Monday, June 4, 2012

Abang Tarzan yang Jahat

Di sebuah kampung, hidupnya seorang budak nama bernama Tarzanuddin. Waktu darjah enam, Tarzan ingin melanjutkan pelajaran ke MRSM. Tetapi kerana orang asli, dia tidak boleh. Terlalu kecewa, dia lari ke hutan membina hidup bersama beruk. 

"eeeeeeeeerrerrre eeerrrerrr eerrr"

Pada suatu hari, dua orang gadis, Jen dan Floriza yang sangat minat pada primates masuk hutan untuk membuat research tentang beruk dan effectnya kepada manusia. 


Setiap hari, gelagat mereka bermain beruk diperhatikan oleh Tarzan dari jauh. Tarzan jatuh hati dengan kelembutan kedua2 gadis ini terhadap beruk. Di mata Tarzan, mereka sama sahaja seperti adik beradik beruk. 

"hmm hmm.."

Suatu hari, ketika mereka mandi bogel di tasik (tiada gambar), seekor buaya menyerang mereka. 

Tarzan terus terjun ke dalam air untuk menujuk power. 


Dijentik-jentiknya hidung buaya itu hingga sedu..


Tidak mampu melawan, buaya itu diangkat ke udara seperti seekor cicak. 


Dengan kekuatan sepawer bulldozer, buaya itu dicampak begitu sahaja oleh Tarzan. Busssshhh..


Selepas diberi amaran, sang buaya terus insaf dan berlalu pergi. Buaya nangis juga. 


Hebat sekali abang Tarzan. Korang yang tengok gambar ni pun kagum, apatah lagi dua orang gadis yang baru diselamatkan tadi. 

Selepas memakai baju, mereka yang telah jatuh cinta bersetuju untuk mengikuti abang Tarzan.


Abang Tarzan yang katang telah membawa mereka pulang ke rumahnya. 


Tarzan telah meng-kidnap Jen dan Floriza secara lemah lembut. Dia tidak ada niat mahu memulangkan kedua2 gadis itu kembali ke dunia asal. Semuanya saikologi. Kata abang Tarzan, diluar sana ada macam2 binatang buas. Keluar, mati. 
Tidak menjadi masalah bagi para gadis untuk hidup bersama Tarzan tidak pulang2 kerana Tarzan hensem dan katang. 

...




Selepas 3 minggu, Jen dan Floriza dilaporkan hilang. Sepasukan penyelamat dari IPD Gerik datang untuk operasi mencari dan menyelamat. 

♫♪♫ ...gerak gerak gerak khas..gerak gerak gerak khas...♫♪♫



♫♪♫ ...gerak gerak gerak khaaaaaaassssss...♫♪♫


Kehidupan di kem sangat indah. Mereka mempunyai makcik kantin Amorinadana yang sememangnya layak memasuki master chef musim akhir kerana pandai masak betul..


Sabah hari mereka dihidangkan dengan masakan-masakan hebat.


 Semua orang kenyang, semua orang gembira. 





 Operasi mencari Jen dan Floriza dijalankan tanpa sebarang masalah selain tidak menjumpai kedua-dua gadis itu.

Pada hari ketiga, beberapa orang kuat keluar membuat pemantauan di menara tinjau. 
Malang sekali, ketika mereka sedang berkerja, Tarzan yang jahat telah menyerang mereka.

Shawn yang sedang lepak2 menyangkakan Madison, rakannya ingin bergurau. Dia pun tersenyum sahaja membiarkan Madison itu mencekik-cekik memulas lehernya. 


Tanpa dia sedari, dia telah mati. 


Tarzan terus mengganas menyerang Madison pula. 



 Tanpa sebarang senjata dan preparation, mereka diserang bertubi-tubi hingga mati.


 Jahat betul Tarzan. 

Mendengar bunyi bising, Avignon naik untuk membantu, Malang juga baginya, belum sempat bertanya khabar, dagunya ditumbuk Tarzan. 


Lincah, sambil memarahi Tarzan kerana tidak sopan, Avignon mengeluarkan pisar rambo dan menghiris dada Tarzan. 


Tarzan relax saje. Dia menendang testis Avignon lalu merampas pisau itu. 





 Avignon kalah lalu terjatuh. Walaupun tercedera, dia tidak mati. Sebatang pokok telah menyelamatkan nyawanya.


Avignon menghilangkan diri. Dia bertekad, dendamnya akan terbalas..sekarang dia perlu pulang memberitahu rakan2 bahawa mereka sedang berhadapan dengan makhluk tidak sopan yang kuat. 

Belum sempat Avignon memberitahu apa-apa, makcik kantin yang disayangi telah dibunuh oleh Tarzan.  


Ketakutan dan tidak mempunyai senjata persediaan yang mencukupi, semua orang lari pegi bot nak balik.
Malangnya apabila mendapati bot mereka telah dibocori.


Hilux mereka dikarati.


Basikal mereka dihancuri.


 Tidak mampu pulang, makcik kantin 2 dilantik. Harsha namanya.


Lebih malang sekali, Harsha hanya mampu masak nasi kunyit dan kacang goreng sahaja.


Kesemua mereka frust. Masakan makcik kantin baru tidak menepati piawaian. Harsha dibunuh. 

 Biskut cream cracker pula dibantai seorang diri oleh Yuichi.


Bertambah tensyen, Yuichi dipenggal.



Carlos pula hilang pertimbangan. Dia menghirup sambal cili bercuka adabi.



Lalu mati keracunan.



 Tersedar keesokan harinya, Avignon mendapati kesemua rakannya telah mati. Rancangan Tarzan membunuh makcik kantin memang hebat. Kecewa, Avignon pun membuat kubur untuk rakan-rakannya itu.



Sunyi dan seorang diri. Avignon mengambil keputusan untuk menentang Tarzan seorang diri. Biar puting tulang, jangan mati bodoh. 



Tuddududud. 

Tuddudududud.

(Lagu semangat)

Jengterejengjet.


Pipinya ditepek celorengan askar.


Tuddudududud.

Jengterejengjet.

Darah kesatria mengalir dalam badan Avignon.


Trujutt..

Eh.


Ceketah! 

Um yeah.


Selesai menyolek diri dengan celoreng-celoreng apak ape tah dia buat tu, dia mencabar Tarzan dengan memasang set karaoke. 

"WOI BUDAK BOGEL! BAK DATANG LAAAHHH!!"


Beliau menyelimut diri dengan lumpur, kononnya Tarzan itu tidak mampu melihat manusia dalam lumpur seperti Arnold Shazwanzeneger buat kat predator.


Tiba-tiba buaya yang itu hari kena belasah dengan Tarzan telah kembali.


Hiaarrgghhh!! Avignon dimamah buaya itu dengan rakus.


Sehinggalah tinggal separuh.


Avignon juga mati begitu sahaja tanpa sempat berlawan dengan sesiapa. 





...
ala bodo.







...



Tarzan itu bernikah dengan dua perempuan itu lalu dikurniakan dua cahaya mata yang hensem.


12 tahun kemudian, kerajaan telah membenarkan anak-anak orang asli untuk masuk ke MRSM. Apa lagi, Genite dan Lemanuit masuk MRSM.


Mereka berjaya SPM.



13 tahun berlalu, kedua2 anak tarzan jadi bijak pandai. Genuit menjadi forensic anthropologist manakala Lemanuit menjadi archeologist.


 Selama-lama tinggal bersama Tarzan, kedua2 Jen dan Floriza itu tidak tahu Tarzan dah bunuh pasukan penyelamat. Mereka menjumpai kubur2 manusia dan kata Tarzan, itu adalah kubur anak gorilla.Kajian di kampung sendiri mendapati kubur-kubur lama itu adalah kubur pasukan penyelamat. Ayah mereka pembunuh! Fakta itu direpotkan kepada mak mak mereka. 


Mengetahui hidup mereka selama ini hanyalah sebuah kepalsuan penuh dengan penipuan, Jen dan Floriza nekad untuk membunuh Tarzan ketika sedang bersantai.


Tarzan pun mati bodo tanpa sebarang perlawanan.


Aha aha aha.

Hiduplah keempat2 anak beranak ini dengan aman tanpa sebarang musibah dari Tarzan yang jahat lagi.





End.


...


Credit: MSU, UTP, TECHNIP, PETRONAS, ABEYEIN, ALEN, YOYO, MATYOES, dll.

81 comments:

onie said...

mak aiiii,kalau lah ada buaya gitu..... memang bernasib baik la nelayan dan semua2nya,hahaha.....


part jatuh tu,adoi la...hahaha...




p/s: agak-agak kau kenal aku lagi tak?errrrr

ayie zaharuddin said...

hahaha ngeri jugak aku terbayang buaya tu betul2. aku dah la anti air sesikit hahaha..

p/s: boleh kenalkan diri lagi sekali tak? :P

jeff said...

Kau mati sia-sia. Not impressed at all.

cimOt said...

selera ke buaya tu nak baham ko?? keh keh keh..

cantek coli awak..beli di mane??

ayie zaharuddin said...

jepp: hahahahaha takleh doh scene lawan nanti pakai bnyk gambar. baik sume mati mudah cmtu. hahahahaha

cimot: aku sedap kot. hahaha. beli chowkit. murah. kedai buah pun ade jual coli kaler cecerah gitu. hahahaha

zana said...

haha...terbaik la cite ni :)

ayie zaharuddin said...

hehehe thanks! :D jejemput la bace yg lame2 hee

El said...

untuk buat entry macam kau ni perlukan preparation and kerjasama semua pihak, termasuk kemahiran photoshop....hahaha

ayie zaharuddin said...

itu lah pasal nyer hahaha. takkan nak suruh buaya betul belakon. mati betul 2-3 org hahaha

Kuronofu91 said...

Terbaiklah editing foto!!! rajin edit banyak2.....hehehe

https://www.facebook.com/kuronofuphotography

Leya said...

the gud story bodo yang pernah aku baca..rajin2 le hapdet :-)

ayie zaharuddin said...

kuronofu + leya: timekasih. insyaallah. kalau ade skrip nak bagi boleh jugak. :P

Ernie Widhyharti said...

keep it up! haha :D

ayie zaharuddin said...

ernie: thanks2! ill try. hehe :D

meyra aziz said...

ko cm bongek pn ade bro! senak perot ku thn gelak kt opis nih bace...
jadi mace der~

len trip kite wt lg ok!

mementokami said...

ok, dah lame bodo2 saje tak post entri cam gini.

kali ni mmg best ar!

bertuah gak dpt member2 atau orang sekeliling yg bole kool je pose ape yg kite nak... sbb bkn senang nak suruh deme pose mengarut.

kali ni terbaik ar. Thumb up!

ayie zaharuddin said...

mira: yg ko bace kat ofis tu kenape hahahaha baikk. nnti gi buat lagi hahaha

mementokau: tu lah pasal. itu hari aku intern. so takde kuar2 asik keje kat ofis je..ni baru abes baru balik utp 3 minggu. hahaha..seb baik diorg sume sporting hahaa..thanks2 :D

syafiqakarim said...

wa terlihat makanan -.-
wey..hg lama xdtg blog aku.
mcm biasa,cite blog hg sentiasa penuh gambaq power bak hang
diserta jalan2 yg konon hebak.haha


unikl xde?k

ayie zaharuddin said...

hahaha lapar ke?! sori dohh haha..tu la lame dah. sbb intern aritu, busy..unikl takpenah join lagii hihii

deqjamucuxx said...

terbaikk ! ahaha

ayie zaharuddin said...

hahaha thanks! :D tidur la dah lewat nii :P

deqjamucuxx said...

ta blh tdo . nak lyn koleksi2 menarik ni jap ~ hihihi

ayie zaharuddin said...

hahaha silekan. khatam kan pun takpe..tak bnyk pun post hahaha

sara E a.k.a CT said...

gerak khas..gerakk gerak khass..aaa~~
hahaha..xley velah lah lu bro..XD

hidup jen n floridaaa!!>.<

ayie zaharuddin said...

hahaha betul kan lagu gerak khas ade time diorg naik bot tu..ayat terabur sudah hahaha..yeayy! hahahaah

cik Lilis said...

haha, pagi pagi dah wat saya gelak. nice :D

ayie zaharuddin said...

yeay! selamat pagi yg ceria! hahaha

CikMunBlogger said...

haha . macam cerita dongeng jea gaya nye . tapi best ! huhu :D

ayie zaharuddin said...

ini cerita karut name die cik mun hahaha

SYAH'IZZAT said...

mak ai crita,,,, haha :)

CekbOlat-bOlat said...

bahahaha.. mcm bodo..

mmg terbaikla abg ayieeeee XD

ayie zaharuddin said...

syah: hahaha bukan satu cerita ceni. discover sendiri blakang2 post lame ade bnyk kekeke

bolat2: jyeahh hahaha masih bodo seperti dulu

Beckhrooy said...

woww, hebat juga cerita ni

ayie zaharuddin said...

hahaha boring2 weekend bro :D

miss chillax said...

tumpang gelak kat sini
hahahahha

si robot comel said...

hebak mung ni weh,cerita lu best. :)

ayie zaharuddin said...

chillax: silalah gelak puas2 haha!

robot comel: hihi timekasih!

Moon Robi said...

wah gerek lah ceta ni, best haha . kelakar pon ada .

ayie zaharuddin said...

hehehe cite lain bnyk lagi kalau boring. :D

amranaiman said...

mcm gampang hahha :D

ayie zaharuddin said...

aku terime itu sebagai satu puji. hahahaha

ctk said...

hahahaha...perfect cita...xperlu video...

ctk said...

hahahaha...perfect cita...xperlu video...

ctk said...

hahahaha...perfect cita...xperlu video...

sara E a.k.a CT said...

kimsalam dgn tukang masak y kedua!make up tobal ehhh..hahaha..x smpat berjuang da tggal separuh..cehhh

Aisumi Chan Kawa'i said...

hahahaa~ tudia efek semua nampak real.. update lagi pasni eh? ^_^

Wadi AR said...

hebat la cite ko. hebat. haha. baru update ke woi

Huda Chan said...

alah. banyaknye komen. haha
tak the-1st la gini. hihihi

nak menunggu kau punya update kemain lama. sudahla sensasi air sarsi.

esok update lagi, tahu.

p/s : i love you << tiru yg dalam movie tu haha :P

ayie zaharuddin said...

ctk: hahaha tak reti buat videoo..LOL

sara: hahaha comel kann tukang masak tuu! penat aku mekapkan. hahak

aisumi: haha thanks! okei pasti update nyer kalau panjang umur hehehe

wadi: baru gak ar..minggu lepas kot hahaha

huda: mih3 kena laju2 ar pasni nak komen first hahaa..tu la aritu busy ar buat intern..takde mase nak membodo2 hahaha..esok takpat ar hahah..i love u too haha :P

ZiErWa zAiNaL said...

haha.. lawak la cite die.. siap de gmbr yg x thn tu.. hehe

Yousof said...

Kenapa aku belum ada peluang berjumpa dengan Tarzan tu? Teringin belajar ilmu menjentik buaya tu, cool lah!


Aku suka part buaya, part Avignon jatuh dan part Yuichi dipenggal.. Gila ah! ;D

Kalau gambar² kau besar, cerita lebih pendek tapi padat aku rasa ia akan jadi lebih mantap bro! Apa pun aku sokong! hehe

ayie zaharuddin said...

zierwa: HEHEHE

yousof: jentik buaya bukan benda main2. salah jentik buaya mengamuk makan terus..

itulah sukar nyer. aku buat jalan cerita sikit je, bile dah jadi gambar die panjang gak. aku start perasan panjang tak best since predator aritu ar..heishh payah3..btw timekasih. len kali buat pendek2 gambar hd. hahaha

Yousof said...

Tu pasal aku teringin nak belajar ilmu jentik buaya kasi sedu tu..


Yeah, aku tunggu bro. ;D

EZAN IDMA said...

wkakakakaka.power nye cerita

ayie zaharuddin said...

yousof: hahaha bagus3 papehal aku roger haha

ezan: kekeke timekasih! blakang3 ade bnyk lagi cite heee

Pecinta pink^^ said...

haha..best cite ni..bole di buku kan:Ptang buaya pling dahsyat..superb:P

ayie zaharuddin said...

pipink: hahaha buku tu belum lagi. tunggu bnyk2 skit hahaha :P blakang2 bnyk lg cite bodo hik

irfan said...

bagus ea gambar2nya... :) unik

nahunabila said...

hahaha *gelak guling2. terbaiklah editnye. cerita yg klaka :D

ayie zaharuddin said...

irfan: terima kasih :)

nahu: hahaha tak sopan lah perempuan gelak guling2! hahaha :P

Dakara said...

dahsyatnye cerita ni, teruja sy baca :D

ayie zaharuddin said...

heheheheheh belakang2 bnyk lagi cite bodo. jemput meriahkan. haha

Che Sakinah said...

seriously ko memang tarzan ar! tahun ni baru 2 kali update blog.. menua aku nunggu wehh.

btw, makin power r Photoshop ko. jeles aku!;)

cweet pinky said...

wakakakaka !!! bes3 !

ayie zaharuddin said...

sakinah: hahaha sikit2 sudah. payah doh nak cari idea skang. hahaha

cweet pinky: thanks3 hehehehe

caliph shuriken said...

hbat teknik edit2 pic ^^

EZAD AMIR said...

Kah kah kah...hebat bro...terbaiklah...lain dr yg lain entri ko ni...cite siap bergambar lagi...=P

Misz Mieza said...

Hahadoiyaiii! Lawak sengal giler... Kahkahkah! Cian incit Tarzan mati kodok cenggitu jer.. kekekekek..

aziekz said...

ha ha......:-P....hebat peneditan,gambaran,penceritaan,,,,kelakor bro..

zaxx said...

hhaha..serius menghiburkan..lawak2.. paling best bro memang pndai mengedit..salut ar...:)

ayie zaharuddin said...

caliph: hehe terimekasih!

ezad: belakang2 banyak lagi cite bodo cemni. hehehe

Mieza: tu lah sedih sangat ending cite ni hahahaha

aziekz: timekasih2 hehehe

zaxx: hehehe thanks2 datang2 slalu walaupun aku jarang2 update. haha

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

hehehehehe... kreatif sangat nih..
boleh buat komik..

popsicle said...

macam cilake,bangsat dan gampang

Liza@El@KedFlop said...

crita dia mesti nak gaya ganas...
terbaiklah... haha

onie said...

okeh sini nak perkenalkan balik,uwuwuwuwuwuw...mocik onie?meaw?kenal?huhuhu... *sorry tuka identiti banyak kali T_T

fardiyah said...

hahaha...bukan main lagi tarzan tu..

beloGIsam said...

lol.. i will back.. dapatkan bertih jagung anda n vote d http://belogisam.blogspot.com..tq

nadieya aisya said...

kelakar siot

nadieya aisya said...

kelakar siot

Ieyza Afieyna said...

macam real je semua nie.. best2.. cntuman cerita yg menarik..hehe...


P/S:tergelak2 smbil bace...:D (dalam hti ckp mcm bodo je. sesuai dgn url tu. hahaha...)

Cik Yaya said...

^o^ penuh berdarah n trgis sungguh huhu