Sunday, September 26, 2010

PIRANHAHA

Dalam sebuah makmal..terdapat dua orang saintis yang jahat bernama Thankiman dan Jackson..


tugas mereka adalah mencipta satu spesies
ikan piranha yang mampu berubah secara genetik.

ini adelah sangat hebat!

kesemua experiment mereka telah berjaya!


setelah dewasa..piranha-piranha itu dilepaskan ke laut..


ikan2 piranha ni telah merebak ke banyak sungai, kolam renang dan kawasan2 resort yang ada air..

dan ini sememangnya akan mendatangkan malapetaka!!


...

Pada satu hari, satu pasangan muda yang terdiri dari Kolin dan Emmette telah merayau2 di tapak lama laman Akademi Laut Mlesia (ALAM) yang berdekatan dengan teluk segadas..kem ini telah ditinggalkan kerana menurut budak2 ALAM, kat sini ade banyak hantu.

mereka bercinta bersungguh2..


Berfikir untuk bergembira2 dalam air, Kolin dan Emmette melompat masuk ke dalam air.


mereka begitu seronok menari sambil menyanyi..


♪♫ "kita menari dalam laut, adik jadi bimbang~" ♪♫


kocakan air yang over telah memanggil piranha datang..


bontot Kolin kena gigitaann!!


belum pun sempat mengetahui apa yang sedang menyerang mereka..



pasangan ini telah dimakan hidup-hidup.




dimakan hidup-hidup.


dimakan hidup-hidup!!


...


Seorang lelaki muda ala2 seorang penyiasat bernama Encik Gage ditugaskan untuk mencari dua orang kanak2 yang hilang di pantai segadas tanpa sisa dan bukti kehilangan..


dia bertemu dengan seorang penjaga pantai yang bernama Abang Nolan..Abang Nolan ni memang tinggal kat pantai tu..


cerita Abang Nolan.."saye mmg ade dengar bunyi pempuan laki jerit2 aritu..macam kena kejar buaye..saye pun pegi la tengok2..


saya ingat nak pegi serang dengan kayu ke ape..tapi bila pegi2 dah takde pape pun..tapi yang pelik tu..air laut ni time tu macam berdarah la ye..haa gitu..


elok2 je nampak darah, saye ingat gangguan jin dan syaitan..biase la..tempat ni kan keras sikit..

Tapi..kalau pasal budak2 hilang tu datang..tak perasan la pulak.."


Akhirnya Encik Gage mencari satu lokasi kajian dan menganalisis pantai yang seram itu untuk melihat apa yang ada di dalamnya dan apa yang telah menyebabkan kehilangan kanak2 itu. gagal mencari penempatan, rumah Abang Nolan dipinjamkan..


Sedang mereka sibuk mengkaji, mereka didatangi oleh Dr Hoak – seorang warga tempatan yang berminat untuk mengkaji sama..menurutnya..dia terlibat sama dalam kes kehilangan satu pasangan yang mahu pergi main2 air itu hari..ini adelah kerana pada hari tersebut, Dr Hoak pergi ke sana membawa telefon canggih berkameranya kerana mahu merekod perbuatan2 gadis itu dan balaknya seperti video2 lubuk tupah..


dia memberitahu..

"tengah dok layan2 depa joget, saya nampak depa kena makan dengan ikann!!..saya tak sempat rekod sbb telepon saya abes bateri..saya sedih betui..kalau tak memang masuk tibi dah saya sekarang" seloroh Dr Hoak..

tambahnya lagi, makhluk pantai itu adalah produk dari percubaan gen-splicing disebut 'Operasi Razorteeth', yang direka untuk menghasilkan strain mutan ikan piranha untuk ditempatkan dalam perang semasa Perang Vietnam melawan Chealsea.

Dr Hoak juga menggebang bahawa ikan ini terlalu hebat hingga boleh hidup dalam peti ais dan berkembang biak pada tahap tinggi.


ketika sedang mengkaji pirana di tepian pantai, mereka menjumpai satu laboratory..

Abang Nolan ajak mereka pulang kerana takut tapi Encik Gage dan Dr Hoak tak mahu..

mendapat tahu bahawa Jackson dan Thankiman adelah penjenayah yang telah melepaskan piranha, mereka telah saling berbunuh-bunuhan..



mereka bergaduh tanpa kenal erti penat lelah..semuanya untuk menegakkan keadilan..



pihak yang baik berjaya membunuh Thankiman dan Jackson.


mereka membiarkan mayat Thankiman dan Jackson di tepian pantai kerana mereka tahu mayat2 itu akan vanish sebentar lagi..

...


Keadaan laut sekarang amat menakutkan, Dr Hoak, Encik Gage dan Abang Nolan berangkat untuk cuba untuk menghentikan kematian2 lagi. Suatu hari, mereka cuba untuk pergi sekitar pulau untuk memberi amaran kepada tuan2 kem dan pemilik resort bahawa bahaya akan piranha.


mereka mulanya pergi ke Taman Tema Air Encik Kooper..Encik Kooper sepenuh hati percaya kata2 mereka dan terus menutup tamannya.


di suatu tempat lain,


Robert dan Lela yang mana adelah anggota polis bertugas telah mendapat call dari seorang pemanggil rahsia memberi tahu mereka perlu menangkap Dr Hoak dan rakannya atas dakwaan membuat huru-hara dan panik.

ketika serbuan dijalankan, Abang Nolan, Encik Gage dan Dr Hoak berada di resort Manap..


ketika Encik Gage menerangkan bahaya piranha pada Manap..mereka telah diserang anggota polis tadi bersama lagi dua anggota polis berpangkat prebet iaitu Bakom dan Saudara Romzi..



dalam kekalutan serbuan itu, Abang Nolan berjaya melarikan diri.


Beberapa hari selepas itu..berkat kecerdikan Encik Gage, dia berjaya melarikan diri dari tahanan bersama2 Dr Hoak.



Encik Gage telah pulang ke kampungnya kerana takut dan tak ingin lagi terlibat manakala Dr Hoak telah kembali ke pantai di mana terletaknya laboratory mereka dahulu.

Tapi alangkah terkejutnya Dr Hoak apabila dia tiba, dia menemui laboratory mereka telah disalah guna..


"Nolan..?!"

"her her her! nama aku bukan Abang Nolan tapi Doktor KoraKora..korang bodoh..korang memang sampah..hahahahha..aku yang telepon polis tuuu!!! akulah dalang di sebalik semua ini..sekarang..aku dah lepaskan semua benih2 baru..kamu berdua telah terlambat..inilah the end of mandkind!! Harharharrrr!!"

"Ko tak guna Nolan..!! kau tak patut buat macam ni!!"


Sedang mereka bergaduh2 mulut..tiba2..


Seekor piranha berkaki telah naik ke darat dengan sangat laju dan menerkam kaki Dr Hoak macam anjing..



"harharharr!! Mati lah engkau!! Aku lah raja duniaa sekarang!! Harharharr!!"

ketawa Dr KoraKora yang telah siap sedia memakai kasut besi.


Dr Hoak telah dimakan hidup2 di situ juga..genetik ikan itu telah diubahsuai dan ditambah dengan genetik kaki ayam ketika Encik Gage dan Dr Hoak dipenjarakan..

kerana itulah Abang Nolan atau Dr KoraKora tidak terlibat secara langsung dalam pembunuhan Jackson dan Thankiman kerana kedua2 tertuduh itu sebenarnya konco2 Abang Nolan sendiri..kerana tamak dan untuk mengelakkan dua orang tu mendapat nama setalah berjaya membuat spisis baru itu, Dr KoraKora telah membiarkan mereka terbunuh..




...


semua tragedi itu tak penting sekarang..

yang paling penting,

ikan piranha kini sedang bermaharajalela di sana..





Hanya satu cara untuk menghentikannya..



Evacuate pangkor,


Dan




nuklear







pangkor








sekarang.



...


kredit kat para pelakon yang gigih melakonkan watak2..

thanks lop, cang, faiqah, pali, botak, jijo, didit, em, rahman, waktang, sabrina, ezol, lam, puet, gari, tabung uji, kasut besi dan ikan pirana..len kali kite buat lagi okeh? ngaahahaa


...

104 comments:

Cik Mimie Hanimi said...

hahahaha~~!!!'lawak gle..terpaksa melepas kn kentut melalui mulut akibat urat2 sedawa tersumbat...hahahah

che fara a.k.a fanadz said...

hahahaha! gelak guling2.
btw, first time sini. salam singgah~~

Ayie a.k.a Nyei said...

mimie: haha haha bahaye betul tu..sile dapatkan rawatan yang elok..

fara: haha yer2 silekan2..hee

Epul Azimi said...

takde sekuel ker?aku yakin box office ini cereka rama2,selamat maju jaya.:)

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha tak paham sangat hahahaha..
mungkin ade sikuel kot..tgk pelakon caner dulu..hahha

iemaZAIMAH said...

sengallllllalaallaalalaallalalala~

Ayie a.k.a Nyei said...

haaahahahahaha ok je mane ade sengaaalll..ni normal lagi..hahahahhahaa

yangbanyaknickname said...

bwahahahahah.

Ayie a.k.a Nyei said...

ceit gelak je..hahahaha cis

suparjo anak labu said...

box office la story. hoho. best2. mintak tlng ajar kan. nk edit gamba2 mcm tu. :)

Ayie a.k.a Nyei said...

ahahaha belajar je kat youtube slow2..same je..bila dah tau function tools tu, senang..mcm2 boleh buat..download kat sini

http://www.4shared.com/file/knxqHvet/Adobe_Photoshop_CS2.html

FatinZol said...

pelakon2 ko memang berbakat.hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

tau takpeee..haaahahhaa

LepLop said...

thankiman tu memang hensem nak mampos!

fairuz said...

hahahaha..rajin gile edit gamba2 sebijik2. nice la.hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

hahhahhahaha aku takde idea nak bagi name ape dah loooppp!! hahahahahahha

hik3..tak rajin sgt sbenar nyer..mmg buang mase betul wat bende tuh..hahaha

Dhiaqiud said...

nice story...klaka la korg nih..tp pjg sgt..jenuh nk skroll...

Cik Bucken said...

serius meletop muvie korang!!!!haha

Ayie a.k.a Nyei said...

tau takpee..panjang menjela2..takleh nak cut dah nnti hilang point..haha

yey!! hahaha alhamdulillah orang suke..hahha

gdoupt_monster71 said...

hee lawak lawak...***** untuk lawak ko ni heee

Ayie a.k.a Nyei said...

penat aku pikir 5 bintang tu ape..ingat pekataan censored hahahaha

Yanne said...

dik.. buat komik la.. penat la akak nk bace.. hahaha..

LADY SUHARA said...

cerita ini sangat sengal ye... hahaha

Faiqah T. ♠ said...

tiba tiba nak letak jugak gamba gari. hahahahahahahah! terbaik lah kau nyei. hahahahah nyei, hahahhaha!!

Nur Gummy Syuhada said...

macam lahanat! HAHAHA

Fiq said...

gile ke laut korang nie..
wakakakakkaa..
jadi bengong aku sebentar!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha tu ar pasal..tibe2 gari nak blakon gak..hahahaha
pss..ko ingat tudung ko tu senang ke nak buat?! hahahha

hahahaha ko busy gami..caner nak ajak belakon..ngaaa...

hahahah..saje2 buang mase fiq..hahak..

Ayie a.k.a Nyei said...

kak yanne: haha takpat ar kak..komik kene print..haha

suhara: sengal mutu keunggulan..hahaha

PuAt said...

oh..gaji pelakon x masuk lagi brader. bila nk bank in

Ayie a.k.a Nyei said...

aaaa..luse2..nanti dulu..belum cecah lagi kite nyer bajet ni..ngaaaaa..

Faiqah T. ♠ said...

bapak tudung siti nurhaliza nye. HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHA!!!!! name name semua best gila. bila nak buat lagi ni! kau tak ajak aku, mmg aku sedih. hahaha.

sarah sabrina said...

kenapa mesti LELA? chett =.=!

papepun, styloo ah ayieee! dah nak tercabot halkum duk gelak. HAHAHAHAHAHHAHAHA

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahahaha nanti ar dulu..blog ni jarang2 update..hahak..relax2..ade idea kite buat okeh? hahaha

lela tak best ke? dah abes brain storm dah pikir tau takk..hahahahaha..

ieQa sWetLuv said...

haha sengal giler r..siap ada pelakon2 tu yg memang x leyh blah.. adeii senget betol la haha

Ayie a.k.a Nyei said...

kalau nak bekenalan ngn mane2 pelakon bagitau la yek..hahahaha

Aretikz said...

terbaik la bro.. har3x~ lagi bek aku layan cite ko dari aku layan cite piranha yg ntah apa2 tu.. paling kurg xjuga aku dpt dosa tuuut.. har3x~

syahrilhafiz said...

ak tak sangka berbakat ko ulas jalan cerita..
lawak weh...hahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahahah betul2..cerita aku ni suci sikit takde bontot..hahahahaha

hahaha takde mekne nyer..merapu je lebih haaha

Amyna said...

terbaik muvie nih.. nice!!

Ayie a.k.a Nyei said...

thanks hihihi

Faiqah T. ♠ said...

banyak peminat kau dud. kau, kalau lupakan aku masa dah femes nanti, aku akan pastikan kau tak dapat pelakon cool macam ni lagi. haha Ü

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahaha tak baik sumpah aku..takde aku ak kerek nyer weh..hahaha

lufkin said...

Habis puasa 6 tengok post ni ayie orang gelak sampai batal pose..

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahahaha gelak boleh batal ye? tak ingat lak ustaz ade ajar ke tak..hahahaha

lufkin said...

retorik je tu.. nak cakap lawak ko ni power giler.. haha!

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahaha aku mengerti..takde nak terpengaruh sgt nyer..hahahaha..abes camtu sunyi ar bulan pose takleh wat lawak..hahahaha

Alya Alicia said...

first time here. cool photoshop dude~!!

Ayie a.k.a Nyei said...

hehehe thanks :)

LIPISLADY said...

Assalamualaikum,

Fuhh, boleh buat movie nie..

Tahniah orang benta...

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaha movie mahal..susah nak menyelam betul2..buat gini takpayah susah2 kak..hahaha

Fontonk said...

gempak bro. haha. dah boleh kua wayang dah citer ni.
nice edit.

diana said...

polis pakai seluar bunge2..
jiwang karat la polis ni..

Ayie a.k.a Nyei said...

fontonk: hahahaha takde sape nak amek skrip ni laa..hahahahhaa

diana: polis tu memang..die jiwang lebih tu..hahahahhaa

GaDis CoMeL said...

kagum dgn owner blog ni! tabik!

Ayie a.k.a Nyei said...

hik2 jgn ar camtu..*tersipu2* hahahaha

arayualan said...

besh r dtg cn...citer yg gler buat aku berguling2...hahahaha

arayualan said...

besh r dtg cn...citer yg gler buat aku berguling2...hahahaha

arayualan said...

besh r dtg cn...citer yg gler buat aku berguling2...hahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha bagus2..guling2 lagi...hahaha

cik amiratul husna said...

dah komen! cukup 60 dah! :D

Ayie a.k.a Nyei said...

tumbuk kang haa..

maCy said...

hahaha. xleh blah! cool! ;D

amira said...

walawwweeeee...... buat movie aa citer ni.. jadi top movies..

Faiqah T. ♠ said...

taleh bla jumlah komen dia do. agak tersedak lah aku. HAHAHAHA

Ayie a.k.a Nyei said...

macy: haaha kool kan? hahhaha

mira: hahahaa mcm mampu je..hahaha

faiqah: hahaha aku nak bagi sampai 70 weh..boleh x? hahahahaa

KM Badlishah said...

BEZ GILER! =)

Ayie a.k.a Nyei said...

HAAHAHA THANKSS KERANE PUJI!! HAHAA HAAHA

mcjust.lol said...

wuahahahaahhahhaa sila letak button like weh!!! aku nak like semua kisah2 macam giler ni.

tergelak sakan kot tengok gambar2 ni!

Ayie a.k.a Nyei said...

haaahahahah nnti aku try buatkan..hahahahaha

mcjust.lol said...

oleh kerana aku malas nak ajar macam mana nak letak button like, makanya silalah kamu klik link ini.


http://www.liyanaa.com/2010/04/cara-letak-butang-like-facebook-untuk.html

Ayie a.k.a Nyei said...

haaahahah orait mekasih! :DD hahahaa

Faiqah T. ♠ said...

HOLIAO dah taruk button like!! HAHAHAHAH

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahahahahha itu itu tu ade gadis ajar care letak tuu..hahahahaha..

M a W a D D a H said...

wahahaha...kelakor habis...

NURULekmiRabat said...

haha..lwak giler.. Photoshop hebat gak r,laokonan serta mimik muka terbaekkk lah.. Korang wt dlm bentuk video plak la.

Ayie a.k.a Nyei said...

mawaddah: hihihi congrats kat pelakon2 gak..hehehe

nurul: uiii takpat laa..photoshop takleh wat kat video..haahaa

Arisa Mihashi said...

cite ape ni.lawak gile! wuahahahahah!

Ayie a.k.a Nyei said...

ni lah cite piranhaha..tatau nak jawab ape dah..hahahaa

d_LA said...

hahahaha..terbaek rrr bro...lenkali ajak aku skali berlakon..berkali-kali pom xpe..hahahaha..hahahaha..haahahaha..tulon...xle benti gelak neh..hahahaha..hahaha..hahahahahahahahahahahahahahahahahaha.........

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahahaha baiklaahh!! nnti ade lagi insyaallah aku roger..hahahahaha..

Ayeem Jemain said...

haha menarik!

CiK QiQi said...

Hehhehee..suke3333 baca kt blog nei.hehehhe..sgt2 suke...bezzzzzzzzzz sgt2222222

Hanis Azla said...

ha..ha.. sgt kreatif..

penaberkala said...

LOL, seb baik ko tinggal link kat chatbox
tak hampa aku dtg baca cite best katsini,haha

cerita ni best lg la daripada piranha yg ori
xde watak2 yg seksi

Ayie a.k.a Nyei said...

ayeem: haha thanks2..

cik qiqi: ngahaha..bace2 tatahal..bace smpai abes pun takpe..haha

hanis azla: haha mekasih2..hihi

penaberkala: hahaha tu ar pasal..pelakon aku pakai tuduung sume..hahahaa

CheQ PP JoY said...

rjin gila korang..siap belakon bebagai..laen kali wat video terus ok?

Black_roses92 said...

haha...lawak seyh!! haha..gilo pn ado

SANDRA AZWAN said...

this is good!!

Ayie a.k.a Nyei said...

cheq pp joy: haaha takleehhh..tak reti edit vidiyooo...

Ayie a.k.a Nyei said...

black roses92: hahah ni baru gambar..belum realiti lagi..bdk2 tu mmg gile sikit..hahaha

sandra azwan: thanks :D

Fantastic Ajane said...

wahahahahhah.. so funny.. kreatif la korang..:)

one2paii said...

gua dah pun terbitkan cerita piranha ikut versi lu..tp gua amik pelakon2 omputih..n buat versi omputih ..jalan citer sama cam lu punya..lu tgu kat pawagam yer..dah kua da pun pilanha 2010..hehe

Ayie a.k.a Nyei said...

fantastic ajane: ngee thanks!

one2paii: hahaha tu aku rase betul ko cakap dah kuar..hahahaaha

zaL_cdpx said...

lawaknyer..lawakk...klakar..lawokk..
muahahahhaaa..hahahahaaaa
(xlh benti gelak doh)
kreatip ~~ kihkih

Ayie a.k.a Nyei said...

gi jumpe dokter nuh..nnti melarat..*risau*

fndrocka said...

Kreatif

Buat lagi!

Ayie a.k.a Nyei said...

mmg akan ade sequal nyer..ready je..herherher

Farien said...

hahaa... cerita pendek yg best.. =)

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaaa mcm panjang jeeeee...

Nobita Sensei said...

manthop! aku bagi 5 bintang!!!!

.s.o.f.i.a. said...

memang kreatif!!!! salute ah!!

nadey said...

joki n jijo mmg the besh la muke!!!!!!!!!

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

piranha oh piranha .

memang terbaek lah

lawak je .

hehe

:)

Hanif said...

Apasal lamabt aku baca cerita ni.....

Pagi2 dan menjenguk blog ni....