Sunday, July 11, 2010

Malam Itu

Malam itu, khamis malam jumaat..malam itu aku tak sedar itu khamis malam jumaat..dalam mastika selalu cerita khamis malam jumaat ni keras..aku rasa kalau aku perasan pun malam itu kamis malam jumaat, aku apa kesah..

Malam itu, aku duduk dalam bilik komputer sorang2 menikmati game beach life..asyik kalah..asyik kalah saja..aku terlalu tertekan..deng..deng..deng..pukul 3 pagi..aku terus main lagi..tak menang2 jugak..sedang khusyuk main, aku dihidukan dengan satu bau yg sungguh busuk..ala-ala bau bangkai..aku tensyen game dan tensyen busuk..aku pause dan keluar dari bilik itu..abang aku sedang tidur tergolek depan tv..tak tengok fifa pun..”weh weh weh..bilik busuk bau bangkai..weh weh weh bangun". Dia mengantuk..tapi masih menjawab..”busuk ape..takde bende la..pegi main balik..” aku pun menurut perintah lalu masuk semula dalam bilik..

Aku duduk..menikmati game dan bau busuk itu dengan penuh tabah..tiba-tiba..bau busuk itu berubah kepada bau wangi..wangi ala-ala bau bunga tapi tak pasti apa jenis..hatiku berkata..”haa sudah~..orang cakap bau wangi ni 'dia' dah dekat ni..” aku lari-lari ke depan tv lalu mengejut abang aku kali kedua..”weh weh weh dah jadi wangi pulak!!” abang aku menerima berita panik aku dengan tenang “dah la tu..tidur je la..” aku pun nak tidur..aku segera menggolekkan badanku ke arah bilik kompiter itu..menjeling beberapa kali sebelum memejamkan mata..

5 minit selepas aku terlelap, ngett…sesuatu memeluk pinggangku..sesungguhnya aku pasti itu bukan tangan orang..besar, berat dan keras macam kayu..aku pasti juga itu bukan kaki abang aku la kan..tak payah la nak putar belit ni cerita hantu bukan cerita kelakar..aku sangat takut..aku tak bukak mata..aku cuba nak baca ayat kursi..tapi hati aku kotor..ayat kursi takmau keluar..ape yg keluar hanya f*ck f*ck f*ck, demn demn demn, b*bi b*bi b*bi je..harharhar..lama kelamaan tangan tu blah macam dissolve begitu sahaja..aku segera memutarkan badan ke arah abang aku..kejut dia macam kena histeria..aku cerita segala yg berlaku..

Malam itu kami tidur dalam ketakutan..sehingga kini aku tertanya2..hot sangat ke aku sampai hantu pun nak peluk?


...




“Saudara Hambali bersungguh2 mengakui ceritanya benar-benar berlaku.”


“Bau busuk tu betul2 meloyakan tekak saya. Sambil main game saya kepit hidung macam ni.”
-Hambali-


“Second time nak tidur tu saya kelubung abes la selimut..memang takut betul masa tuu..eiiii!!!”
-Hambali-


ps: kisah ni berlaku kat akak aku tapi lakonan semule tu oleh bapak aku yg dipakse...

15 comments:

lufkin said...

pakcik... pakcik tu.. ianya..

-ezl- said...

crite ni pasal experience ko ke, abah kau ayie?

Ayie a.k.a Nyei said...

pasal akak aku..hahahahahahaha

bob said...

lps tgk prgai ayah ko n ko, ak trus berazam nak jadi baek...takut efek kt anak ak...

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahahahahahahahaha celake nyer penjelasan..hahahahahaa

by Baizulikha said...

i rasa itu bunian cacat penglihatan yang kuat kentut. makan halia kat dapur rumah you banyak sangat.

Ayie a.k.a Nyei said...

ohh mungkin jugak tu..malang bunian tu..*geleng3*

DH said...

Kiut lar bapak ko..
Heihei..
Ikut rupa ayah rupanya..

ila ni said...

dah la tergolek tengok ayah kao, baca pulak komen bob memang boleh muntah gelak hahaha lucu2

Farah Izaty said...

bapak kau paling comel & cool skali dlm dunia.

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha comel2..hehehee

Fey Lee said...

COOLIAW pakcik ! Kirim salam !

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha baiklahh :D

nurulamelina. said...

bhahahahahhahah yg ni pulak dah macam majalah mastika ! adehhh sakit perut gelak :DDDDDD ape2pun, pakcik tetap comeeeey ^^

Anonymous said...

abah ko cool!