Saturday, October 31, 2009

The Hills Have Eyes 7


Empat tahun lalu..sebelum hari krismas..seorang gadis telah hilang dari kampong Luan Selik Pindanapan, Kemboja.. diceritakan kan, gadis ini diculik oleh seorang mutan besar yang jahat..tidaklah diketahui hidup atau mati nya gadis itu..khabar angin mengatakan dia masih hidup tapi telah menjadi slave mutan itu..

Pada suatu hari..dua orang sahabat telah bertekad untuk pergi menyelamatkan gadis itu..dikhabarkan juga, gadis itu hot gile..khabar nyer lah..cun setakat mane? takde sape tau..

Mereka pun bersame2 berjumpe dengan papa gadis itu..Zuza name nyer..

"encik zuza tak repot pulis?" soal Jacob..
"tak..kalau saye repot polis..selepas anak saye diselamatkan..saya pasti, diorang tembak sesama sendiri untuk dapatkan anak saye.."
"apehal camtu plak encik?"
"anak encik cantik sangat ke...?"
setelah ditunjukkan gambar anak nyer..kedua2 pemuda kacak tersebut telah ingin sangat pegi cari..


Pencarian bermula..sebuah kawasan pergunungan telah mereka terokai..



Namun setelah tiba di suatu kawasan kat area gadis tu pernah dilihat, mereka amat kecewa apabila jumpe tulang manusia je..


“aku pikir ni minah tu la..tengok tulang bontot mcm besar je..mesti pempuan ni!! komfem!!” kate Jacob..
“olooooohh..dah mati la pulak..jom la kite balik..sia2 je kite carik..demit!” keluh Sean yg kecewa.."

Sedang mereka berbincang nak bawak balik tulang tu ke tak..diorang terdengar nyanyian buruk gile tahap petala laut yg paling dalam sedalam marina bay mmg patut maki la kalau dengar nyanyian tu..akibat kehorerran bunyi yang lantang itu..diorang pun jadi cuak..

Mereka seharusnya takut dan terus lari..bunyi itu sebenarnya datang dari makhluk jahat mutan bername athorl dan munthir..diorang nih adik beradik kembar..jahat due ekor ni..suka makan orang..baju pun cilok mangse diorang nyer je..sebab tu dress up macam ranggi..


Belum sempat mereka pergi..Sean nak terkucil pula..mereka tenangkan diri masing2 dengan pikir tu cume bunyi binatang seperti ruse atau kuda atau katak puru yg pandai menyanyi..Sean pun cari lah port..
“Hmm hmm hmm..”



Akibat perbuatan Sean kencing merata2 itu..munthir telah menghidu bau kencing yg hancing tuh..
"herrrr....heeerrrr...."

cuak tak? cuak tak?


Mutan2 itu Nampak Sean kencing..matilah kau Sean!!


Gerak-geri mereka terus diperhatikan oleh 2 ekor makhluk itu..


Di suatu tempat terpencil..diorang telah dikaunter oleh mutan2 jahat itu!!

*sila bayangkan muzik saspen thriller sebagai background music*

"HUUUAAARRGGG!!!"


Sean diserang kerana lebih banyak daging..



Tapi atas setia kawan..Jacob kembali dan menghambat mutan2 tu sume..


Tergolek2 lah muntir dan athorl dibelasah oleh Jacob..ooyeahh!!




Namun yang demikian..belum sempat pun nak celebrate…..
HUAAAARRRRGGGGHHHHHHHH!!!!
BAPAK GERGASI DATANG!! Eh eh bukan..ni bapak mutan due ekor tuh..
HUAAARRRGGGHHHH!!!
Ehem..name dia bob..technician kitorang..tapi itu tak penting!! skang die jadi BAPAK MUTAN!! LARRIIII!!!


Die nak baling batu besar kat Sean dan Jacob!!!


eh tak la..die nak baling kat Sean je..

PEKK!! Darah tersembur kuar dr idung Sean..penyek perut nyer..


Tapi tak mati terus sbb Sean ade perut boroi..pressure batu tu kena absord ar kan konon2 nyer..


Bantuan dari Jacob datang untuk kali ke dua!! Tenenet tenet!!


eh eh tak sempat!!
mutan tu sampai jugak untuk blasah Sean..


Sean dibelasah dengan rakus!!


Jacob cuak gile tengok Sean nak mati..


Bantuan ingin tiba kali ke tiga!! Teneneeneettt!!


"ah malas lah..dah nak mati dah pun..buat penat je seret mayat kang.." bisik Jacob lalu blah dari situ..


Sean dibawa pergi..


dan dimakan..T___T

Kini tinggal Jacob seorang diri kat atas puncak..

athorl dan munthir plan nak bunuh Jacob dengan menolak dia dari cenuram yang tinggi..


“haa..kite tolak die bagi guling2 pastu pecah kepale pastu kite makan otak jangan kongsi ngan bapak..nak?” kata athorl kepade munthir..


Munthir membuat aksi geli ini sebagai tanda setuju..



Akibat taktau nak lari ke mane..Jacob pun sampai ke suatu curam..
akibat daripada perancangan yang complicated....

Mutan2 tu sume bejaye!!

"Huarghh!!"



Jacob pun jatuh lalu mati..


mayatnya diseret dan tanpa dimasak atau rebus atau kukus..dia telah dimakan macam tu je..


Bob sangat berbangga dengan anak2 nyer itu..


Beberapa tahun kemudian..
barulah cerita itu tersebar..
dan..
sebenar nyer..
ibu kepada athorl dan munthir adelah gadis yang hilang itu..


...


PS:
Bob adelah mutan hasil daripada ilmu pengetahuan yang salah.. Namun, tidak seperti mutan dalam siri yang lain, bob diciptakan melalui percubaan penghidupan semula dilakukan pada korban bunuh diri, bukan radiation.
Bob berkahwin dengan cuya secare halal di selatan Thailand selepas menculiknya..sejurus perkahwinan mereka, bob makan semua manusia yang hadir menyebabkan beliau obesiti bersaiz besar sehingga sekarang..tidak seberape lame kemudian..mereka dikurniakan 2 orang anak kembar yang tidak sedikit pun berciri2 kan manusia kerana sel mutasi bob lebih dominan daripada sel manusia cuya..


PSS:
filem ini berjaye dihasilkan sebab GA ktorang *cuya* tak tengok ktorang wat mapping..dia pegi tido..ktorang pegi maen la..
ni bukti..jeng3..hahaa





...

klau dah suke bace yg ni..
korang maybe suke

48 comments:

Ahmad said...

aku nk masok PG!!!!! :D

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha..masuk la..:D tp kne start 1st year 1st balik..hmm hmm..:P

Abir Abhar said...

smart cerita ni..
haha

Ahmad Munir said...

hahahahhahahaha!!!!!!

inilah yg dtunggu2!!matilah ko wife abg bob bc kn..

to wife abg bob kalo bc:

cerita ini hanyalah rekaan semata2..jgnla dibelasah abg bob ye..hohoho..

sape jeles ngn dak PG angkat kaki!?! sentimen plak dh!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahha..terime kasih terime kasih abir..

abang bob pun jangan tersaiko diri sendiri mutan yer..abg bob manusie biase..haahahaha..

angkat kaki yo!!

Izzat Yunan said...

stylo siall!!!

aku nmpk cool gile! munir horror nak mampus n atul....is atul!

LOL

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaha...we kool!!
atul is atul? ohh..aku dah mekap ar!! HAK HAK HAK HAK HAK!!

unniesya said...

haha..menarik..=)

ezany said...

ahaha.. kelakar lak.. gud job.. pasni capture guna video lak.. hehe..

Ayie a.k.a Nyei said...

heehe thanx..haaha..

Saira said...

hahaha, lawak~~
PG best~~ huhu

aRien de GreaT said...

ish2...pndai ek edit2..hehe

aD bucang said...

hahhaa..mcmbodoje!!!

hunny said...

hahaha! cool! :D

Wan Izzul Fathi said...

ayie.. ko ni..mmg pandai edit gamba siot. awesome.. aku suke part korang dgr nyanyian tu. ijatpoji mcm sial lawak dalam gambar... pastu part perut penyek pon awesome.. part munir tarik kaki ijat best.. part ayie mati paling best. aku suke bile ayie mati...

abg bob said...

dasat tol ko edit muka aku..haha

Panduan Warisan said...

boleh jd pnulis skrip dah tu.
nizam zakaria pon ngah cari pnulis skrip.cer kontek dia via fesbuk

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahaha..ezol..diorang struggle nak belakon dlm nih..hahahaha..

*sebenar nyer aku yang pakse*

Ayie a.k.a Nyei said...

abg bob ngn munir mmg horer ar..klau jumpe kat mane2 muke camtu sure aku lari ar..haaha..

err..penulis skrip? xpe la..heehe..tak reti lah encik panduan warisan~ heehe~~ ni men bodo2 saje2 buang mase je..ngeh3..~~

agusted said...

wahahaha
:)

PuAt said...

mama..
takut..

muhammad zulhilmi (lam) said...

nape tak kaur muke cuya yg sbnr??
nape ade gambar je....
aku nak gak tgk muke cuya tu...
hehehe....

Ayie a.k.a Nyei said...
This comment has been removed by the author.
cuyaduya said...

ayie..perlu ke letak my blogspot di ditu? btw, i tak tido..ayie tipu..bluek!

Ayie a.k.a Nyei said...

ahaahaa..okeh2...dah2..yer2 cuya x tdo...haaaha

bobo ramli said...

haha nice
hebat kau merapu

ekopelancongan said...

salam kembara bro..

jangan main tepi lombong..

bahaya..

hakhakk!

Ayie a.k.a Nyei said...

hua3..tq2..aku amat bebesar hati dipuji akibat merapu..haaha

hah eko pelancongan..lombong nih dah simen dah bawah die..takpe..haaha

penarik beca said...

menarik

Ayie a.k.a Nyei said...

heheh..tocey2..

Anonymous said...

uo.ni..ni...NI ADELA STARAP NGAN DREKMITOHEL!!~CAMPUH SUPENECEREL TOLAK LAKIHUUTTINGGIENAMKAKI!!~B-)

Ayie a.k.a Nyei said...

aimi~
=.='

j-QAF SK SULAIMAN said...

Wah macam real jer muka sorang2 eg..
edit guna apa tu eg..ajarla sikit kat cikgu

Lina Marliana said...

bakat banget jadi artis... :)

Ayie a.k.a Nyei said...

edit gune adobe photoshop ckgu..heehehe..

bakat bisa jadi artis apa lina? makeup artis? hahah!

izzahfarhana said...

hahahaha best!

Nautiss Vijayakumaar said...

Woi ayie.. dahsyatbetul.....!!!!!!!!!!!!

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaa..koolest la nautis pn bace..haahaha

Melz said...

weh smart gilew weh !!!

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha..smart + horrer ye melz..:D saje nak komen semule gak bg nmpk bnyk..hua3..

otocomputer said...

lam kenal bos:)

Ayie a.k.a Nyei said...

ye ye salam kenal..:)

|arieza| said...

sengal! hahahhaha

flettoscinis said...

cm nmpak muka atul d situ..haha bpk merepek citer :p

Ayie a.k.a Nyei said...

ye mmg atul pelakon utame di situ..haahaha...

k e r e p e k t e m p e said...

hahaha aku nk simpan gamba atul sbg artifak~

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahha..perlu ke? aku tak edit bnyk pun..ops..hahaha

YobSumo said...

haha sengal gila.


motip?


nuff kau tido la..