Tuesday, May 10, 2011

Tetek Bayi Bersusu

Pulang ke kampung tempoh hari, aku dikejutkan dengan satu penemuan yang paling hebat dalam century. Pada aku la. Pada orang lain mana aku tau tapi aku rasa korang taktau. Hehaha

Sebelum itu, hendaklah dimintak maap bahawa lame sangat tak update blog..sejak kebelakangan ni ade sedikit busy pergi berlakon hikhik..




Sambung balik. Aku tengah lepak2 buli bayi baru akak aku..tibe2 mak aku picit tetek bayi itu..”tiiuuuutt”..kuar susu..susu sebenar. maka tak semena-mena terngange lah aku..susu..ala susu..susu mcm susu kucing yang kau kau semua selalu picit tu..

“mak?! What the hell?!”

“memang kena buang susu ni..nak cegah kanser.”

“budak tu laki kot..asal ade susu?!!”

“sume bayi ade.”

“saya ade susu jugak mase kecik?!!”

“ade.”

“what the hell.”

Aku pun demo ar sendiri pakai jari aku kat bayi akak aku tu..”tiiiuuutt”..memang keluar..hahaha..

ini ade sedikit video tetek bayi bersusu aku rekod sendiri khas untuk tontonan anda seisi keluarga.


Menurut ibu, “adik, tetek bayi akan kelihatan bengkak malahan mengeluarkan sedikit susu apabila dipicit. Ini perkara biasa bagi kedua-dua jantina. Bengkak ini sepatutnya surut dalam jangka masa kurang dari dua minggu.”

“mak..tetek ade susu ni melayu je ke? Tak pernah pun tengok orang putih picit tetek bayi dalam movie”

“pengarah movie mana la yang nak picit tetek baby.”

"err."



hmm..korang tanye la mak korang susu korang kena picit ke tak..hahahaa..kalau belum, try la picit skang manetau ade lagi haaahaa..ingat, lelaki juga tak terkecuali hahaha..


...


..

ps: tapi kalau mak aku memang ahlisihir berpengalaman yang boleh keluarkan susu dari mana2, aku mintak maap la..

...


..

55 comments:

Che Sakinah said...

tide2 aku rasa kesian dkt baby... boley tak?.. ahahhahahaha ;p

Ayie a.k.a Nyei said...

aah kan..video tu pun mcm kejam je hahahahaha

aiex sepet said...

hahaha.naya baby tuh~

Ayie a.k.a Nyei said...

takpe..digunakan atas tujuan pendidikan..hahaha

epol said...

ok..1st time tau..lol

Ayie a.k.a Nyei said...

same la kite hahaha

jeff said...

Lepas baca terus aku talipon mak aku tanya.


Dia cakap dia buat gak kat aku dulu!!! Wahahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

huhuhhaaahahahaha style kan style kan kite mmg mane nak tau bende2 mcm niii..hahahahak..

Khel Khaliesah said...

ak baru tau pasal ni bile bace entri...

ala kesian baby...

Ayie a.k.a Nyei said...

ala ala mane boleh kesian..kena tolong dia perah..die takleh picit sendiri haa..haha

Wan Izzul Fathi said...

"Aku tengah lepak2 buli bayi baru akak aku..tibe2 mak aku picit tetek die"

Di sini saye nak sajes kepade ayie supaya tukar perkataan 'tetek die' kepade 'tetek bayi tu'

Hal ini karena, saye, selaku pervert dan mengalami penyakit otak kotor, telah membuat konklusi awal bahawa mak ayie memicit teteknye sendiri dan bukan tetek bayi tersebut.

FFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUU

siyes tukar. LOL

lufkin said...

ha?? wat the heck? biar betul ni ayie tetek baby x kire laki ke pmpuan, kalau picit bole kuar susu??

E Ja said...

da 2o++ thun idop, ni bru tau baby bole kuarkan susu.nak tggu kak ipar bsalin nk wat exprimen gak...haha...tapi x sggup ah.kesian kat baby. tak sakit ke baby tu? tak nangis pon...

Ayie a.k.a Nyei said...

ezol: miaaaaahahahahahha bangang tahap 5..ok3..aku tuka skang hakhakhak!

Ayie a.k.a Nyei said...

lufkin: tu la yang aku cube sampaikan..hahaha..mmg susah terima kenyataan ni tapi nak buat macam mane..mmg terjadi..hahaha

e ja: mejik kan? hahahaa same ar kite..idup lame2 tapi tak penah nak tau pun pasal ni..hahaa..try la try la..mcm tak sakit je..hehehee

Ched said...

jgn nyot nyot suda le tetek bayi tu.. hehehe

Ayie a.k.a Nyei said...

hahhhahaha kalau di-nyot nanti jadi anak susu bayi tu la hahahahaa

KiUk said...

ermmm...ada anak buah kat umah...nak try la....hahaha...

Ayie a.k.a Nyei said...

kalau dah besar takleh ar hahaha

KiUk said...

oooo...hahah...
umur bape yg blh?

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha bawah 2 minggu..bawah seminggu..time awal2 je..hahaha..ko perah time dah besar kuar mende lain kang hahaha

KiUk said...

alaa...
dah terlepas....
hahahhaa....

ïêmå å¢klê§ said...

oo yeker..
baru tau....
tp xsakit ke kena picit budak 2...

Ayie a.k.a Nyei said...

kiuk: alaa..kena tunngu lain ar cmtu..haahah

iema: ntah mcm tenang je dia..hahaha..tak la kot hihi

Xanaster Zak said...

kalau bayi pmpuan umo atas 18 tahun pn boleh jugak picit kan?? hahahahaaa... ala mcam tak biase~~ >_< hahaha...

zam said...

ooo.. baru tau...
sian bayi~ x saket ke?? hehe

Ayie a.k.a Nyei said...

xanaster: bolehh..ape pulak tak boleh..tapi dia bunyi lain ar..tangan pun dan tak angkat cam baby dlm video tu lagi dah..hahahahhaa

zam: hehehe tah..tak kot..kalau sakit mesti nangis tak? hehehe

TunTeja said...

Comel gilakkk baby :)
lah,baru tauuuuuuu.menakjubkan jgk info ko ni.hehehe

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahahaha blog aku mmg padat ngn informasi terkini..hokhok

CintaZulaikha said...

anak akak dlu time mak bidan picit, tak kuar apa pon...biar betoi!!!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahhaa tapayah takut la kak..kalau takde takpe la kot..sbb takut bengkak je..ehehehe

cikida said...

ciannn baby tu..saket laa kan...iskkk,,,=(

Ayie a.k.a Nyei said...

tah die..tak nangis pun hehehe

Amanie Ashraff said...

apesal doktor tak suruh picit ni?? fuhh mak kite lg hebat dr doktor la kiranya kan :p

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

terasa cam kejam jer wat camtu kt baby...huhuhuhu

Ain Zulaikha said...

owh baru tau ni... malangnya, tiada bayi di sisi.. kalau ada gerenti akan dibuat.

Ayie a.k.a Nyei said...

amanie: aah kan? hahaha taktauu taktauuu..hahaha

defarhanoVII: terase tp mmg dah petua mcm tu buat jela..baby tu pun mcm tak sakit je..

ain: oyeah kite same kejam haahahaa

call me ali said...

bhahahahahahahahahaha

lisa surihani said...

jangan picitttt..kalau picit jadi puting tajam macam akuuu! hahahahaahha

Ayie a.k.a Nyei said...

ali: hahahahahhaa

lisa: la lisa puting tajam kew? hahahahahaha

pinqy taraturuu said...

haish kecian baby tuh :(

.sweet-ants. said...

hahha gile betei.. kejam pon ade :(

Ayie a.k.a Nyei said...

Pinqy taraturuu: kesian lg kalau die bengkak2 kan..

Sweet-ants: tepakse nak buat caner..

sya hassan said...

kah3 teguling2 aku bce entry nie.. kah3.. aq pernah tgk yg ank sdare aq punye. terkojot makk wehh.. har har har

Ayie a.k.a Nyei said...

ahahahaha..tekejutt..tekejuttt..mmg tekejutttt..hahahaha

k a k L a m p said...

hahaha pnh gak dgr.. tapi tatau lak leh cegah kancer.. fes tihme here...

Ayie a.k.a Nyei said...

kaklamp: hahaa taktau gak..ntah2 mak pandai2 je reka cerita hahaa..slamat datang hehehe..blog ni jarang2 update heheh

oranglidi said...

phew. patut mcm pnah tgk muka ngko. ko yg brlakun tts kn?

Ayie a.k.a Nyei said...

err aah hahaha

cimOt said...

oh begitu la kisahnya..penah tengok..tp sebab musabab aku x plak tahu..

Ayie a.k.a Nyei said...

ntah..aku pun taktau..manetau mak aku gebang je hahaa

Tehuzz said...

lorh, dah lame tau kot. KEHKEH. memang sume bayi ade mase kecik2.


jom singgah dan bace:
yeah ! memang aku hepi .

jom like page ni:
Secret Propaganda

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha manetau ade susuu..ramai je remaje skang taktau keh3

Tehuzz said...

ahaa . tu lah kena amik tau . WKWKWKW .


jom singgah dan bace:
i'll wait for you .

jom like page ni:
Secret Propaganda

Zulfikar Hazri said...

celaka, aku gelak 1minit tak berhenti tadi... hahahahahahahaha... hahahahahah l;awak komen ni




"Hal ini karena, saye, selaku pervert dan mengalami penyakit otak kotor, telah membuat konklusi awal bahawa mak ayie memicit teteknye sendiri dan bukan tetek bayi tersebut.

FFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUU"