Tuesday, May 5, 2009

sayang nyawa? nk idup sihat lama?

kajian mengatakan
seseorang akan lebih sihat dan panjang umurnya
jika melihat buah dada
lebih dari 5 minit
setiap hari..

ape maksud ni?

laki kena tgk buah dada pmpuan?
pmpuan kena tgk buah dada laki?

rasa-rasa nak hidup lama?
try arr..
apa salah nyer taruk gambar buah dada sebagai wallpaper kat desktop kn?

aku seriyes ni..

seriyes aku seriyes..

seriously..

bukan lucah..

ini petua hidup lama..


...

29 comments:

-ezl- said...

hidup lame, mmg lame... tapi lame jugak la stuck kat hell nnt.. wahahhahahahahaha.....

aku ni ckp tak serupa bini.. eh, serupa bikin..

Ayie a.k.a Nyei said...

tapi niat kita baik..

ape yg penting?

ni? aatt...

PuAt said...

perlu kew idup lame?? nak wat pe idup lame??

hah?
hah?
hah?
hah?



tp cam besh gak idea tu..

Ayie a.k.a Nyei said...

mmg idean ni utk org yg normal..

kita akan dpt 2 kebaikan dlm 1 masa..

ye..haa..

kebaikan yg macam mane? haa..saya rase sume org tahu...

احمد فضلى said...

mana hg dapat fakta ni ayie?
mat jun mana gtau hg nii
hahahak

Ayie a.k.a Nyei said...

ni kajian WHO woo..

world health organization woo madli..

aku penyampai je..

hahaha..

pecaye la pecaye la..

احمد فضلى said...

so buah dada sapa yg leh panjangkan nyawa aku niii?

ada dia klasifikasi tak mcm mana yg leh bagi leh panjang ayie? LOL

khair 3rd said...

ye ye aa
ntah2 ko wat sendiri research ni

Ayie a.k.a Nyei said...

sape2 je madli..

hang tengok buah dada sendiri pn okey..hahaha..

haa..aku tau!!

hang pi tgk aiman nyer..hahahahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

iye betul aku x tipu..

ni haa link2 yg bejaye membuktikan aku mempunyai otak yg normal..

http://urbanlegends.about.com/od/medical/a/ogling_breasts.htm

http://news.softpedia.com/news/10-Minutes-Of-Staring-Boobs-Daily-Prolongs-Man-039-s-Life-by-5-Years-72490.shtml

Ayie a.k.a Nyei said...

apsal xde pempuan komen kt sini..

[???]

Agakkacak said...

ni artikel dia aku pernah baca kat dalam surat kabar.. orang forward2 gak la, tapi tak ingat surat khabar ape. dia punya penerangan saintifik adalah, dengan melihat BD, denyutan jantung lelaki akan aktif sket, so dengan menjalankan aktiviti ini secara regular dan konsisten serta wasatiah.. insyaAllah kita akan sihat.. tapi panjang umur ke idak tu, ketentuan Allah..

Ayie a.k.a Nyei said...

haa..time kasih abg ade..(ni abg aku wei)..see..paper pn ade tulis tu haa..

bermakna kita memang digalakkan la ni kn?

khair 3rd said...

giler aa adik ngan abg same je otak
hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

tu name nyer faktor genetik..harharhar..

peklah said...

bijak la ko!
hehehe..
tips yg bagus nk elak kene lempang bila ko kantoi skodeng!
hahahaa

razol said...

ak ase an ayie, lam la plg lme hdup antre kte nt taw..
sbb die da rumet ngan man da lme la..
dr form 4..
hahahhahah..
btol x fakta ak ni??
hahahha

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha..betul2..tu fakta hebat..lam akan berdabar2 bile tgk tetek man yg solid tuh..hahaha..jadi lam la paling lame idop..hahahahaha

Anonymous said...

bahaya2..
silap2 ley kne sepak ngn girl..

aE_MaN SoLiD said...

woi..
cbai tol razol..
pantiang!!!
aku nye xde effct la sengal..
besa jek pn..
huh...
pantek nye razol...

احمد فضلى said...

hahaha!!!!!
yaahoooooo!!!!
Hard Gay!!!!
man tetek ko mmg bg live kat aku sial
ni srnk ni.
man nak tetek!!!!!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha..no komen..no komen..hidup lama hang madli..hahaha...

احمد فضلى said...

pundek sape gune acc aku post comment tu

muntahfakar

Ayie a.k.a Nyei said...

ahahhaha..bucang ar tu..tgk tanda seru banyak gila..hahaha

-eD- said...

wahahah...aku nk tgk bD sape nie...sape2 volunteer???plzzz...man leh bg tgk x??

ps utk lam: sharing r man punye tuh...sharing is caring...man SOWWWWWWLIDDD

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha..madli aku da tau sape gune hang nyer acc..ia adalah lam..hahaha..

aE_MaN SoLiD said...

aiyaa...
kalo korg tgk aku pn bdebar aku xtaw la nak ckp pe..
mremang kot aku kalo cm2..
huhu...

mira said...

= . ="

insheerah said...

tapi niat tak mhalalkan cara,jadi kne kwen cpt2 dulu la bru leh amalkan ni tgok2 laa bpe lame pon tak kisah haha