Friday, January 28, 2011

Apir Celaka (Kisah 1998)

Dalam kampung aku ade satu orang jahat name apir..kejahatan apir tidak mampu ditandingi oleh mana-mana penjenayah..kebrutalan nyer mmg tidak disenangi orang awam..apir adalah penyebab kampung aku tidak ada bas keluar masuk..ini adelah kerana apir yang jahat pernah dulu melontar batu hingga pecah bertaburan kaca tingkap bas itu..celaka apir..


bas pahang lin siong

Apir juga terkenal dengan kejahatan menyekodeng anak dara orang..apir datang pada waktu malam, memanjat rumah orang semata-mata ingin menyekodeng..kesangapan beliau mengatasi perasaan takut kepada hantu..pada zaman itu, tidak ada cd blue lagi..apir pun tak tahu guna computer atau alat tape atau cd player maka mmg dia tak ada peluang untuk menonton apa-apa yang lucah..

Pada satu hari..apir datang ke rumah aku..dia meronda-ronda keliling rumah..mencari bilik air..cukuplah sekadar dapat melihat kakak aku kencing..itu sudah cukup baginya berfantasi..

Waktu itu..ibu aku sedang bersolat..tiba-tiba..”koff koff”..solat ibu terganggu..selesai bersolat, ibu pergi ke depan dan bertanyakan seisi rumah..

“siape keluar tadi?”

Rata-rata hanya menggelengkan kepala..”mana ada orang keluar mak..kenape?”

“mak dengar orang batuk!”

Tidak takut pada hantu, abang aku, fuad namanya bangun..sambil mencekak pinggang, dia berkata “jom belasah apir!”

aku bangun dan membuat gaya ala ala maria sharapova memegang raket dan berkata..”jom”

dengan bersenjatakan pembaris-jahit mak aku, aku ikut abang aku keliling rumah..abang aku ade torch light..aku tak ada..

ketika kami di belakang..fuad menyuluh kearah kolah..kolah external..dlm samar-samar cahaya lampu..aku melihat kelibat orang sedang terbongkok-bongkok menyembunyikan diri..aku yakin! Itu apir! Aku kenal muka tu! Sememangnya muka itulah yang setiap hari lepak tepi jalan kacau lalulintas..celake kau..dengan serta merta aku menjerit..”APIIIRRRRR!!!”

apir kerkejut dengan jeritan itu..dia lari lintang-pukang melanggar semua jenis pasu dan ampaian..gagah sungguh larian itu..fuad tak kejar..mungkin dia juga terkejut dengan jeritan aku..maafkan aku..

kami mengumpat apir sepanjang malam..

keesokan harinya, aku ke rumah pakcu dolah..jiranku..ayahku ada urusan (tidak berkaitan dengan apir)..kami melalui tempat apir lepak..dia ada di situ..

wer (panggilan manja ayahku)..malam tadi ade moto parking kat mesin getah tu.” Kata apir mesra..

Bapak aku dengan tenang menjawab..”kalau ko nampak mesti engkau tak tido jugak mlm tadi..”

Tidaklah bapak aku hendak menyerang apir..korang juga tahu bapak aku macam mana..kes itu terbengkalai di situ sahaja..

Seminggu kemudian..ketika aku pulang dari sekolah, apir ada di tempat lepak..dia senyum kepadaku dan menunjukkan sign 'kalah' kepadaku..celaka apir..


Gambar hiasan: tangan negro.

Sepuluh tahun sudah berlalu..apir tidak kulihat lagi di kampung..pulang ke kampung tempoh hari..aku bertanyakan ibuku..

mak..apir mane skang?”

Mak menjawab..












"Sudah dua bulan dia menjadi penghuni di hospital itu, dik. Doktor suruh dia dibawa ke hospital gila untuk dirawat.."


























haahaa taklah..sebenar nyer mak jawab:














"ntah.."


Kesimpulan 1: mak spoiler cerita..
Kesimpulan 2: janganlah anda mengintai anak dara orang kencing kerana zaman sekarang ada teknologi komputer..
Kesimpulan 3: teknologi komputer mengelakkan jenayah..kot?..haaha..hahaa..

...

31 comments:

Zulfikar Hazri said...

citer blog ko best... aku follow.. hahahaha... :)...

jika apir itu tidak dapat dibelasah.. cukuplah sekadar menyumpahnya menjadi tapir...

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha thanks2..

tak penah kene belasah rase nyer..selamat je die slalu bejaye melepaskan diri hahaha

Zulfikar Hazri said...

jika apir selalu selamat.. ko photoshop muka dia.. ko buat topeng ikat getah tu.. pakaikan kat kambing2 ko.. pastu ko kejar mcm dlm video kat bawah... ko bygkan ko kejar apir tanpa rasa segan silu.. tapi ingat!!!!.. kene istiqamah dan tawadhukkk.....

suffer8zine said...

heheh nice la

Terkini : Trend Gigi Bercahaya di Jepun

Corat-coret-idupku said...

haha..apir2...!

http://corat-coret-idupku.blogspot.com/

Ayie a.k.a Nyei said...

zul: gambar muke apir pun aku takde hahahaha..nak kejar die satu hal..nak cari kostium lagi satu hal..hahahaha..

suffer8zine: hehehe thanks hehee

coratcoret: hahahaa apir2

TunTeja said...

hahaha.ni kesah benar ke nyei? apesal die tak mengendap ko je.ko kan macam anak dare jugak.hahaha :p

ko punye kesimpulan memang apoi kan~hahaaha

Ayie a.k.a Nyei said...

lebih kurang jugak la kebenaran dier..aku pun ingat2 lupe..hahahaha..eish ko jangan..elok la apir tu normal2 tak pasal jadi gay hahahahahaha

Zaty Anuar said...

haha. tang batukk tak leh belah. ingat bunyi apa laaaa . hahaha
lawak lawak . yg mak tu mmg gila cool :p

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha kenape ingat hantu batuk ke?? hahahaha mane ade hantu name apir..hahak..adeh adeh hahahaha

ila ni said...

kohkohkoh kesimpulan 1 tu paling tepat untuk cerita ni. kemain aku ingat apir nak dpt balasan setimpal :D

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahahah tau takpe..harapan betul laa..haahaha

Xanaster Zak said...

hipotesis: semakin banyak orang tengok blue kat inernet, semakin kurang masalah orang kmpung kne sekodeng...
hahaha

Xanaster Zak said...
This comment has been removed by the author.
Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha aku bagi A+ kat hipotesis ko hahahahaha

Amanie Ashraff said...

haha gilek cite kau klaka. aku suke senjata yg kau gune tu :p

AesyaZealous said...

adeh..apir tu gi mane??? jgn die skodeng aku sudah!! ahahhaa

Ayie a.k.a Nyei said...

amanie: hahahaha aku rase kalau ketuk anjing je pun belum tentu bejaye hahaha

aesya: ntah..aku nak cari die pun taktau mane nak start hahahah

zety said...

oh kalau zaman sekarang lain pulak jenyahnye..jenayah siber.lagi parah, die skodeng dan upload tu sebab ade yang sakit jantung bile tengok gambar sendiri popular

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha nasib la..tapi apir taktau la buat sume tu yang pasti hahaha

zety said...

hahaha.mana la tau die dah advance sekarang..

F.I.C.K.R.Y said...

Cinabeng punya kesudahan! Suspen jo~ Tapi aku suke cara ko citer. Menarik bombastik kau memang da bomb!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha kalau buat esei spm mesti dapat a kan? ngahahaha

Agakkacak said...

kome ingat lagi.. masa tu kome ambik penyodok tanah. siap cakap kuat2.. haa, scoop nih pun ok gak, sekali hayun mati terus.. tapi apir pantas melarikan diri selepas melihat kita berdua.. hahah

aman_arab said...

hahaha...nasib baik la apir tu orang miskin..tak mampu beli kamera nikon..so dia takat skodeng ja..kalau apir tu kaya dan ada kamera nikon lagi naya..silap2 gambar ko tengah mandi bogel pn kena snap gak...

Ayie a.k.a Nyei said...

abg ad: hahahaha alamak salah gebang senjate plak ngahaha

aman: hahahahha die tau kamera kodak je zaman tuu hahahaha

arek said...

hahaha macam hamsap..tp aku suke teknologi komputer mengelakkan jenayah tu...

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahahaha harus lah setuju sbb memang betul pun..hahak..

.sweet-ants. said...

hahha pasal kelako ngat aok.. ni kome oghang bente terjumpe blog aok ;))

Ayie a.k.a Nyei said...

hhahaha aok tengok la post lame2 kome buat tu..bnyok lagi yang bodo2 hahaha

d_LA said...

tb2 aku jd takuttttt..takut kalau apir tu pndh msk kg aku...grrrrr....