Friday, January 8, 2010

Babi Mengamuk..

wooh..hai sume..aku apdet ni!! aku apdet ni!! hahha..meh3 nak cerite satu kisah yang hebat baru2 ini..

Jiran aku, kiki patah rusuk kena langgar babi..bukan dia yang langgar, babi sodok dia mase naik moto..hebat babi tu..
yaa anda semua sile berikan tepukan gemuruh kepade babi..*clap3*

Anak zenol yg angah pulak lagi malang..tercabut tengkorak nyer kena langgar babi..takde tengkorak skang..tinggal kulit semata2..kulit peha menggantikan kulit kepala yang hilang..perghh..kesian budak tuh..
mari2 tepuk tangan lagi!! *clap3*

tu cerite betul..bawah ni cerita tak kurang jugak betul nyer..

...

Sekumpulan babi-babi yang terdiri daripade dewase, tua dan kanak2 telah menyerang kebun sepasang suami isteri sejurus selepas insiden2 di atas..

Rubi *bukan nama sebenar* berasa emosional lah dengan babi-babi nih..pada suatu hari..dia telah beli racun babi dari dolah..dolah beli racun babi dari siam..dolah ni sangat hebat woo..dolah seludup racun babi..racun ni boleh bunuh orang jugak..sebab tu haram..kena seludup..tak boleh dijumpai kat minimarket, kedai bata atau mesra yg berhampiran..99 speedmart pun takde..

Pada pagi yang menyebabkan ruby emosional itu, rubi pergi lah kebun sayur dier..tekejut beruk hampir pitam apabila dilihat nyer kebun ubi kayu beliau telah penyek!!



“bang..babi ni betul babi lah..” rubi emosional lebih..
“ape babi babi pagi pagi ni rubi?” soal roslan..suami si rubi..
“eh haah la! babi ni memang babi betul lah rubi..diorang belasah ubi kite!! sial nyer babi!!” roslan emosi lebih dari rubi..

Beberapa detik selepas itu, taktau lah dari mane, dolah datang kembali memberi rubi racun babi..dolah ke roslan name suami tu? roslan lah..dolah tu orang jual racun..tuka2..roslan datang bagi racun..


roslan ukur tapak kaki babi..



“kalau nak kire, berat babi ini 3 tan, ukur lilit 34sentimeter..babi ni kena bagi 3 sudu racun..” roslan tenang je buat perkiraan..sebenar nyer die buat2 pandai je depan rubi nih..die main tabur je nombor tuh..

Rubi yang tak tau pape pun buat dengan ceria..


Kuku kukurik kurik2 ubii kaayuu~


ini macam lubang! Nak isi racun!!

Rubi pakai glove..xleh cntct ngn racun..bahaye..kalau jilat jari tu mati lah..

Dah isi pun racun tuh..rubi pun tampal dgn tanah..



Pastu dia campak dalam hutan..kat denai2 yg ade kesan babi..bagi babi makan..


Namun ape yang mereka jumpa keesokan hari nyer amat memeranjatkan..







memeranjatkan!!







memeranjatkan!!!




52 comments:

bob said...

babi pnye ayie babi!
snggup aku bace smpai abes ,igtkn ade babi mati btol!

DH said...

Hahaha..
Tertipu..
Tapi takper lar..
Janji ada post baru..
Lama ko sepi weih..

ainulhusna said...

hahah..
nape mesti babi yg menjadi binatang pilihan tuk post ko kali nie.

ak perlukn jawapan =P

Ayie a.k.a Nyei said...

Hahhaha..racun tu mmg utk babi lah..tp x jumpe bangkai babi..aku tampal la bigfut tuu..hahaa..post ni diakhiri tanpe sengaje ye kwn2..hak3

Ayie a.k.a Nyei said...

DH..aku sepi sbb xdek idea dowh..buntu abes2an..seb baik mak babi tu serang kebun ubi mak aku..haaha..

dila said...

oh cisss

mana babinya..

punyalah nikmat aku duk baca..haha

onniey84 said...

aper tu..makhluk betul ker tipu tu..heheh
dia tk mati tapi pengsan jer tuu..
siap la ayiee

Ayie a.k.a Nyei said...

oh yeh? alamak~ alamak~..tp takpe lah..dah tinggal dah makhluk tu kat kampung..biar la die nak bangun ke nak mati..hoohoo..;p

asmiedar , 20 said...

kecian bigfoot tu.... 7 bintang tok pos kali ni...best gila babi

Ayie a.k.a Nyei said...

Hahha..itu le pasal..bigfut tu pun satu..mkn la nasik ke..berger ke..kn dah termakan racun..hish3

Antzs said...

nice entry..oso nice word dat u use bro..hee~

|arieza| said...

yg last tu mmg sengal! Hahha kingkong termakan racun babi kah? :p

Ayie a.k.a Nyei said...

alamat antzs..ni babi makhluk antzs..xde kaitan ngan carutan ni..haaha..

kingkong tu kesian..die tak jahat pon..kingkong ke bikfut? aku pun tatau..hahhah

احمد فضلى said...

BABI!

Ayie a.k.a Nyei said...

madli..jage pecakapan~ hahaha

Kill you, said...

HAHAHHAHA sumpah lawak ! :D dok tnggu lah kot2 babi tu dh tergolek, LOL

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha..manetah babi nyer x jumpe pun bangkai..haahaha

aRien de GreaT said...

so..inilah babinyer yer ayiee..tima ksehla ayieee,,,,hehehhee

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha..ni babi mutate ke ape nih? bnyk lak bulu nyer kan..ahahah

pak long said...

salam...
kalau kita tak arif tentang natang ni kita akan kata ada tapak kambing lam utan....hehehehe..
awas gelombang selsema babi kali kedua....mintak doa dijauhkan penyakit tu...

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha betul tu..kalau nk tunjuk arif lg buleh cakap biri2 punye..hahaha..

yer3 jauhkan..amin..

zarul said...

jangan ckp babi la babi~
hahhaha
khinzir2
tp ssguh busuk nme khinzir ni
x sdp
babi lg sdap
hahahha
lg menusuk kalbu
hahahha

Ayie a.k.a Nyei said...

senang sikit tulis babi dari khinzir..hahahaah..lagipun senang campur ngn watak name rubi..kalau tak nanti kena taruk die name khinzarina pulak kn? hahahha..

Yanne said...

*speechless*

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hahahaah keatif tul

-ezl- said...

bagus.. ayie dah reti menipu.. bagus2.. blaja mnipu dari aku ye.. kisah babi kau memang membabikan crite2 tipu babi aku yang telah ditipu-babi-kan dan telah berjaya mem-babi-babi-kan pembace2 blog yng tak suke makan babi apetah lagi mem-babi-kan perkataan2 babi yang memang cm babi punye panjang.. PAK MAMAT ADE KEBONNN EYAA EYAAA OOOO

miss lolly a.k.a luvfareda said...

BAHAHAHAHHA.

akhirnya kingkong ?


#$%^&*()(*&^%$# tul

Ayie a.k.a Nyei said...

hahhaha sejak bile pulak aku menipu ni ezol..tu cerite betul lah..hahaha..

eh lolly..tu tak macam bikfut ke?..hahaha..

Suzy Dan Sham said...

pergh..gua kena kencing..
hampeh je..

mazlizawati said...

ehehehe..jgn le marah..bnde2 camni mmg menjadi kebiasaan kat blog nih..

ayie said...

hahaha betul tuuu...:D :D

hudadida said...

ahaha..tetipu lagikk!
kwanghajo ini incik..
bekobar2 aku bace smpai abis..
cesss..xpe2 aku suke jugak entry kali nih..

p/s : babi! =P~

Ayie a.k.a Nyei said...

huhahak..sabar2..hudadida mcm x biase kena pulak..hahaha

miss sunshine said...

cet. igtkn bole tgk babi yg real. punye la kecoh. hahaha. ayie2

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha..alahai kne kecoh pulak..hahha..sori sume..haaaha

911 said...

wwwoooo... aku bagi markah perfect 10. hwahahaha.....

Ayie a.k.a Nyei said...

hahhahaha terimekasihbebanyak 911..

lemonade said...

sempoi abes la cite ni bro! suke! suke!

zarul said...

ok2
hahaha
cik khinzarina
sgguh sdap nme itu
hahahha
cibai nye ayie
hahah

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahah..sempoi~

razol2..hak3..sedap gile kot..bubuh name anak ko tgk..haahaha..

sesape yg ade name khinzarina diharap maap beribu2 juta lemonade!! ni tak sengaje tertulis jekk..haahaha

nani said...

ayie..congrats 4 ur tricky en3..haha
name ank ayie????
ko bio beno nk bg name ank cm2..
aku tumbuk2 zarul klu die ikot nsiht ko ni..
haha...

Ayie a.k.a Nyei said...

oh takleh ye? meh aku nasihat ko lak nani..nk name anak yg dijamin stailo? bg name muhammad fikri..nescaye ko ngn razol bahagie..x caye trai..hahha..pujuk razol bg anak name ni okeh? hak3

zarul said...

klu ak ikt nsht ko la an ayie
sure nnt gmbr ak je die duk men2
post kt blog semue
hahahha
di surh mcm2
bwk beg pink la
hahaha
xmau ak
hahahah

Ayie a.k.a Nyei said...

huhahahak!! cis kau..tu aku totally..cis3..tapi bapak aku hepi jek? haaha

Agakkacak said...

kita terlupa persoalan paling penting disini.. apakah punca Babi itu mengamuk??.. adakah disebabkan

a) rimas dengan pemanasan global
b) sudah bosan dengan cara hidup liar
c) terpengaruh dengan adengan ganas di dalam movie
d) menuntut bela atau membalas dendam kepada tokey cina yang sering memburu kaum kerabatnya


tapi, apa2 pun alasan, babi itu semakin kejam dan bertindak tidak berperi kemanusiaan.. (memang la sebab dia binatang kan)

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaha..mungkin juge sebab die saje2 nak cari pasal dengan alasan nak menakluk bumi? haahahaha..bagus3..

LepLop said...

cerite ini memang ba???

Ayie a.k.a Nyei said...

ngkai..hahahaa

zainalalieff said...

hahahahahahahahahahahha! aku dah bukan main semangat nak tengok babi mati terkangkang! haha.

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha niat ko tak baik nak tengok kangkang babi..padan muke kena tipuu!!

peklah said...

nak *clap* tuk babi2 tuh!hahahaha

sara E a.k.a ct said...

ceh..hahaha..ade ke ptot??hahaha