Sunday, October 14, 2012

Wictor dan Raksasanya yang Pandai Menulis Surat

Pada zaman dahulu, tinggallah seorang remaja bernama Wictor bersama ibunya di dalam sebuah istana.
Wictor adalah seorang remaja genius.


Pada suatu hari, ibu Wictor sedang bermenung di tepian tingkap sambil mengulum lollipop..


Malang tidak berbau..
tiba-tiba ibu Wictor tercekik lalu mati. 


Wictor sangat sedih dengan kematian yang tidak terduga itu. 

 Semenjak itu, Wictor menjadi psycho..

 

Dia obses dengan kematian dan mula mengkaji kematian dengan niat membawa sesuatu yang mati, kembali hidup!
 

 kerana kegeniusan yang tidak terperi, kajian Wictor berjaya! Seorang raksasa yang 

benar-benar..

...

...

benar-benar..

..
 

...

benar-benar..

...

...


...

sungguh comel tercipta!


Kerana bermain kuasa tuhan, Wictor telah mencipta keburukan yang sangat hebat. Dan kini, dia pasti akan menderita untuk itu!

Raksasa itu tidak berpuas hati dengan hidupnya dan telah merayau lalu menyerang William (jiran) yang sedang mengemop tembok.


William sangat terkejut melihat raksasa itu yang cuba menyerangnya.


 Tanpa berfikir, William terus memanjat tembok itu.


Lalu jatuh mati pecah kepala.


Raksasa Wictor kini berada di luar kawalan. Ini sememangnya diduga! Mendapat tahu raksasanya membunuh William, Wictor membuat satu lagi ciptaan! 

Ciptaannya yang dibuat untuk pergi membunuh raksasa pertama tadi! 
Wictor memang genius!



Namun setelah siap, dia merasakan sedikit kegagalan..
Berbanding raksasa pertama tadi, raksasa baru Wictor tidak aktif. 



Lagipun raksasa baru ini hanyalah 1/4 dari raksasa pertama. 


Wictor memutuskan untuk memusnahkan raksasa kedua yang dia telah buat itu. 






Habis. Sia-sia sahaja.

...
...

Lima tahun kemudian..

Wictor berkenalan dan bercinta dengan gadis yang paling cantik di dalam negeri itu..


Wictor akan bernikah dengan gadis itu pada bulan November nanti. 

Percintaan Wictor terganggu apabila pada suatu hari, Wictor mendapat sepucuk surat dengan tulisan tangan raksasa itu..



Raksasa itu tahu bahawa Wictor ingin berkahwin dan berjanji untuk membunuh Wictor pada malam pertama perkahwinan beliau.


Membaca surat itu, Wictor sangat runsing, takut dibunuh dalam keadaan bogel ketika bersenggama. 


Namun ada kerisauan yang lebih besar. Perkahwinannya akan gagal seandainya dia memberitahu bakal isterinya tentang perkara itu. Wictor mengambil keputusan untuk merahsiakannya. 


Wictor membakar surat itu begitu sahaja sehingga menjadi abu yang kemudiannya ditiup angin yang lalu..


...

...

November itu, keadaan yang paling suspen berlaku, rasaksa itu datang betul-betul!

Pak Henry, encik guard yang ditugaskan menjaga laluan masuk telah tertidur..


Raksasa itu membunuh encik guard tanpa sebarang titisan peluh.


Sungguh tragis. 

Tanpa sebarang halangan, raksasa itu melangkah masuk ke dalam istana..


Tap..

Tap..

Tap..

Ketika itu, Wictor sedang focus membakar lilin untuk malam romantik mereka.


Isteri  Wictor, Falizabeth yang ketika itu sedang haid (takde kaitan) telah terperanjat kerana bersemuka dengan raksasa yang entah dari mana datangnya itu!


Falizabeth dihenyak-henyak sehingga kecil. 


Wictor menemui mayat Falizabeth dalam keadaan yang sangat mengerikan. 


Geram, Wictor bersumpah! Bersumpah untuk membunuh raksasa durjana itu!


"Aku akan terus hidup dan tidak menjadi hero bodoh blog ini macam cerita lain! Aku mahu menghabiskan sisa hidup dengan tenannggg!"

*bunyi guruh*

Sepantas kilat, raksasa itu menyerang Wictor..
Wictor mengelak.


Wictor menyerang balas.
Raksasa tumbuk balik.


Mereka berlari-lari anak..


Raksasa tidak dapat kejar Wictor..
Wictor menganjing raksasa.


Tiba-tiba sahaja Wictor terbang menyerang raksasa itu!!


"Haaaiiiaaarrggghhhh!!"

Sipi, Wictor jatuh terduduk.
Kemaluannya ditendang rasaksa itu.

Kemaluannya terasa seperti direnjat elektrik. 


Raksasa itu terus menghenyak-henyak kemaluan Wictor sehingga menjadi debu.


Walaupun kebas, berbakikan tenaga yang sedikit, Wictor menikam raksasa itu.


Raksasa itu lenguh lalu mati.


Wictor menang.


...

Wictor kini tidak mempunyai apa-apa..

Hidupnya kosong..




...



...




Masa berlalu..

Kerana ketidakberfungsian alat kelamin, 
Wictor kini hidup..


...


...


...


...


 ...sebagai..






...



...pondan.





...

Cast n Crew


74 comments:

neyra shazeyra said...

sumpah gelak2 aku baca

ayie zaharuddin said...

neyra: ending dia kau tak nangis? sedih sangat tau sebenar nyer. hahahaha

neyra shazeyra said...

menangis la jugak tp bukan sbbs edih tp sebab penat gelak smpai nangis haha

ayie zaharuddin said...

yakin bukan sebab dinner rm3.80? hahaha

neyra shazeyra said...

demyu ayie. aku pun konpius aku tgh sakit perut sebab mee rm3.80 atau pun sbb blog kau ni

ayie zaharuddin said...

hahaha aku mcm positive aku aku sumbang 3% yang lain tu mee kau buat. hahaha

neyra shazeyra said...

ok aku dah check. sah bukan sbb blog kau haha

ayie zaharuddin said...

eeiii pengotooorrr hahahaha

neyra shazeyra said...

wakakaka

Wadi AR said...

boleh menangis gua baca skrip lu bai

ayie zaharuddin said...

wadi: yes! ade gak orang faham ni cite sedih! hahahahaha

onie said...

okay fine,dengar ayat baru kat sini...raksasa lenguh lalu mati,bhahahahaha....comei je raksasa ni,hehe

ayie zaharuddin said...

gambar tu die mcm lenguh je kann..hahaha

cik miera said...

haha.. tragis giler kisah hidup seorang pondan..

ayie zaharuddin said...

itulah. asal usul seorang pondan. susah nak faham sebenar nyer. hahahaha

deqjamucuxx said...

TERBAIIKKK LAH bro . hahaha :)

terkucil-2 sbb gelak terlalu dasyat ~

pss : nape lama tak hupdate ehh ??

ayie zaharuddin said...

hahaha thanks! amboi terkucil2. bahaye betul. hahah

sebabbbb busy final year. buat project bagai. sori ehhh hehehe

CikMunBlogger said...

serious awesome doe cerita komedi nie . haha . kreatif ouhh . tak nak pergi ke vlogger ke ? huhu ;P

ayie zaharuddin said...

CikMun: hehehe tengkiuu! vlogger tu video? tak reti buat videooo caneee hahaha :P

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah . nyeiii bodo bodo ajeeeee .terbaiklaa . buat filemmmmm ! bawa untung maaa

onie said...

lama sero wei lop tak mari blog ayie ni,huhu.... semua watak penuh peghayatan,agagagagaga :P

ayie zaharuddin said...

bolat2: hahaha bodo bodooo hahaha taknak buat filem nanti takleh belajar dahh hahaha :P

onie: hahaha onieee kenal lagi lahh..(ni utk reply yg cite tarzen sekali) hahaha..tu pelakon sume pro tuh. haha :P

Che Sakinah said...

*yeay!! ayie dah update blog! wictor win!!
tak boleh bla cara bunuh pakcik guard mcm korek telinga je.. LOL!!

ayie zaharuddin said...

hahaha yeaayyyyyyy! sape suh die tido. hahaha tapi ok gak camtu takyah nak tekeluar2 otak sbb takut ade ibu mengandung bace. hahaha

Syakir Rahman said...

kah3...mmg terbaek jalan cter..tahniah wat semua yg mnjayakannya..muhun korg blnja diri korg sendiri choki2....


p/s : aku tgu 2 bulan utk blog ni hapdet... akhirnyaa... akhirnyaa.... sobs sobs... smbil mengesat peluh kt ketiak...erkkk...

Yuuki Taiyou said...

gila lawak

ayie zaharuddin said...

syakir: hehehe timekasih! baik3 kami akan beli coki2 utk diri sendiri nanti. hahaha

sori ar busy doh hahaha *bg tisu tambahan* hahaha

Yuuki: haha thanks! :D

Syakir Rahman said...

bak mai sini 15 sen.. keh3...

erk... muka aku mcm sleeq???
mungkin ko ptut beli kanta pembesar, keh3... atau mungkin itu hnya ilusi fotosop semata2... =P

ayie zaharuddin said...

hahaha tak pasal2 aku hutang kau 15 sen. pandai doh kau cari duit. LOL

wuu..sikit ar..ade la 5%. hahahaha

yana halim said...

sabo je la si ayie nih! hahaha...

ayie zaharuddin said...

haha sabooo..jgn ikutkan perasaann..hahaha

penyuluh perikanan said...

wow..
nice post

Miz Sitti said...

nice story..make me laugh..gud jod guys..

mementokami said...

Bro, i bad mood recently.

Bace blog u pepagi ni, baru buat aku gelak.

buat la selalu. kan ku bace tiap2 pagi.

dan mulekan hariku dengan semangat.

BTW, seronok ade kengkawan yang sporting tolong buat giler skali.

lawak. kali ni memang lawaks!

Detective Fiqa said...

hahaha hayoooo.. kreatif :D

ayie zaharuddin said...

penyuluh, miz sitti, fiqa: thanks! hehe

momento: ololor kenape niii..tamau emo2 okei. bace je blog ni sampai khatam, pastu kalau nak lagi high bukak chrome nanti trnslate gi english. lagi merapu. hahaha

Miz Sitti said...

if sitti translte to english kompom gelak x hingat..best sgt..baru tadi gtau kat kawan opis..they all gelak x ingat..then my boss kuar join sekali..tq make us laugh..keep it ok..my boss say u all r crazy but gud make people laugh..tq again..

ayie zaharuddin said...

awwww..hahaha thankkss! kalau translate english die jadi bodoh 2 kali ganda. hahaa thanks bnyk2, enjoy hehehe

ayie zaharuddin said...

awwww..hahaha thankkss! kalau translate english die jadi bodoh 2 kali ganda. hahaa thanks bnyk2, enjoy hehehe

fardiyah said...

bapak kelaka...hahahaaa

ayie zaharuddin said...

hehehehe tengkiuuu

fardiyah said...

hehee...tol la...first time baca blog macam nie..kretif;)

ayie zaharuddin said...

yekee..haha jemput la bace post2 sebelum2 ni..ade lagi bnyk yg bodo2. hehehe

Nong Andy said...

orait.. korang memang kreatif!!

inche hlovate said...

hahaha gila kntang..penat woo tersenyum sorg2 kat office ni hihi..

*kreatif

EZAN IDMA said...

kakakaka ini kelakar

ayie zaharuddin said...

nong andy, inche hlovate, ezan idma: hehehe thanks thankss! ;D

Haris Khairuddin said...

macam bangkai citer dia. memang gelak aku guling2 atas katil baca citer ni.. XD

xleh blah ending dia tu.. katne buat shooting ni? ;p

ayie zaharuddin said...

hahaha bagus ar dah standby atas katil. jangan jatuh sudah. hahaha..ni kat kellie's castle, batu gajah. hahaa

huda R said...

bongok wictor!! hahaha

ayie zaharuddin said...

kak hudaaaa! hahahahaha bongok kan budak tu. LOLOLOL

Iffah Afeefah said...

hahaha kelakar sngtt

tapi lambat nye loading gamba

ayie zaharuddin said...

iffah: hahaa tak bersalah. tu boleh salahkan connection kot..lagipun gambar mmg resolution besar skit kali ni hehehe sori!

Yousof said...

Sorry Wictor aku terlambat komen kisah epik terbaru kau ni..


Apa yang aku nampak kedua-dua raksasa kau murah dengan senyuman walaupun tak kira ketika terbaring bermandi darah mahupun ketika sedang bergaduh..

Kalau tak ingin raksasa comel tu tak perlulah sampai dibunuh, beri pada kawan kan lagi mulia... hahah

Apa pun kau dah berjaya tunjukkan banyak peningkatan. Syabas Wictor! err maksud aku syabas Ayie Zaharuddin.

Yousof said...

*Aku harap kau dah kembali menjadi lelaki sejati sekarang ni.

ayie zaharuddin said...

yousof: kau lambat. aku dah bedah. hahahahahaa..diorg dah diajar tentang kesopanan mase mule2 buat tu. haha..kau nak raksasa yang comel?aku bg num. haha..thanks2 nanti kalau update aku cari kau lagi haahaa

Farisha said...

nice view, kat mana eh place ni?

ayie zaharuddin said...

ini kat kellie's castle, batu gajah. zaman2 british dulu punye hehe. datang ar. view cantik la utk photoshoot. :)

zana said...

lawak kembali lagi...lawak lawak.. :)

ayie zaharuddin said...

hehehe mesti kembali. lambat sikit la tapi nyer hahaa..takpe kan? kekeke

McNa said...

gelak sorang time baca nie

ayie zaharuddin said...

mcna: eh ajak la kawan bace same2. hahaa ;P

Cik Nur said...

adehh..sabo jelah.. kelakor beno gmbo yg last tu..hahahaha

ayie zaharuddin said...

hahaha suke pondan ehhh hahah!

Cik Nur said...

hahaha..bukan suke..tapi kelakor..! yo2 o makeup ni..! sabo je la..raksasa lak comei amat.! hahahaha

ayie zaharuddin said...

main2 je. mekap cantik kann? penat tu mekap artis buat! hahaha! tu raksase yg request nak jadi comel hahah

Ieyza Afieyna said...

haha.. lawak gilerr.. kretif2.. :P

ayie zaharuddin said...

hehehe thankss! datang slalu2 bace post lame2 ke hehee

Cik Yaya said...

haha..adoi..pndainyerrrrr la hai...
tgolak den tgok ^o^

huda R said...

hahaha bongok sangat rasa nak lempang hikhikhik :P

aswadz said...

nice story. terbaekk... edit pun best.

hnahdy said...

adoi... menarik betol cerita ni..tempat pengambaran di mana ye? kellie's castle ka?

.::TAIKO ::. said...

sengal gila...dh mcm org gila aku gelak sorg2 weh adohai :p

gadis ini said...

haha seriouslly kelakar gilerr kot ..banyak tangkap gambar btoll congrat such o good shortt story haha