Friday, September 16, 2011

Volkswagen Kuning Misteri Muncul Lagi



Selesai kencing, aku segera chow dari kawasan Rehat dan Rawat Genting Sempah itu. Hari ini (khamis 16 Sept 2011), hari aku bodoh. Pemikiran aku tiada terkawal lalu aku amek jalan salah.



Patut nyer aku amek jalan kuning cair tu ikut highway karak..tapi sebab desakan anak-anak, aku terus amek jalan pink yang bakal menjadikan cerita sungguh takut ini.


Anak-anak

Sebaik sahaja aku masuk ke jalan lama itu, buru romaku berdiri tegak..hatiku berkata “oh no. adakah ini simpang sama seperti movie KaraK yang aku tontong tempoh hari?” Dalam cerita KaraK tu, diorg ikut jalan lama sebab kat depan ade eksiden..ohh hell..aku sedang ikut jalan lama ini..sumpah jalan itu seram..


Hanya kerana jalan itu kosong, aku terus memandu seperti pemandu rally dan tak ingin berpatah balik..hatiku berkata, kalau ada apa-apa terjadi (kisah hantu), boleh aku cerita kat orang..hahaha..itu memang idealogy aku untuk buat2 berani..aku lupa, mak pernah cakap, kalau cakap besar, nanti kena.

Hutan tebal terus menemani aku..satu kereta pun aku tak berselisih..hanya anjing-anjing hitam yang sedang mengejar rubah kelihatan. Peneman lain hanyalah dinding batu di sebelah kanan dan gaung di sebelah kiri. Jalan ini epic. Risaukan keselamatan, aku drive kat tengah-tengah.

Jam menunjukkan tepat 10 pagi, pemanduanku tenang..bulu roma sudah tidak tegak seperti tadi lagi. Seronok pula, seperti jalan abah sendiri.

Namun..ku sangka cerah hingga ke petang, rupanya jumpa hantu di tengah hari..dalam keterangan cahaya tengahari itu, aku nampak...


“Volkswagen kuning?!”

Anak-anak menangis ketakutan..

Abah-abah pucat kepanikan..


“Alamak aii…takkan pagi tengahari pun lu nak kacau gua brooo..orang pergi celebrate hari Malaysia kot..”

Mataku meliar, hati yang berkecamuk, aku gagahkan jua perjalanan..

Semakin aku hampiri..kereta puaka itu semakin jelas kelihatan..radio pula tiba-tiba memainkan lagu bajumba bajumba, menambahkan lagi suasana seram.. bulu roma yang tadi tegak, sudah habis tercabut berterabur.

Kereta itu terlalu perlahan..orang kata, dia memang nak suruh kita pintas..lepas tu jatuh gaung..memang seram mati..aku merapatkan kenderaan..dan mengambil beberapa shot untuk anda, para pembaca yang budiman untuk mengenal sendiri Volkswagen kuning hantu yang femes itu.













...

Kalau korang tanya aku macam mana volkswagen boleh ade tayar spare kat belakang?

Aku cuma nak jawab
...

“jangan tegur benda pelik..”

Selepas pintas sekali..alhamdulillah, volkswagen itu tidak muncul lagi di depanku..semasa pintas kali pertama dan terakhir itu pun, hantu driver itu nampak berkepala dan siap angkat tangan lagi. Mungkin dia sedang puasa 6. Win.

...

...

58 comments:

lufkin said...

haha reaksi muka ketakutan ko xleh blah la nyei, leh masuk raja lawak dah.. =P

Ayie a.k.a Nyei said...

Hahaha takut betul doh..tu muke sebenar sepanjang pejalanan la hahhaa :P

Amanie Ashraff said...

tak boleh blah tengok muka anak2 ko. kah3x dramatik sangat

Cik Miera said...

knp muka anak2 xsama semua??? ko penah curang ea?haha

ashdastyler said...

haha..sudah lama ku tunggu anda untuk mulakan penulisan anda balik~

Ayie a.k.a Nyei said...

amanie: hahaha aku tgk balik pun gelak..tau2 diorg mmg tak sempurna hahahaa

miera: salahkan mak diorg doh..tgk aku curang2 pun bawak balik anak2 ke kampung..mak diorg mane? haa..hahaha

ammar: ang tapayah tunggu ar..memang lama hahaha

sara E a.k.a ct said...

hahaha..aigooo..btol ker??anak2 tu len2 muke sume erk..hahahaXD

buin said...

citer sedowh(seram+bodo)..*thumbs up*
comel anak2.laen2 mak ke?haha

Ayie a.k.a Nyei said...

sara: aaaaaa tu kan kete suzuki je hahaha..anak2 ni ikut mak mak diorg..genetik aku tak kuat tu pasal tak jadi mcm aku..hahahaa

buin: hahaaa..sume orang tanye pasal anak..aaaa cemane nak explain tah hahaha

CintaZulaikha said...

hahhahhaha, mengong abeslah..

Queen Cumy said...

yg takbole bla sgt sgt tuh part anak2 ketakutan hahaahahahhaah xD muka abah dia panik tuh tayah cter la :P

Ayie a.k.a Nyei said...

cintazulaikha: alaa tak seram kee..hahaha

cumy: anak2 comel kannn! hahahahaha ade 3 anak weeee..hakhak :P

Zinedine Zaiddin said...

Dia punya editing tang batu tanda jalan tu pn wat aku x sedap ati dah..hahahahaha

Liza@Azel@El@Ked said...

lawak dok ada... hahahaha cumei la anak2 tersebut XD

Ayie a.k.a Nyei said...

zaiddin: hahaha takde kaitan pun sebenar nyer batu tu harharhar

liza: hihihi terimakasih la puji anak2 tu..hahaha

afzalsukasuki said...

adoi sedeh aku tgk drama kat atas.kalah citer transformers mcmni

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . anak anak yang sangat comel . tapi tak same . haha:)

Ayie a.k.a Nyei said...

afzal: aaaaa celah mane pulak transformers berdrama nii..aku ade miss mane2 kee hahaha

inibelogsayacintahatisaya: kesian kan..ade masalah genetik hahaha

arek said...

waksegen kuning ye..banyak la ko. sian plak tgk anak2 ko tuh hehe..

Ayie a.k.a Nyei said...

salah penglihatan ye..hahaha..anak2 tu takpe diorg sempit sikit tapi selamat je hahaha

SweetLikeWhat said...

hehe..cite antu yang klakar :)

Ayie a.k.a Nyei said...

alaaaa tak seram keee..hahaha

wanie said...

haha..best baca entry awak ni...pepagi dah hepy...nice! (>.<)

Ezzattie said...

hahaha bende pelik konon..
sape yg pelik ni?

faha said...

seram kot hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

wanie: itulah bagus..pagi2 memang kena hepi haaha

ezzattie: kete tu la pelik..mane boleh masuk jalan lama bawak kete kaler kuning hahaha

faha: kan! memang seram pun! hahaa

makdara TERdiva said...

errr..kalau blik kg memang bawak binatang2 comel tu sekali ke???
konpius hakak! :D

Ayie a.k.a Nyei said...

bahahaa camni cerite nyer..tu binatang2 menang main baling2 token kat genting..pastu terperap la kat hostel lama2..ni balik nak intern..so kena clear hostel, bawak la balik binatang2 ni jugak haaahahaha

monster kecik said...

meremang bulu roma...seramm

Kakzakie said...

Ayie buat kakak suspen tau. Jangan main-main kelak jumpa betul baru tahu langit memang tinggi dan syaitan itu ada. Hehehe....

kakcik said...

Bukan vitara ke tu?

Kenapa anak2 tu dibiarkan berhimpit2 begitu, takde tempat duduk belakang ya? :)

Ayie a.k.a Nyei said...

monster kecik: err tu cerita tipu je tak seram betul2 kan? haha

kakzakie: ehehe okay kak thanks ingatkan..alamak3 dah cuak skang hehee

kakcik: aah kot hahaha taktau tu kete ape tapi tulis suzuki rase nyer hahaa..seat belakang full dgn barang2..hehaha

emy zulaiha said...

haha kesian anak2 menangis ketakutan :)

dhiera said...

cait~ comel gile la anak2 kamu~ bukan ye volkwagen pun~

WuMing said...

anak kacukan nampak....

Ayie a.k.a Nyei said...

emy: anak2 tu memang penakut sikit..maklum la abah nyer ni suke menyakat hahaha :P

dhiera: hihii comel3..hahaha besar2 pulak tu kan hahah..

wuming: aah mak nyer lain2..hahaha

Gadis mutiara said...

comel anak nanggis ye..=)

Ayie a.k.a Nyei said...

nangis serentak plak tu kan..haha biase la budak2 penakut lagi :P

Rtp Farra Arisha said...

eyh eyh..klakar la cerita ini..;)
day-dreaming saja tu :D

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaa mana ada day dreaming..tu memang bukan volkswagen pun hahaha

meaw said...

okay! thumbs up u,kita suka !haahha...part anak-anak tu -..-" ingat anak-anak betollah kan,hahaha! volkswagen kuning? cehhhh! datang betol tau ah!hahahaa!

che sakinah said...

kete suzuki, volkswagen dapat nama.
babe! dari jauh da tahu bukan kete kodok daa..

weh, penuh gile kete ko. barang anak2 iye? ;p

Ayie a.k.a Nyei said...

meaw: hahha bagus! anak2 tu comel kan? harharhar..jangan laa cakap macam tuuu..cuak ar ni hahha

che sakinah: hahaha memang pun..saje nak buat saspen sbb die kaler kuning hahaha..aah tu sume baju lampin mainan anak2 la tu..hahaha

Hanis MY said...

Haha gimik betul editing gambar yg mantap!

E Ja said...

kiutnya anak2 dia...hahaha

meaw said...

cuak tk cuak,muahahahahahahaha!a'ah,comel,macam apak dia,kahkahkah :P

Ayie a.k.a Nyei said...

hanis my: hehehe :P

e ja: hahaa produktif kann..lain2 mak tu hahaa

meaw: hahaha tu ikut genetik bapak dia la tu keh3

Amalina said...

HAHA, sumpah lawak!

diana said...

kesian tengok anak2 ..
hahahah

Sarah Mohd Saleh said...

hahhaha.sengal gilerrr.efek mke lu derrr xleh bla,ngalahkan pempuan tkt...

.sweet-ants. said...

hahhah mcm bodo.!

...MiSS UmMi... said...

hahhaa....volkswagen kuning ad tayar belakang....hahhaha

cik adda said...

hahahahah first time baca blog awk ni..kelakaaaa

Elih Japahar said...

First time visit sini dr blog kak dianarashid.com ...menarik dan meriah rupanya disini hehe

Puan Kutu said...

haha voslwagen tahun bila tu?kehkeh

en fizz said...

Kenapa anak saya ada dgn awak? hehe. :)

fardiyah said...

haha..anak3 apa tu...

nur emilya said...

Woh, memula tu rasa seram jugak..
Akhir2 kelakar tak hingat. Haha.
Tu bukan volkswagen laaaa! Haha.