Friday, December 2, 2011

Penggandaan yang Tragis

Sebuah keluarga bahagia sedang melalui sebatang jalan raya di pahang.
Dalam perjalanan itu, mereka melalui suatu kawasan berbukit seperti dalam rajah di bawah.



Anak: Ayah, ayah..along tahu bukit ni kata ganda dia apa..
 
Ayah: Apa ye?
 
Anak: Bukit-bukaauuuuuuu!!

Ayah: Hahhaa! Pandaaaaiiiiii!!
...


Tidak seberapa lama kemudian..
mereka melalui jalan yang bersimpang-siur..



Ayah: Along, along..kalau jalan macam ni kita panggil bengkang?
 
Anak: Bengkang..ermm..





..

bengkang-bengkak!!

 
Ayah: ooiii!! manede bengkak!! Bengkang-bengkok laa! hahahahaha!


...

Tidak terhenti di situ, si ayah sengaja bertanyakan suatu lagi soalan..


Ayah: Along, along..kalau jalan kona (corner)?



...


Anak: KONA KONEEEKKKKK!!








...


ok abes.
baidewei,
korang gi la mentontotni filem


PETALING STREET WARRIORS


aku ngan member2 ade seselit jadi askar gurkha ngan orang makan pau dalam tu kehkehkeh





36 comments:

kLiPKeRt@sPiNk said...

kah kah kah!!

konekk??? konek tu ape???
hehehhe

zety said...

kahkahkah.lucah budak nih.

Tcca Anuar said...

haha. saya bawah umur...

sya hassan said...

hahaha bengom!.. bhye giler bdk tue.. ckp cenggitu nga ayah dia.. hua3

Daddylicious said...

haha padan muka bapak dia...

diana said...

jawapan sebenar dia apa??

che sakinah said...

nasib baik mak dia takde. kalau tidak dah kena cili mulut dia tu.

weh, tak leh bla la kau lukis anjing kacuk tuh! huahahaha. aku tengok sambil tergelak bengkang bengkak dah nih!!

CekbOlat-bOlat said...

hambek kaw.. excident trus.. wakakaka

EZAN IDMA said...

hahahaha tula main lagi

Amanie Ashraff said...

haha hambikkk excident terus. moral of the story jangan main teka-teka kata ganda kalo sayang nyawa

.sweet-ants. said...

jalan jantet banyok lubang

Ayie a.k.a Nyei said...

klipkertaspink: connect..connect tu sambung..haha taktau taktau..kata ganda utk kona? hahaha

zety: die konfiden ok..hahahaa

tcca: takpe..kanak2 yang cakap tu lagi bawah dari bawah umur..hahaha

Republic said...

jujur tu kan...:)

Ayie a.k.a Nyei said...

sya: hahaha pasti itu tak sengaja..sebab anak beranak inesen hahahaha

daddylicious: itu la pasal..nak tanya sangat soalan pelik2 tak wujud hahaha

diana: err..corner tu cakap omputih je manede kata ganda kan? hahahah taktau3

yana halim said...

Nyei....sejak kawen dgn org jawa baru tau apakah maksud perkataan ittew....hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

che sakinah: mak die adeee hahaha tapi sebab tak memainkan watak ape2 dalam tu so tak bubuh pun kehkehkeh

cekbolat-bolat + ezan + amanie: hamekkau kan hahaha nak sangatt!

sweet-ants: aah memang..kalau dari benta tu lagi la teruk nyer huii silap2 tecabut tayar..

Haryani said...

hahaha...xleh blah punya budak....
jap2...tgk gmbr last skali....askar gurkha minum coke???

Ayie a.k.a Nyei said...

republic: hahha jujur dia taktau ape kata ganda yang lebih sesuai dia sebut je..

yana: oh takde adik lelaki? hahaha *facepalm*

haryani: askar gurkha tu dah jumpa coke sejak zaman dulu lagiii..hahahaha

Juno said...

hai askar gurkha.

aku suka anjing kacukan babi kau.
berapa lama dah bela?

Haryani said...

hahaha...moden jgak zman dlu....
bru tau...keh3...

Ayie a.k.a Nyei said...

juno: hai kembali encik juno. hahha..aku sedih..anjing kacukan babi tu dah lama meninggal. dia sukaaa sangat merayau2 tepi jalan, satu hari kena langgar dengan motor, patah gigi. pastu takleh makan lalu mati. aha aha aha

haryani: coke memang dah lama lahir. mase askar gurkha menyerang tanah melayu dulu memang tu minuman pemberi tenaga diorg..hahaha

zahidahwahid said...

adoi!! pecah perut gelak...


New Entry: Geng Fiq'ra

syafiqakarim said...

bole explain tak selalunya ayat kona konek tu di gunakan utk apa?
hahah grrrr

YOUsoF said...

Anak yang bijak, sama seperti ayahnya.. Tapi sayang si ayah kurang cekap memandu atas jalan yang banyak kona kona.....


PETALING STREET WARRIORS, yang benar ni bro?

Ayie a.k.a Nyei said...

zahida: hahahaaha relax2..bawah2 ni ade post yang boleh buat perut tu meletup berkecai terus. jamin. hahaha

syafiqa: err konek tu macam mencarut je..tak biase dengar eh? hahaha inesen!

Ayie a.k.a Nyei said...

yousof: hahahahaha betul betul aku setuju tu hahak..

err betul2..ala diorg buat dekat2 utp tu je shooting..aku mmg join teater..so cane2 diorg dapat cntct num aku, terus join je..tengok ar..ade..serius ko tengok mase last2 tu ade hahahahaha

syafiqakarim said...

hahah hoi,sengal!aku tahu lahhhhh.
itu pertanyaan konon tak tahu.hahah
cis cis.meluch suda.

Wadi AR said...

kemain pink blog ni.

Ayie a.k.a Nyei said...

syafiqa: hahahahaha mane aku tau ko tau..logik je orang tak sure konek tu apeee..hahaha soriii!

wadi: hahaha saje2 nak kekalkan ke-asli-an template 1st..konon. hahaha

alyaclumsy said...

kah kah kah.
nakal betul budak tu. ekeke

YOUsoF said...

Oh kau budak teater, hebat la kau..


Bila filem tu keluar, 2015?

Ayie a.k.a Nyei said...

alyaclumsy: hahaha dia tak sengaja laaa :P

yousof: dah kuar dah..tapi tenggelam sebab ade puss in d boots ngan cerita cinta ape ombak rindu tuu TT____TT

sara E a.k.a ct said...

decline!..xbace y ni..;o

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam Ayie,

Ayie ni suka mencaruk yek...hahahaha...boleh masuk mahajara lawak version blog...kan.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

fardiyah said...

awesome la...hik3

Haris Khairuddin said...

bukan betul ke kata ganda tu?? muahahaha.. ;p

budak2.. jujur sangat. main cakap je apa yang dia tau. haha.