagi susu je caner? haa..

Agakkacak said...

hahah.. padan muka, baby dah sampai 6 bulan pun tak cukup minum susu aje.. kena tambah bubur ke nestum ke.. ishh, tengok cermin la wei.. janggut macam osama la den.. hahah

ila de cute said...

ahhahhahhaha.... hafiz pun dah makan bubur nasi...apa da pak anjang perasan jadi baby...

khairin said...

hahahahaha!bab janggut ko mcm osama laden tu mmg mantap!hahahaha..=D

Ayie a.k.a Nyei said...

ala..alaa..mane tau..ingat sume buleh..isk3..yela yela len kali MUNUM SUSU NGN NESTUM SAJE LA PULOOKK!!

janggut da tumbuh balik ar kairin..xleh wat ape..subur betul..

Mohamad Faiz @ Gegardo said...

alamak aie..
dengan mak sniri pn kena ke..
x rock la lu..

Ayie a.k.a Nyei said...

mak aku lg rock nak buat cammane gak..T_T
haahaa

cik erin said...

hahahahahah.
"awak baby ke?"
serius tak tahan. :P