Thursday, September 29, 2011

Menipu Semasa Kecil

...

Malam itu, beberapa orang kanak2 sekitar umur 3 hingga 5 tahun sedang berkumpul sambil berbual..diorang borak bisik2 je..macam tengah cerita misteri je keadaan nyer..aku dan long lepak kat kusyen belakang diorang untuk cuba menyelami apa yang sedang mereka bincangkan..

Cerita hantu satu (baca dalam gaya kanak2):

Syahmi: haritu kan..syahmi tengok cerita hantu..kat rumah sth2 (tak dengar jelas)..lepas tu takut nak balik.

End.

Erk? Just like that?! Okeyy..hmm itu cerita hantu..hahahahaha

Cerita hantu dua (baca dalam gaya kanak2):

Ryan: …saya terjaga dari tido..nampak hantuu.. masa tu dia pakai kain batik..lepas tu kan, dia boleh bertukar-tukaarrr..

End.

Demit kain batik..aku ngan long gelak nak mampus dengar cerita hantu budak2 kecik ni..langsung takde unsur2 seram..hahahaha

Lepas tu aku teringat la kisah aku darjah dua dulu..aku memang kuat gebang..tapi ade sorang lagi member aku name azizul lagi kuat gebang..

Penipuan terbesar azizul (baca dalam gaya kanak2):

Azizul: ..kalau ko nak tau, atuk aku ada bela dinesor..

Aku: ah takyah menipu la..dinesor besarr.. mane boleh belaaa..

Azizul: dia bela kat dalam kebun je..dia ikat kaki kiri dinesor tu dengan rantai besi taknak bagi lari..

Aku: dinesor tu tak serang ke?

Azizul: tak..atuk aku bagi makan ayam banyak die kenyang la..

Aku: ooooo..

Tapi aku tak bodoh sangat mase tu..aku dah separa mumaiz..dah boleh pikir sikit2..aku tau dia tipu..lepas tu aku balas tipu dia balik..

Penipuan sederhana aku (baca dalam gaya kanak2):

Aku: ayah aku ade bela orang kenit kat rumah..

Azizul: ko bagi makan ape?

Aku: dedak..orang kenit tu letak dalam sangkar burung je..

Azizul: dia tak lari ke?

Aku: taklah..dia manja..petang2 lepas la bagi dia bebas..nanti dia balik semula kat sangkar tu..

Azizul: oooo..

aku rase azizul percaya dengan tipu helah tu..mungkin dalam hati, dia berhasrat untuk membela beberapa orang orang kenit..

Korang mase kecik takde bela dinesor dalm kebun atau orang kenit yg makan dedak? jumpa hantu kain batik ke? Mesti ade kan?! hahahaha

..

21 comments:

Fara E's said...

haha , same2 ngeng ;p

Ayie a.k.a Nyei said...

azizul tu yg startt! hahah

Amanie Ashraff said...

kalo ckp bela dinasor tu aku rasa extreme sgt utk aku sbg kanak2 utk percaya tapi kalo bela org kenit tu aku percaya kut. kah3x

diana said...

pennipu yang menipu penipu
heheheh

✿ YaYa ✿ said...

hahhaa..
tu dulu.. :p

Khel Khaliesah said...

lol..
lol...
LOL!

rindu zaman kecik2, bodoh je mase tu...

meaw said...

sama-sama toek,hahahahahaha!sengal gila ... kalau lah si azizul tu percaya memang lawak ah,haha

Ayie a.k.a Nyei said...

amanie: hahaha tu ar..aku mmg bijak time tu nak tipu ape hahaha

diana: so damn true hahaha

yaya: elok la dulu2 je..skang menipu mcm tu sume org tau hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

khel khaliesah: hahaha memang3..masa kecik memang bodo indah haha

meaw: serius aku rase dia pecaye hahaha

kim heeruul said...

kah kah kah...kalau dia percaya dia memey sengal..hihi

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahah takpe la budak kecik..sengal2 ubi org kate..hahaha

Hanif said...

masa kecik..memang kuat menipu ..hahahah

Liza@Azel@El@Ked said...

xtau nak kata apa...gelak jelah X))

Aisumi Chan Kawa'i said...

hahahaaa.. kalo org cerita pape mesti nak cerita lagi hebat punyeee~

ila de cute said...

hahah syahmi and ryan punya cerita hantu langsung tak seram...adeiii

Ayie a.k.a Nyei said...

hanif: hahaha itu la pasal..tipu kecil2an kan..hahaa

liza: haaha takde boleh jugak mcm tu hahaha

aisumi: kan! nak menang je harharhar

kak ila: tau takpe..langsung takde elemen seram..hahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

Liza: takpe*

Zemint Firdaus said...

aku suka tipu cite sal hantu..konon2 mimpi..padahal rekaan semata mata..
tpi nmpak real la jugak sbb tu pun mimpi..haha

ctk said...

hahaha...org kenit ye..hahaha... pandai la korg kihkihkih..

RinsyaRyc said...

hehe.. apela.. ><

fardiyah said...

macam2 da..haha