Friday, October 14, 2011

Tutorial Tanggal Spender

Disclaimer: The content of this entry contains adult material. You must be 18 years of age to view it.

Assalamualaikum. Saya ingin berkongsi dengan anda bagaimana untuk menjadi seorang pengguna-spender-pemalas yang hebat!

"Saya kacak..


..saya berkerjaya..

tapi saya malas tanggal spender."

Perkara ini benar-benar berlaku. Kadang-kala, baru nak terlelap, baru perasan - belum tanggal spender. Bagi pengguna boxer, tarahal la..lu tanggal seluar, lu tido. Bagi yang ber-spender ni lain pula ceritanya. Kalau kau tanggal seluar, tinggalkan spender dan terus tidur, member kau akan benci kau.

Masalah ini berlarutan bila kau baru nak bogel, ko perasan ada member tengah jeling mata kecil macam ni.


kau takkan teruskan pembogelan.

Towel kau pulak kat railing luar. Nak keluar, kau cuak sebab semalam ade orang terjun bangunan mati putus kepala. Kau tak boleh bogel sebab ada member belum tido, kau takut nak ambil towel. Pilihan seterusnya, kena pergi toilet. Tapi toilet pulak ade orang cirit dah lame tak keluar..mungkin pengsan dalam tu..

Jadi disini inginlah saya berkongsi kehebatan saya yang telah saya pertontonkan pada rakan2 terdekat di utp dan di rumah sewa semasa intern ni. Bukan nak belagak tapi diorang memang impress dengan kehebatan ini dan masing2 sedang masih mencuba memasterkan teknik ini..


Now the first step

Berdiri tegak ke-arah mana2 yang anda suka.


Thigh hitam itu tipu. saya tak pakai thigh kat rumah tapi nanti kalau dr shark baca dia bising. Hahaha

Londehkan kedua-dua sisi spender ke bawah paras paha anda.


Lagi londeh lagi bagus.
Pastikan cawat seluar yang anda sedang pakai dicecahi oleh spender.
Kaler merah indicate spender yang belum bebas.

Next, tarik sisi spender sebelah kiri melepasi lutut.
Kaler hijau indicate spender yang telah meloloskan diri.


Done?
Teruskan penanggalan spender melepasi betis anda.

Below is the most challenging part.
perlahan-lahan cungkik kaki anda supaya memberi kebebasan pada spender untuk melepasi jari-jari kaki anda.

Amaran: Jangan push kekuatan getah spender itu
nanti spender anda jadi macam iklan kurus - sebelum dan selepas.



Anda berjaya?!

Kini anda boleh biarkan spender itu di bawah buku lali dan anda boleh buat pelbagai jenis tarian kerana selepas ini tiada lagi step yang sukar.


Seterusnya, simple. Anda hanya perlu melepasi bulu2 kaki sahaja..


Setelah itu, goyang-goyangkan pinggang supaya spender pergi ke arah kanan, di mana spender masih lagi melekat pada kaki kanan.

Biar spender jatuh atas kaki..

Swing kaki anda ke arah bakul baju busuk atau washing machine dan anda terus boleh tidur dengan bebas tanpa sangkar burung itu lagi..


Selepas beberapa kali percubaan secara berdiri, anda disyorkan untuk buat secara baring pula. Dah terel nanti, sambil makan dan bersukan pun boleh.

Sebarkan tutorial spender ini kepada kawan-kawan seperti mana anda sebarkan video tutorial hijab hana tajima dan tutorial makeup maria elena..

Selamat mencuba!
..

133 comments:

azurin ramli said...

akan ku cuba praktikkan.kahkahkah

Ayie a.k.a Nyei said...

serius kena cuba! hahahaa

afham mohd said...

HAHAHAHAHAHAHAHAAH bangsat!

terpengaruh tutorial pakai shawl lah

ni. haha

kasik up version video la ayie!

haha

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha memang ar..asik2 tgk org pakai shawl je..tebakar ar akuu..hahaha..

takleh buat video no no nanti ade org horny mampus aku hahahahahaha

Queen Cumy said...

BT VIDEO PLEASE , KAHKAHKAH :D

Ayie a.k.a Nyei said...

cannot cannot nanti viral video tu mati segan je hahak!

Nurina Soib said...

haha..

lawak seyh

Lady RaRa said...

sebenarnya

bukak bra tanpa tanggal baju pun boleh.

Ayie a.k.a Nyei said...

nurina: hahhaa terima kasih! :D

lady rara: tau mcm ramai dah tau..akak slalu tunjuk kekeke..tapi takde org nak buat tutorial la kan?! hahahaa

F U N F A B U L O S I T Y said...

amazingggg!

cik kiwi's said...

aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!....bengong gila.hahahahahah!. pecah perut aku

Cik Yana said...

Hahaha~ macam pernah tengok Mr Bean buat tutorial ni dulu. Yang cite die nak mandi sungai ke ape, ade org buta kat belakang die. Hahaha~

Ayie a.k.a Nyei said...

funfabulosity: impressive huh?! hahahaha

cik kiwi: aaaaaaa jangan pecah perut nanti makan tekeluaaar!!! hahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

cik yana: awww yeaahh!! mr bean mmg guru sebenar..tapi takde org nak praktikkan mende ni hahahaha..

YOUsoF said...

Secara jujur aku pernah cuba cara super cool, persis tutorial kau ni. Tapi aku tak amalkan mungkin sebab aku bukan jenis tak rajin. HAHA

Diana Zainal said...

lawak gila. bengong!

RepublicAku said...

keh3...aku salute dgn kau...

Cik Miera said...

terima kasih atas tutorial ini.. kah3..

Rara. said...

oh,nasib baeklah ada tutorial nie. kalo tak, sampai aku mati pon belom tentu aku dapat bukak spendar aku nie. rasa nak nanges, terimakasih!

tieha ismail said...

giler klaka doe

onie said...

dia buat dahhh! hahaha,sengal gila...onie rasa makin susah ada lah,pahal tak tanggal seluar dulu baru tanggal kan spender,ciskek la ko ni,haha!

azieazah said...

Tu berapa kali berlatih baru boleh masuk gambar tuh? hahahaha!

Ayie a.k.a Nyei said...

you: alaaa leceh ar kena bukak sluarr mcm short tu..nnti pakai balik jugak..hahaha

diana: bodo kan hahahaa

republic aku: ko try ar nnti boleh salute diri sendiri gak hahaha

syAzAnA said...

buat video lah wei! kahkahkah

Ayie a.k.a Nyei said...

cik miera: sama2..mari sama kita cuba ye..nanti dah tua ajar anak2 supaya diorg boleh cepat2 pegi skolah hahahaha

rara: hahahaha over! biar je spender tu situ berkerak..seksi jugak ape ade lumut2 hahahaha..

tieha: terima kasih! hiuhiu :D

bukan retis said...

macam yg kawan aku buat...makin membiakla teknik ni nanti.hahah

Bilal binti Robah said...

lahanat la woi!
aku terangsang!

wahahahahah

My Life's Journey said...

Salam pekenalan ..hrmmm tutorial yang sungguh mengkagumkan .. umi terkesima ummm taniah bro ..taniah :)

HidayahSyafiq said...

Akak pun nak cubalah adik ayie..

sya hassan said...

kah3.. xprnh dibuat org,, tutorial yg jrg2 aq jumpe.. plik tpi bnr,, harharhar terbaekk r broo !! *thumbs up.. akn ku praktikkn..hua3

sis92 said...

aiyakk sengalmu..haha
nk praktis jugaklah haha

YOUsoF said...

Kehkeh.. Lepas ni kau boleh try buat tutorial membasuh baju tanpa menanggalkannya dari badan. Kesinambungan tutorial ni.. ;D

cimOt said...

sengal sokmo la ko ni ayie!!cessss..
gua setuju ngan YOUsof!!
ce buat ce buat..hahaha

KiUk said...

hahahha....
takk leh berenti gelak sambil baca..
mesti ni spender paling lawa ko ada kan?hahah...

Aku Ibu Muda said...

macam pernah tengok mr bean buat je...ahaks!

Ayie a.k.a Nyei said...

onie: onie buat betul2 ke?!! saluteee!! hahaha awal2 mmg rase susah pasni auto je panties tu keluar harharhar

azizah: oh saye professional..amek gambar laju2 non stop tu..takde second take pun..hahahaa :P

syazana: taklehh..nanti femes masuk tv kena bukak spender jadi hina pulak hahahahaha

Diary oF Mine said...

hahaha... mcm2 la dak ni..

Ayie a.k.a Nyei said...

bukan retis: hahhaa abes ar malaysiaa sume spender beterbangannn..

bilal: uh? i like! hahahaha :P

umi: takpayah nak terkesima2 la umi..cuba dulu nnti terkesima dgn diri sendiri..hahahhaa

Zemint Firdaus said...
This comment has been removed by the author.
Zemint Firdaus said...

*testimoni*

haha..gila stail tutorial..actually
aku dh praktikkan teknik ni beberapa kali time kat asrama dulu..mmg mnjdi..
hahahaha..

Zemint Firdaus said...

tapi xde la nak share tutorial..tak terpikir langsung :p

Ayie a.k.a Nyei said...

hidayah: cuba! cuba! pastu tinggalkan testimoni!! hahaha

sya: haruslah praktikkan..segan ye nak share benda camni sebenar nyer..hahaha :P

sis92: silekan! hahahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

yousof + ciemot: haha cantek! nanti aku try buat dulu..saje nak kenakan aku kan..hahaha

kiuk: eh takde la..tu spender aku tgh pakai mase terpikir nak buat hahahahaha

aku ibu muda: itu la pasal..tak ingat langsung rupe2 nyer ni belajar dari mr bean sbb dah dari dulu buat mende ni..hahahaa

diary of mine: hahaha idea ade buat je..nnti lupe gak :P

zermint firdaus: hahahaa yeass testimonial berjaya..mari tolong aku sebarkan pengaruh spender power nii hahahahaha

✿ Myra ✿ said...

adehhh...sakit perut baca..senak, senak

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha myra len kali nak bace, bancuh eno siap2 oke? hahaha

zaharina said...

lol. xD

Tasha said...

adoyai!

sengal la amat...pemalas!!!!haha

Ayie a.k.a Nyei said...

zaharina: XP

tasha: pemalas YANG HEBAT ye! hahahaha

naga said...

Cantik punya tutorial...kite sampai tersedak tengah sarapan baca totorial ko. Bagus2...nanti kite cuba tapi kena blaja dlm bilik dulu, takut kepala burung tu menjenguk keluar..kah..kah..kah..anyway thanks...menghiburkan.

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha elok la buat sorok2 kalau tak konfiden..dah terel nanti boleh buat show kat org terus..kekeke

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha elok la buat sorok2 kalau tak konfiden..dah terel nanti boleh buat show kat org terus..kekeke

TunTeja said...

kwang2..aie punyee post ni siyes ngokngek.selamat lahh tuan blog comel! hehe :D

Chuu Muqhlis said...

tak sangka pulak ade orang buat tutorial bende nih -_____-ll

Ayie a.k.a Nyei said...

teja: hahahaha oh kalau tak comel takleh buat mcm ni eh?! hahaha

chuu muqhlis: dlm dunia ni ramai org mcm ni..cume segelintir yg berani zahirkan..hahak taktau cakap ape ni lol

Touya K II said...

thanks bro , lepas nie aku leh buka spender di tempat awam tanpa rasa bersalah .

ctk said...

hahahaha..penanggalan spended yg sgt kreatif..hahaahahahaha

✿ YaYa ✿ said...

bhahahaa.. ngek!

Rtp Farra Arisha said...

Oh oh my God!
the first picture keliatan kmu sangat macho..:)

Ayie a.k.a Nyei said...

touya: nice! kalau macam tu satu benda je ko kena pastikan..spender tak lusuh atau takde cirit..hahaha

ctk: yeah! terima kasih! haha

yaya: best? :P

rarra: why thank you, rarra! ;)

F U N F A B U L O S I T Y said...

totally impressive! tapi kalo nak pakai balik dengan cara tanpa menaggal ape2 macam mane lak?hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

just rewind je balik tutorial tu..hahaha..ke nak aku buat tutorial lagi? hahahaa

kunci locker said...

hahahaha...apakah,...gila bodoh tutorial ni...hahaha

F U N F A B U L O S I T Y said...

yup..buat balik..pusing putar balik semua tu..hahaha.request ni..(rase macam nak jadik extra actor dalam entri nyei bile2)hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

kunci loker: bodoh yang hebaatt tu! hahahaha

funfabulosity: hahaha betul! masuk dari kaki kanan, lalu atas cawat, masuk kat buku lali dan seterusnya..hahahaha gile aku hafal tanpa perlu usha balik..betul2 expert hahha

nak jadi pelakon utame pun boleh! hahaha tapi taktau la bile nyer nak buat muvi2 bodo lagi sebab aku tgh intern skang kekeke

F U N F A B U L O S I T Y said...

ok..what???pelakon utama pun boleh ?wow..hehehe..tapi mane leh lawan tokey..tetiber nak jadi pelakon utama lak..hehe.ape2 rojer je nt.berminat sangat nak berlakon-lakon.setelah tgk entri2 muvi tu.haha

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha ko kena tau muvi tu takde gaji bayaran pape pun tau..hahahaha..tu yg belakon before2 ni sume budak kelas ngn mmber rumah aku kt utp tu hahaha

F U N F A B U L O S I T Y said...

ok jer,..pengalaman berharge tu yang penting sebelum dapat berlakon kat malaywood!hahaha

Zemint Firdaus said...

tutorial genius..lain dari yang lain..bukan tutorial tudung hana tajima..
bukan jugak tutorial make up maria elena..malah bukan tutorial photoshop..
tapi.....genius.. ><!

http://zemintfirdaus.blogspot.com/2011/10/tutorial-genius-tutorial-tanggal.html

Zemint Firdaus said...

aku share..seperti mana org share tutorial tudung n make up serta photoshop

Ayie a.k.a Nyei said...

funfabulousity: action static je bro..mane same ngn malaywood hahahaha

zermint daus: hahahaha timekasih banyaaakk2..semoga seluruh rakyat malaysia pandai tanggal spender dgn mudah pasni hahaha

Mr.Baiz said...

hahaha aku penah buat kot..lalalala..mr bean ajar.

F U N F A B U L O S I T Y said...

hahaha..static ler biler dah masuk dalam blog ni..mase casting tu jenuh gak lah kan?hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

mr.baiz: hahaha aah mr bean founder..sebab lame dah start aku lupe die penah buat..patut mention mr.bean ke ek? hahaha

funfabulousity: hahaha sikit ar..tak sejenuh muvie sebenar hahaa

arek said...

kalo kacak, bekerjaya, tapi malas buka spender tak guna gak derr..keh keh keh series lawak tuto ko ni

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahaha leceh ar..buat mcm tu lagi best kan..hahahaha

yana halim said...

asyik tengok tuto pakai shawl je. ini sesuatu yang luar biasa hebat! syabas inspector sahab! LOL...

p/s: tak dinafikan buat entri bodo bikin femes...hahaha

sara E a.k.a ct said...

aiyaaa!!ayie2..haHHAHAHAHAXD

Cik Tetra said...

HAHAHAAHAH..awesome la tutorial nihh..HAHAHAHA.. :D

ZORA said...

walawehhhh..terbaik ni..hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

yana: tengkiu2..haha itu la pasal..rakyat malaysia suka 2 benda je.gosip artis ngn benda bodo..hahahaha

sara: hahahaha apeee hahaha

cik tetra + zora: hihihi tengs3 haha :3

logorithm said...

Hahahaha! Sengal punya tutorial!


Terbaru dari Logokoko:

[U] Strawberi pelik

[U] Proton Satria Neo menyerupai binatang apa?

[U] Dijumpai mati di padang golf

Khel Khaliesah said...

Tak tau cam ne budak ni boleh masuk UTP...

gile and smart..
itu cool...

C i k P i p i T e m b a m said...

HAHAHAHA... nakal tauu buat tuto cmnih.. iskk.. rasa x nak tgok.. tp bila tgok mamat nsem trus nk tgokk smpai habis , wakakakkakakaka

Ayie a.k.a Nyei said...

logorithm: yang sengal dari orang pemalas hahaha

khel khaliesah: oyeahh! hahaha rase bangge kena puji bahahaha

cikpipitembam: ahaha begune jugak rupe nyer gambar awal2 tu hahahaha

khairul said...

hehe kreatip2

Syahirah Suhaili said...

ahahaha..bkn ke lagi lama nak tanggalkan sluar guna cara tu? apa kata guntingkan je sluar katak tu..kehkeh..makin lama,makin habes la sluar spender kat rumah :P

Ayie a.k.a Nyei said...

khairul: hehehe thanks! :D

syahirah suhaili: ehh takde susah ar..kalau selalu buat jadi 5 detik je..hahahak..kalau gunting, nanti lagi susah nak jahit baliikkk! aiyo hahaha :P

♥Aien Najwa♥ said...

Hahahah!!~~tutorial for men terhebad!!=D

afzalsukasuki said...

ko memang sangat membantu.aku rasa time kunyah megi pun mampu lagi dilakukan

*aku syorkan lelaki pakai skirt je..tak payah pening kepala

Ayie a.k.a Nyei said...

aien najwa: hahhaa ehh women pun boleh buat ar! hahaha

afzalsukasuki: betul jugak tu..nanti design skirt bagi nampak laki sikit pastu komersialkan..elok2..hahaha

white eve said...

kejap.wajib ke nak tanggal spender? lau xtanggal taley? macam ibu kiter kate, nnti tanggal, kalau tetibe ade kebakaran cane? nak lari kua umah? kan payah? o_O'

aReLaN said...

bnda ni klu slalu buat mmg loose la getah spender tu.hahahah

Ayie a.k.a Nyei said...

wajibbb bagi laki2! tidur malam tanggal spender akan membebaskan sang burung dah menyihatkan dan membantu tumbesaran..macam kanak2, kita tak boleh kurung anak2 dalam kotak..nanti diorg tak bebas dan jadi gila..nak ke burung gila?

white eve said...

erk~ok2~ paham.Nanti gile mati.T_T *saye budak lagi tskkk~

Ayie a.k.a Nyei said...

arelan: hahhaa agak ar..sbb tu kena beli spender longgar2..kalau ketat tak selesa jugak :P

white eve: hahaha sori2..tapi takpe la..budak pun kena belajar..pengetahuan am..ahahaha

aReLaN said...

uish,tu mmg.klu ketat sgt kang pyh tu nk 'btul parking'.hahahaha...(bdk2 yg bce sila dapatkan perhatian org dewasa)

Syafiq said...

hahahahahah xD btw, followed.

white eve said...

ahahahhaa, i budak agi~ tapi lau nk masok pub dah lepas dah pon..kihkih~ follow gak =D

ferry said...

Bisa begitu olahraganya...hahahaha..follow sini sobat

Ayie a.k.a Nyei said...

arelan: hahaha sungguh betul..penjagaan keselesaan memang patut diambil berat..hahaha

syafiq: hahaha tengs2

white eve: ek enen..budak terlebih umur..memang patut belajar dah ni hahaha

ferry: hahhaa thanks ferry :D

♥Aien Najwa♥ said...

hahaha..pempuan nak buat, xsenunuh seyyyyhhh...kewanitaan tidak teserlah..haha..

Ahmad Haziq Azlan said...

adoyai......anda memang giler la lu mat.....
hohoho

Ayie a.k.a Nyei said...

aien najwa: hahaha takpee..buat sorok2 dalam bilik bukan suruh buat kat stesen bas pun..hahaha

haziq: aku rase itu satu pujian..hahahaha

♥Aien Najwa♥ said...

haha..okei2..=)

missSenget said...

aku tengok step ko buat secara serius..

sambil imajin..

kahkah..

last sekali..eh..kaler itam..tu spender ka??

Ahmad Haziq Azlan said...

tak pernah lagi jumpa blogger secool anda
adoyai
hahahaha

adwafarahin said...

aiyark! nk buka spender pon ade tutorial kah?

-___-'

Ayie a.k.a Nyei said...

aien najwa: haha :P

misssenget: hahaha spender la tu..macam sebesar baju kan? aku pun pelik asal besar sgt time edit2 outline tu..optical illusion kot hahaa

ahmad haziq azlan: hahaha aish mesti adee..terimakasih atas pujian tu hahahaha

adwafarahin: sebab bukak spender cara ni rare tapi kebaikan die banyak..hahaha

hudadida said...

spender ladies xle la cani...
mau lepas selesai tu campak trus lam tong sampah sbb getah da loose..=P~

Zemint Firdaus said...

hoi2..tutorial ni dh mkin gemilang..
Aman Wan pun baca n komen kt blog aku..haha!

Faiqah T said...

ayie,sayang, ini terlampau bodoh macam celaka kelakar nya. HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAH.


ARGHHHHHH BODOHHHHH HAHAHAHAHAHA

Ayie a.k.a Nyei said...

kak huda: alaa buat la dengan penuh lenggok tari lemah longlai..pasti selamat punyeee! hahaha

zermint daus: hahaha aman wan tam tam..die komen kat chatbox aku je doh tu..mane boleh lawan tauke! hahaha

faiqah: hahahahaahaha bodo mane bodo ni sume jinius ar hahahaha

onie said...

bila masa onie buat betoi,adeh laaaaa....haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

haha . halamak . sakit perot den tengok . hehe :)

Zemint Firdaus said...

untonglaa..haha..xde tutorial baru ke..? byk permintaan dari penonton..aku tak leh nak jwb sebab bukan aku y memerah keringat buat tutorial..haha

Cik Nurul said...

peehhhh cayelah.. tuto mcm ni pon ade? bhahahahahahaaa

superb bro!

nida tecit said...

dan kami gune taktik yg same utk tanggalkan bra. hehehe

eQuRlz said...

hakhak..klu pkai suar pendek snang la..klu pkai suar panjang lak mesti ssh kan..

fadh leyanie said...

nasib baik umur aku lbih 18,
tak sangka aku org berkerjaya malas tanggal spender,terbaek punya tutor,kah3

zureen said...

BAHAHHAHAHHAHAHHA!

khairul@kechik said...

hahaha.. adoi.. sakit perut aku nak gelak lg.. kena cuba gak ni..

SeseDaP RaSa said...

baca tutorial nie smbil try.. arap2 menjadi..hehe

ILA HonEyBuNNy said...

ahhahhahah...toturia apakah ini..nak ketawa ada...

nak cuba gak leh ka..kekekkeke

kyrel said...

bagus ni.. kat sekolah tak belajar bnde ni.. haha

zety said...

pergh...kahkahkah

tepuk dahi baca entri nih

btw lama dah tak jengah sini.

zety said...

pergh...kahkahkah

tepuk dahi baca entri nih

btw lama dah tak jengah sini.

EZAN IDMA said...

hahaha gile gilee

.sweet-ants. said...

bongok!! ayie bongok!! hahhaha cambodo weii!!

Zulfikar Hazri said...

buat banyak kali, getah spender tu boleh berubah menjadi Shawl..

hati2....

Pisyek said...

Tutorial ni macam celakah!!! Sangat ohsem!!!!

tapi

malang nya aku tak pakai spender... macam xde guna jugak la kan...

:P

Latest project: Lensa Pisyek

CekbOlat-bOlat said...

alamakkkk ! cekbolat bawah umo lahh.. trsilapp @_@
hahah =P

fardiyah said...

haha.,.tak senunuh...sy still under 18..oh no~

Muhammad arif Farhan said...

haha, x seno'oh .. ade jugak tokey yg rajin nk mengajar cara tanggal spender...