Thursday, October 28, 2010

Piranhaha Sequal: The Aurab


Abang Nolan yang dahulu nyer pernah mencipta piranha berkaki ayam, sebelum pangkor di nuklear, dia telah mencampurkan DNA ikan piranha dengan genetik dirinya sendiri. Hasilnya seekor makhluk luar biasa aneh yang menunjukkan kecerdasan tahap tinggi dan pelbagai perkembangan fizikal tak terduga. Abang Nolan menamakan makhluk itu Aurab (nama macam kool habis tapi sebenar nyer tu adelah pekataan barua yang diterbalikkan je). Aurab terselamat dari nuclear bombardment 16 tahun lalu. Hidup selama 16 tahun 7 hari, ia terus membesar dan belajar dengan cepat.

Aurab kini menetap di dalam sebuah gua kerana semua rumah di sana telah lenyap dimamah nuklear..


Pada satu hari, professor Bernard J. Pearson telah membawa murid2nya datang untuk mengkaji tindakan nuclear ke atas batu kapur..kajian itu membawa mereka ke Gua Kakek So Tong..yang mana kini merupakan ‘rumah’ bagi Aurab..


Setelah briefing abes, professor bernard keluar kejap bersama munir untuk membeli nasi lemak untuk budak2..




...



pada hari itu, aurab berasa sangat stress kerana tempat tinggal nyer itu telah diceroboh..



tanpa menyedari bahaya, budak2 itu merayau di sekitar gua dan memula kajian..



sedang sibuk mengkaji, seorang lomu yang baikhati dan percayakan rakan2 telah diserang oleh satu makhluk jahat…aurab telah keluar menyerang!!

BAHAYAAA!!

TAKUT BETUL NIII!!!

LARIKS LARIKS LARRIKKKKSS!!


aurab menyerang lomu dengan giginya yang tajam..itu adalah sebagai tanda amaran ala ala “trespassers will be shoot” la..tapi lomu mati tanpa bunyi..

Di suatu sudut lain..ayie sedang mengajar bob yang sedikit bodoh..


bob juga diserang secara tiba2!!

!!

tragis!! sungguh tragis!!

ayie berasa sangat takut!!


tapi ayie berjaya meloloskan diri semasa bob sedang diserang dengan rakus..



dalam perlariannya, ayie jumpa mayat lomu yang juga koyak di bahagian leher..

ayie gelabah kalut2 memberitahu semua orang bahawa bob dan lomu diserang makhluk ganjil yang ganas..budak2 itu menjadi sangat takut lalu cuba lari lintang pukang..


tapi setibanya mereka di pintu gua, mereka telah ditahan oleh ijat..



ijat telah mencipta satu ideologi baru..

aku dah nampak tadi..itu spisis baru..kita tak boleh takut..kita kena tangkap dia!



ayie menambah: aku nampak dia serang kat tengkuk jee!!..kalau kita pakai besi dekat tengkuk, kita takkan mati kalau kena serang pun!!..jyeaaahhh!!

ramai2 jerit: KITA JUAL PENEMUAN INI DAN KITA KAYAAAA!!

mereka sangat gembira pada hari itu..


Mereka telah beramai2 bergotong royong merobek badan bas dan meletakkan besi di sekeliling leher..





malang bagi eddy kerana tak reti lilit leher lalu tertikam sendiri


dia mati kat situ jugak..


menganggap kematian eddy sia2..mereka tinggalkan mayat eddy lalu masuk ke dalam gua untuk membalas dendam!!

namun begitu, alangkah hampanya mereka apabila menemui makhluk itu sedang nyenyak tidur..betul-betul hampa..perlawanan yang hebat yang mereka ingini tidak akan berlaku jika mereka membunuhnya ketika ia sedang tidur..


ketika itulah professor bernard tiba di kawasan kejadian bersama nasi lemak lalu mereka menceritakan cerita sebenar kepada professor bernard..

Laaahhh! Kite tikam je la natang tu pastu antor le kat polis wehh..ape susoh nyer..

ijat tak setuju..dia nak tangkap dan jual makhluk tu..


mereka bertelagah sesama sendiri..


sebab bising sangat bergaduh dua orang tuh, aurab terjaga dari tidur lalu menyerang munir yang ada berdekatan..


semua orang hilang pertimbangan melihat kejadian itu lalu melarikan diri..

cerra blur dengan tindakan semua orang..
aurab dah aim cerra..siddiq yang cintakan cerra cuba menghalangnya!!



siddiq gagal dan turut sama terbunuh..

ijat yang dari tadinya seorang hero cuba kembali dan menyelamatkan keadaan tapi mengubah fikiran lalu lari lintang pukang bersama2 orang lain..


cerra kini keseorangan..

aurab merapat lalu memperkosa gadis sunti tidak bersalah itu..



atul tiba2 datang diam-diam bersama setangkai stalagamit yang tajam..


atul menikam aurab!! Ciiiiaaaaaakkk!!


pastu atul pun lari lintang pukang macam orang lain..

over lah minah ni!

dalam kesakitan, aurab sempat mengejar atul lalu membelasahnya..

atul mati..


namun demikian tikaman atul merupakan tikaman fatal aurab..
aurab mati bersebelahan mayat atul..


penuh penyesalan selepas diperkosa, cerra mengacing zip seluarnya dan pergi dari situ..


____________________________________________________________


...


...




..


3 bulan kemudian..

...



cerra mendapati dirinya mengandung..


namun
yang pasti..



kandungan



itu














bukanlah
















MANUSIA




...








special thanks: petroleum geocience department


...

119 comments:

low^moo said...

1st!!!! tu je. haha.

lufkin said...

WADEFAKKKKKKKKKKKKK...Sumpah tgelak sorg2 kat sini Haha!!

Bole plak omputih tu cakap perok iye.

Anonymous said...

yes, amoy buruk gila, eddy mati on the spot pon stail. hahaha

-madli-

Ayie a.k.a Nyei said...

lomu: hahaha ko apehal semangat sangat hahahaha

lufkin: hahaha sebbaik aku tuka last minit tuh..ade gak org gelak hahaha

madli: jjyeahh! hahhahaa

-ezl- said...

aku nak rogol saira! asal amoy dpat?

cuyaduya said...

HAHAHAHHAHA...sengallllll betul. sakit perot gelak tahu!

Faiqah T. ♠ said...

tanak kawan nyei

rosearienah said...

HORROR NYA TGK GAMBA LAST
HAHAHAHAHHAHA

Anonymous said...

haha! damn la ko ni yi... berturut2 pulak cite dia... atul berlakon xbole blah... pastu yang ppuan tu plak, toksah la cite dia kancing seluar dia... sumpah xperlu... hahahaha!

aku rate macam bodo..

athirayao said...

woi! apahal ijat dapat jadi hero ni? aku nak gak feature! adeyyyyy

one2paii said...

kenapa watak dalam nie lari tergedik2 penuh kesopanan..ciri2 wanita melayu ado pada laki2 tersebut..tp malang..tiada siapa yang menjadi hero..mano watak melah dalam citer nie..watak gua sebagai hero idok ado pun..eden ghaso tertipu nie..ayie..bak balik duit den..penat den melabor..hahah

fatin zol malas nk log in said...

gedik gile gmbo ko ayie...hahaa...
btw,nice la beb.
mmg ko patut dpat award blogger paling mengong...

hahaha

saira said...

malu~~~
motiff sampai kancing sluar bagai..
i maluuuuuuuuuuuuuuuuuu

low^moo said...

penuh penyesalan slps diperkosa? amende weh? sengal la. haha.
kire lps nih ade sambungan lg la kn? anak aurab plak lahir nanti.

Ayie a.k.a Nyei said...

ezol: sbb amoy paling udoh leh jadi makhluk pelik..

cuya: hahahaha kakak join la ye len kali..haahaha

faiqah: takkan aku nak bawak ko gi fieldtrip weh..hahaha

rose: penat aku edit ko suke gmbar last lak kan..hahaha

anon: hahahaha perlu tu..scene tu penting tuh..haahak

athira: hahak..lenkali la yek..hahak

one2paii: mmg die diwajibkan jadi pondan dlm cite ni..hahahahaha..atul tu kire heroin la tu..hahahaaa

fatin: teharu aku dgr camtu..hahahaha

saira: gicew malu lah kau..hahaha..tapayah..blog ni mmg bodo dan utk org2 bodo..kalau rase diri tak setaraf ngn bob silap besar la masuk sini..hahaha

lowmoo: yeasss..tatau lagi ape jadi..jeng3..hahahahhaa

Izzat Yunan said...

hahaha! AWESOME BAAAI!

kepada semua, aku bukan PONDAN (watak aku jek!)!
hahahahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

ko risau apehal?! hahahahahhaa

...NZC... said...

hahahaha... hahaha... aku hanya mampu ketawa.

ketawa.. bagus2..

Anonymous said...

Puas aku jadi perogol!!!
btw,,,
aku hensem dowh,,,
sape ckp aku burok aku sumpah testis die ade sebelah je!!!!

Xanaster Zak said...

haha.. ok gak cite korang ni.. gelak2 gak ar aku bc... nt bt sambungan k.. anak aurab plak... hahaha... anyway.. nice job man.. hidup org bodo! =P
gurau je k...

Ayie a.k.a Nyei said...

nzc: hahahah elok ar tuh harharhar

amoy: hahahaha ko buruk doh..hahahak

xanaster: hahaha tgk ar caner..anak die mungkin jadi baik atas keperihatinan saira tuh..hahahhaa HIDUP BODO!! HAHAHA

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

hahaha..kelakarla cite nih..tergelak2....nk lg... ^_^

Ayie a.k.a Nyei said...

ahahaha hahaha relax2 dlu..lambat lg ni nak update..hahaha

...NZC... said...

agak2nyer, ending crite ni amcm?
ke ulangan sejarah.
cucu aurab.
cicit aurab.

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaha tu aku tatau la ape jadi..nnti ar tnye saira ape jadi ngn kandungan die..hahahak

nadey said...

seyes ko mmg kreatif gile!!!!!!!! cume aku xphm nape kwn2 ko ambek besi dr bus tu letak kt leher!!!! seyes aku gelak sorg2 tgk muke ko mase kene terjah ngan aurab...mase bob kene serang tu!!!!! gud job bro!!!

cuyaduya said...

HAHAHAHA...join la kan? nanti abes ko pedajal..sian saira, da beranak ke belum tu? anak dia yatim wehhh...

Zamy R. said...

MCAM HARAMMMM BEST!

Ayie a.k.a Nyei said...

nadey: haahaaahahaha aku pun taktau la apesal diorg bengong nak pakai badan bas tu..tajam kot..hahahahaakk!!

cuya: hahahaha takpe2..saira dah tau dah tu..hahak..

zamy: hohoho terime kasih terime kasih..hahaha

F.I.C.K.R.Y said...

Best baca entry blog ko ni pasai isi muntahan dier lain dari yang lain..
Khusyuk aku baca skrip dier, skroll dari atas sampai ke bawah. Dapat gaks khatam dengan jayanya~

Anyway, otak lu memang kreatif tahap sambal belacan 7 petala langit sedapnyer! Aku suke!

Dan aku tunggu hasil karya ko yang seterusnyer...

Inform kat aku nanti taw...

Pasai aku jarang BW.

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha baiklah2..hahaha caner ko buat tulisan bold tuh? mcm kool la pulak aku tgk..hahak

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahaa... Actually, segala manual tu ader kat bawah kotak ni. Cume kadang² kite tak perasan jer kan...

First², hang masukkan kod ni: [b] , pastu ko masukkan komen ko, then tutup majlis dengan kod ni pulak : [/b]

Ok? Tapi bile ko nak gune kod ni, ganti dengan "<>" ni taw,,,

Ader paham?!

zahier said...

hahaha bodoh punya citer!
terbaik!

arek said...

macam cilake cite tp aku suke..buat sambungan

saira said...

aku gugurkan anak tuh dah..
aku passkan kat sdiq tuk sambung 'mengandung'kan anak aurab tuh.. penat.. hahahaha

-ezl- said...

saira tolong gugurkan anak ko skang
pastu ngandungkan anak aku pls

Ayie a.k.a Nyei said...

zahier: mmg bodo mmg bodo hahahaha

arek: hahahaha tgk la caner..hahak..

saira: gicew kau!! hahahaha..aku repot amoy baru ko tauu!

ezol: hahahaha kene tunggu 4 bulan gak weh ezol utk gugur dan kembali ngndung..mcm pantang gak ar *tibe2 serius

Encik MamaT said...

hehe...

gabangaban said...

ko memang gile babi kan ayie??
kan3??

Ayie a.k.a Nyei said...

mamat: hehe jugak hehehe

gaban: takde la sangat haahahahaha

simply nana said...

ha3..klako giler...nk pecah perut rase...

saira said...

ezul - motifff.. hahaha.. suh sdiq ngandungkan anak ko..
hahahaha.. aku dah penat ni.. hahaha..

ayie - gtau ja kat amoi.. penat..aku pass kat shikin ja laa.. hahahaha.. sekurang2nya amoi bleh gembira walaupun shikin tinggalkan dia n gi kat munir, dia rela ngandungkan anak amoi.. (apa aku ngarut ni?? pitaaaam)

Yuni Aisyah said...

hhahaha..lawak gler...tergelak den bace kisah tragik ni..;P...jap nak smbung gelak..haahahhaaa

Half said...

sumpah lawak ayie.. sumpah! hahhahahahhaha

Ayie a.k.a Nyei said...

nana: jangan2 bahaye2 perut pecah takleh idup dahh..hahaha

saira: motif ko meroyan sampai camtu..hahahahahaha

yuni aisyah: hahaha gelak bnyk2 takpee..hahaha

half: hahaha mekasih2 ahahahaha

zaL_cdpx said...

wahahahhaaa.....lawokkkk + kretip xhengat

Ayie a.k.a Nyei said...

hehehe sile la merayau2 sini lagi lenkali ye..ahaha

SiBulan said...

huhuhu..
terbaek ah bro~

wan muhamad said...

hahaha adoi x boleh blah la tpi best sbb dpt gelak sorg2 nasib baik x mati tergelak :)

Ayie a.k.a Nyei said...

bulan: herherher mekasih2 hahaa

wan muhamad: uish jangan aku tanak msuk penjare bunuh org dgn gelak je..hahaha

Abir Abhar said...

adoi, cakap dah pakai besi kat leher, macam mana ade leh mati ag pastu?
ish

Anonymous said...

ni mane satu yg phailed nih? eddy dalam crite tu ke atau pengomen yg tak paham cerite? hahaha. eddy - epic phailed. pengomen yg tak phm cerite - phailed saje. tak epic sgt. hahah. btw, epic phailed eddy adalah atas arahan pengarah untuk menjadikan cerita bertambah menarik.

Ayie a.k.a Nyei said...

abir: kan munir gi beli nasilemak..hahahaa..die tak pakai..hahaha

anon: aku tapaham hahaha

mohammad khazaidi bin kamaruddin said...

anonymous > banyak2 watak, aku jugak y ko nak hurai kan? aku pun tak paham apa yang ko nak cuba sampaikan! hahaha....

Ayie a.k.a Nyei said...

tau xpe..harharhar..

Cik Mus said...

haha.. best !

nelnana said...

memang bodo lawak giler!haha

siddiq said...

saira- sudala kau, pehal x abes2 petik nama aku

ayie-tahniah! (tibe serius)

anon-taste edi ah tu. tibe lagik

Ayie a.k.a Nyei said...

cik mus: hahaa thanks :D

nelnana: tau tau mmg buat utk bodo2 je pun..hahah

siddiq: haa ye betul *tatau ape aku maksudkan*

yan_kuroneko said...

saira.saira...ngan makhluk merah tuh pon jadi..siap tarik zip lagi

Ayie a.k.a Nyei said...

tau takpeee..hahahaha..saira mmg camni..sume jantan nak kebas..harharhar

Nautiss Vijayakumar said...

takutnye I.... Barua masih mengganas di V4C......

Ayie a.k.a Nyei said...

HAHAHAHAHAHA!! ko pegi je la bunuh dia sendiri..kang pregnant lagi orang lain kang..hahahak

Anonymous said...

siddiq - fine~~~~~~~~~~~~~~~~
ayie - awas~~

-saira-

Ayie a.k.a Nyei said...

betul kot? lomu matyo lew sume ko nak

Anonymous said...

xpun.. aku xnak laki~~
aku str8.. hahahaha.. pitaamm

Ayie a.k.a Nyei said...

nabi tak ngaku umat abes ko hahahahahahhaa..

tape siddiq ade ek..

siddiq said...

bimbo sat~

pelangi said...

hahahahaha giler lah awak ni wat citer..hahahahaha lawak2...giler2 lawak..

Anonymous said...

bimbo lama2~
-saira-

Ayie a.k.a Nyei said...

oh aku reply tu sbb aku ingat tu saira weh siddiq..hahahahaaa

pelangi: hehehe gile2

tia said...

semarttt!
tebaek ahh! ;)

cik kuntum said...

creative sesangat weh! mmbe2 pn sporting abeh. hehe. suka!!! tp kan, storyboard mcm SPLICE. mmg sumber dr cite tuh ke??? ;p

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha setuju je lah..bnyk ikut cite tu lepas mengenali citer tu..ni kire parody ar..hahahak..tapi die tak femes sgt kan?

Anonymous said...

mmg yg anonymous kat atas tuh aku.. (xnak laki sbb aku str8).. -saira-

Ayie a.k.a Nyei said...

hah aku dah agak! siddiq tu haa gelut salah paham..aku mmg terel kaji2 orang nih..stakat ko..ayat pondan tu mmg ku kenali ar..hahahahahhaa

KRL kaprileader said...

ni bukan macam bodo!! mmg bodo pn!!
hahah

ko edit cm rajin plak an..
siap ade cm fotoshoot plak bagai

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahahaha..rajin bersebab jek..budak2 tu pun sporting je..hahaha bnyk je cerita2 dlm ni berkaitan ngn lakonan mmber2..

d_LA said...

camne aku terlambat tgk wayang ni??adeh..pepun aku pasti terngigau-ngigau tingat kat aurab..ouh aurab..kamu sungguh ganassss lagi bergaye...haha..cian saira...nanti sambung pasal siara plak..huhu

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha aurab tnye..ko nk signature die x?? hahah

d_LA said...

terharunye..ouh abam aurabku !!sudilah kirenya abam aurab sign cheque skali..haha

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaha nnti aku gtau aurab skali pasal check tu ye..hahaha

amoy chantek said...

sy selaku pelakon aurab menegaskan bahawa kalo nk sign buleh,,
tp kne kawin abg aurab dlu,,,!!
aurab perlu kn zuriat yg bnyk ntuk wat sekuel,,,
kalo x blog ayie dh x best lg dh....

Ayie a.k.a Nyei said...

ah kau..ngn saira pun tak kawin boleh dpt anak lagi nak kawin bnyk2..hahahahahahhaa

amoy chantek said...

sape nk sign kne bukak baju!!!

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaahhaa bodooo..dasar perogol hahahahahahahahahahahah

d_LA said...

amoy chantek !!!! aiyakkkkk..lariiiiiiiiiiiiiiiiiii ke gungung senyum skangggggggggggggg !!!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha begitu ye dla..sampai eje gunung pun dah jd gungung

Zakiah_MamaAdamz said...

lawak tahap tenuk tergolek masuk dlm lubang...isk isk iskkkk

Cik Moon said...

hahaa..tersangatlah best!!

Ayie a.k.a Nyei said...

zakiah: huish dekat2 tmpat kompiter tu ade lubang la plak kan nak golek2 masuk..hahaaha

cik moon: hehehehe tq2

MisApple said...

kesian bas tu teraniaya.
robek robek bas tu.
imaginasi yg tinngi.
mamang vongok la storynya.

Ayie a.k.a Nyei said...

kan..sian bas tu..tetap watak2 tak significant yang robekkan..orang lain mati gak..sedih2..haahaha

dedoku said...

hahaa..serius entri terbaik aku baca pagi ni..terhibur! :) caya la bro. keep it up!

dedoku said...

aku da subscribe blog ni..ngeh2..

Ayie a.k.a Nyei said...

baik2..haha..*angguk2*
boleh subscribe cam akaun yutiub lak kan..hahah..thanks2

♡ Sutera Kasih ♡ said...

astaga..beta tertipu..sungguh2 lg tu aku membacanya..lama2 menjadi pelik..rupanya rekaan semata2 haha kreatif tol !

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaha mcm mane tuanku boleh tertipu..tajuk blog pun bodo2 saje..semesti nyer takde ape yang bijak kat sini tuanku..harharhar

♡ Sutera Kasih ♡ said...

haha..tu la pasal..beta agak ting tong sbntr kot..haha xdala, mula2 nmpk gmbr 1st tu dh saspen, then baca mcm pelik2 jekk..dh la xdpt nk view gmbr strusnya cz line sprti pig snail..tu yg terkena haha..kelakar2..

Ayie a.k.a Nyei said...

o0oo hahahaha patut ar pun..patut salahkan intenet..hahaahah..

♡ Sutera Kasih ♡ said...

hahaha yaa..salahkan internet haha..oleh sbb syok, sy review blog kamu ! :]

gnesop.com said...

huhuhu.. best2!!

Ayie a.k.a Nyei said...

sutera kasih: yey!! suke2 hahak

gnesop: thanks2 hehehe

khaiyisah husna said...

hahahaha..kelakar gilak! kreatif

Jey Yusuff said...

cerita yg sangat menarik. mampu menghilankan tensen. hihi.. ten sen jey pon dah hilang.. si i will be ur followers

Ayie a.k.a Nyei said...

khaiyisah: haaha tau2 sedar mmg kelakar..:P

jey: haahaha bagus2..thanks gak..hahah

si gadis selesa said...

pakai besi dekat tengkuk sambil tersenyum, mcm best je. 1 lagi yang kelaka, caption yg ni "over lah minah ni!" belakon mmg kene over. HAHA. btw, cool!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha nak bekenalan ngn minah tu?? hahaha..

Buin said...

merepek tapi besttttt!!hahahaha

d_LA said...

ayie, disebabkan ko tgh buntu2 pasal aku nak aurab tu idop balek, meh amik award ni dulu..hehe..

http://nasi-kerabu.blogspot.com/2010/11/bila-arief-bagi-award.html

Xanaster Zak said...

yo bro.. takde entri baru ke? aku dah lame tak gelak ni der...

Ayie a.k.a Nyei said...

buin: hahaha thanks2..

dLa..award dah amek tapi takpat nak update gak hahaha

xanaster zak: ade daahh! hahaha

zety said...

TERBAIK=)

best!

arek said...

senyap je, mana update terbaru??

nurulamelina. said...

kahkahkahkah kelakar gila. especially part yg tak reti melilit leher sendiri lalu tertikam dan mati kahkahkah senang betul org nak mati

x)))

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

aurab oh aurab

memang sakit perot bace ceta nie

hehe

:)

Hanif said...

datang lagi membaca....
memang bset!!!!!

Haris Khairuddin said...

apahal 3 bulan dah buncit camtu?? nampak benor nipunye... hahaha. ;p

jojoyy said...

mak aii banyaknye komen. hahaa ohh student UTP ke ni.. laaa esok gi UTP amik adik. nak mintak autograf bleh? haha