Saturday, October 8, 2011

Pembunuhan Bersiri: Kenapa Ayah tak Main Akuarium

1. Ini cerita semasa aku masih seorang sperma.
2. Cerita ini hanya 0.061% dari kejahatan dilah yang sebenar..
3. Ini cerita, dilah punya cerita.

...Dilah adalah satu per dua dari kakak aku.

Dilah (tertuduh) sekarang

Padan zaman dahulu, ayah suka bela ikan. Ayah mendidik ikan-ikan itu bagai menatang minyak yang penuh. Ini adelah kerana ikan-ikan yang ayah peliharan sangat sensitif pada environment akaurium..mereka akan mati kalau lebih2 makan dedak hijau merah tu. Mungkin sebab bahan kimia yang kuat.


Suatu hari, seekor ikan telah arwah sebab makan banyak. Masa jumpa ikan mati dalam akuarium tu, ayah ada cakap pada abang-abang “tengok ni, bagi lagi ikan makan banyak2, kan dah mati.”

Dilah yang jahat telah terdengar kata-kata itu. Bila ada ikan mati, abang fuad lah yang menjadi penanam bangkai ikan. Mendapati proses menanam bangkai ikan sangat menghiburkan, dilah telah bertekad untuk membunuh semua ikan dalam akuarium itu.

Suatu hari lain, ketika semua orang tak hiraukan dilah, dia telah memasukkan makanan ikan selebih rasa seperti chef tak bertauliah masukkan garam dalam bihun..ikan2 yang bodoh makan dengan lahap..

Esoknya, ikan-ikan itu mula mendapat kesan sampingan. Kajian Dilah mendapati, seekor ikan telah terkeluar matanya dari soket. Menang epic.


Eksperimen dilah berjaya! Ikan tu terseksa sebelum menghembuskan nafas terakhir keesokan harinya. Seperti yang dirancang, dilah dapat menonton upacara pengebumian mayat ikan itu.



“Takpela..sekor je mati..”

TIDAK! Pembunuhan tidak berhenti setakat itu sahaja..hari demi hari, semakin banyak ikan mati..dilah semakin cekap menamatkan riwayat ikan-ikan itu..

Kini dilah juga tidak berseorangan, dia pergi rumah aki (atuk) dan telah merekrut abang izul yang sedikit tua, untuk membunuh ikan-ikan aki dengan cara sama..semua ikan dalam akuarium yang berhampiran dengan mereka telah pupus.

Semenjak itu, ayah tidak lagi membela ikan dalam akuariuam.

“APESAL IKAN AKU MATI HARI-HARI NIII?!!”


Kesimpulan: Ayah malang, dan kemungkinan besar still taktau perkara sebenar sehingga sekarang. (after 24 years)

End.

..

31 comments:

lufkin said...

Sungguh keji Dilah rupanya..

Cik Miera said...

dilah si pembunuh ikan akuarium.. -.-

Lady RaRa said...

kahkah!

Ayie a.k.a Nyei said...

lufkin, miera: dia dah baik skang..hahahaha

lady rara: hahaa haa gelak3

sara E a.k.a ct said...

XD..!

Naga Sarawak said...

Kite dulu bela ikan jugak, selalu mati macam tu,sape yang khianat ek..?xixixi...

Ayie a.k.a Nyei said...

sara: haha apetu apetu :P

naga sarawak: ade adik kecik tak? kalau dia dah besar skang, cuba tanya..hahahha

naga said...

Tak ade adik kecik. masa tuk anak kecik ade le. pernah sekali jumpa dia masuk dlm aquarium tu. Mungkin dia kencing dalam tu kot....?

Remix-7 | Free Download said...

Hehehe,.. Cerite yang cukup menarik :)

Ayie a.k.a Nyei said...

naga: hahahaha mungkin jugak..tak pasal2 akaurium jadi air masin kan hahahaha

remix-7: hehehe tengkiu3 :D

sara E a.k.a ct said...

gelak sangat2..hehe..ayat jahat tuu..mata terkeluar dari soket nye..hahaha:D

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahaha sebenar nyer tokok tambah je tu..sebenar nyer mata ikan tu bengkak jadi merah..tapi tak kool sangat..hahahahahahahahaha takpekan?! hohookkk

sara E a.k.a ct said...

boley saje!..bg dramatis sikit!>:D

✿ Myra ✿ said...

hahaha..kelakar2!
tegelak bace cite ni. beliau sungguh pandai membunuh ikan2 tersebut tanpa meninggalkan kesan :D

Ayie a.k.a Nyei said...

sara: hahhaa jyeaahh! dramatik sgt pentingg! kalau boleh, nak sumbat background music lagi biar nangis2 org bace..hahaha

myra: inilah yg dinamakan kanak2 kreatif yang bahaya..hahaha

nur asiyah said...

HAHAHA pembunuh bersiri yang kejam

Ayie a.k.a Nyei said...

menakutkan kan? seb baik skang dah insaf..hahaha

arek said...

konspirasi memberi makan yang banyak kepada ikan memang boleh membawa maut kepada ikan-ikan..cite ni mmg logik

sara E a.k.a ct said...

hey!jgn msukkan background..t kami yang nges xdpt bace kalo line slow..hak3..XD..lawak best beb!..

Ayie a.k.a Nyei said...

arek: hahaha cite ni logik cume aku tambah sikit2 je mcm mata ikan tekeluar tu..hahaha..

sara: hahahaa baikkk! tak suke jugak sebenar nyer kalau ade lagu2..kekeke :P

✿ YaYa ✿ said...

hhaha.. kejam kott.. :p

✿ YaYa ✿ said...

hhaha.. kejam kott.. :p

azieazah said...

Apa DILAH buat dengan akurium yang telah kosong lagi lengang itu?

YOUsoF said...

Pernah kau terfikir apa sebab Dilah berkelakuan sebegitu kejam? Mungkin dia inginkan perhatian kau pada masa tu..



Kesian ikan2 comel tu, matinya dalam keadaan terseksa.

Ayie a.k.a Nyei said...

yaya: hahaha dilah memang kejam..nasib baik dah baik skang..dah ade bela ikan puyu sekor..hahaha

azieazah: dilah tak buat pape..dia tukar hobi baru kot..bunuh cengkerik ke lipas ke..hahaha

yousof: hahaha aku tak wujud lagi time tu..aku masih sperm..tak pun belum jadi sperm lagi..ni akak aku la hahahaha

ctk said...

hahahaha....siri pembunuhan yang kejam!

Khel Khaliesah said...

sian mak cik dan pakcik...

pix mereka disalah gunekan...

YOUsoF said...

Tahu.. Tapi kalau aku tak buat entry 'istimewa' macam ni untuk akak aku.. Kau tak nak try buat entry untuk bekas kekasih kau ke? HAHA

SeseDaP RaSa said...

hahahahaha..

zety said...

kalau ikan laga

masukkan air warna biru tu lebih. baru mati.

dulu jahat sebab sakit hati dekat my abg bunuh ikan laga die pakai cara tu lah.lepas tu ambik lidi satay kacau laju laju.miahaha.

kesian makhluk tak berdosa T_T

fardiyah said...

dilah pembunuh misteri..