Thursday, October 8, 2009

Toilet Rosak Berdendam

Balik2 cuti raye..aku balik awal sebab nak trening asylum.. time tu sume orang raye lagi..xde orang lagi time tu kt rumah aku..
mlm tu sampai around 12 kat bilik aku..aku pun nak gi berak..pakai towel siap2 nak mandi terus..lalala..pipididipi..masuk toilet, bukak towel..cangkung..

Flashback

Seminggu yang lalu, sebelum cuti itu, di dalam toilet yang same, aku kencing..ketika pada masa aku kencing, aku dapati flush tu rosak dah..air asyik keluar je..berbekalkan pengetahuan kemahiran hidup mase form 4, aku tahu..paip limpah ko rosak..takpun pelampung tak function..



Tanpe sebarang pemikiran, aku terus berusaha menutup paip yang menyalurkan air ke dalam tangki flush itu..ketat sial!! Aku pun push..aku memang kuat..hari tu aku sedar aku dengan hankook tak banyak beza..ketika aku pulas kepala paip tuh..aku terlebih guna tenaga..maka..


Tercabutlah kepala paip dari tengkuk nyer..shit fak demit taik..aku tercarut tanpa sedar..lebih memilukan, kepala paip tu terus terlepas dari tangan aku dan straight masuk


Lagi lah teruk aku tercarut..

Maka lagi, air pun melimpah keluar macam ladang gandum kokopkransh..setiap 2 minit, dengar flush tu memflush diri nyer dengan sendiri,bukan sebab dia bijak..tapi sebab habis dah struktur dalam flush tu rosak akibat paip yg laju..
Selang beberapa ketika, paip tu semakin mengganas..dia dah taknak duduk dalam tangki tu..



POMM!! Die tercabut..air keluar selambe je..pergghhh!! pembaziran!! Aku lah yang berdosaaa!!!
Dengan air mata berjujuran, aku masukkan paip tu dalam


Tapi macam biase la..tetap melimpah…

Back to the future

Selepas seminggu kejadian itu, aku berak dalam toilet tu..
”DAH ELOK RUPE NYER TOILET NI” bisik hatiku riang gembira..


Dah sudah berak, aku nak basuh..aku halakan hulu paip ke arah yg sepatut nyer..dan pulas kepala paip..

Week..wekk…weekkk…
*bunyi paip pusing2*


Critt…cit cit..
LIMA TITIS JEK!!


88AABBIII!!! INI BUKAN DAH ELOKK!!! INI NAME NYER DIORANG TUTUP PAIP UTAMEE!!!!

Ye..memang celaka..dendam paip ke atas aku tu memang sepadan ngan ape yg aku dah lakukan..basuh? Haa..mampus ar korang xkn nak demo aku terkengkang2 carik paip lain..yang pasti..tu memang shit..


...

15 comments:

::alwaniamalini:: said...

mauahahahahahahha..tula..dajalkan dia lagi..kan dia dah balas dendam tu..ats donia terus kena..ahahahaha

Cik Dila said...

haha..lawak.tak pasal2 berak tak berbasuh

Ayie a.k.a Nyei said...

aku tak sengaje pun alwaniamalini..wuwuu..aku cube membantu..tapi..ok fine aku la yg besalah..tikus repair labu ek? hahaha..

Ayie a.k.a Nyei said...

basuh laa cik dila..cume tempat je lain..and...lambat sikit dr yg spatut nyer..haaha..

hudadida said...

ahak ahak
adoihh..
gile besa gelak aku bace entry ko nih..hehehe..

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha..ok ar tu..normal reaction..klau simpati mcm x kena la pulak kn..haahaa

KITTERMINT said...

tgh tgk blog ko sambil makan tengahari. besss.

Ayie a.k.a Nyei said...

HAAHAHAAHAA!! aku x besalah weh rin..lupe lak nak bg amaran..hahahahahha...

KITTERMINT said...

ko besalah gak. kene ganti balik lunch aku.

Ayie a.k.a Nyei said...

nanti kite gi lunch same2 nak?! yer2 aku ganti..haaha

PurPlez said...

pengalaman yg best!!
haha~

Ayie a.k.a Nyei said...

memang best..best gile gak ar..haahaa..

izzati said...

hahahaaa...
malu gile.kalau jauh nk cari tnds lain sbb ketandusan air gerenti "tercicir".
wek wek wek tuih;P
hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

aah kan..seb baik la lawas ari tu..hahaha..x jauh pn paip lain..dekat2 situ je..haaha..sebbek ar xde org balik lg..cis3..

i'm ShA. said...

naseb baek
tanampak
t**k
lalala~