Friday, November 13, 2009

Peminat Soya?! Abes kau!!


Ini bukan soalan yang perlu anda tande sebagai betul atau bulatkan..
a) minum soya akan bunuh sperm kau!!
b) pempuan yg minum soya senang dapat breast cancer!!
c) lelaki dengan mudah menjadi pondan apebile meminum soya!!
d) *agak lucah sedikit tp perlu tahu* kemaluan lelaki anda akan jadi lembik selembik-lembik nyer bile consume soya~!!

sekarang..

nak jawab mane betul?!

rase gelisah?

tak takut?!!

terpikir kenape kawan ko boleh jadi pondan secare tibe2? *haha*

atau anda sendiri telah terpondan tanpa sebab??



hmm?



hmm??






SOYA BUKAN PENYEBAB!!
SEMUA DI ATAS ADELAH SALAH!!
ITU TIPU!!SOYA BEAN KENA FITNAH!!



hahaha..nak gelak jap..

okeh..mari kite teruskan..
memandangkan sejak kebelakangan ini..orang dah mule risau bile nk minum soya je ade orang ckp..
"wei..ko nak jadi pondan ke?"
tu tak kesah lagi..minum jee!! kite boleh kontrol kot kekerasan tuh..!!

tapi bile kena sound
"wei!! konek ko lembik nanti padan muke!! haa..minum arr soya tuh!!"
hah!! yang ni memang cuak beb..itu kekerasan yg tidak dapat kite kontrol..

tp sume tu hanyelah penipuan yg dikenakan keatas soya bin ni..agak2 nyer ade orang yg nak kenakan syarikat2 yeos, FnN dan ape2 je lah yg nk jual soya..
mungkin juge orang2 mesjid yang fitnah makcik pakcik kat luar mesjid tuh yg jual soya time smayang jumaat pun ye kot..haaha..maap2 ini gurauan..

so..nak info?
ade2..
1) soya buleh prevent breast cancer. Tp kalau utk orang yg dah kena breast cancer, jgn minum ar sbb die akan develop tumor cell tuh pulak..kesimpulan: breast anda sihat? anda buleh minum soya.
2) Satu kaji selidik kat soya mendapati bahawe pengambilan soya tidak akan menjejaskan pergerakan sperm, morfologi, atau ejaculate volume korang..
3) Quote sikit.."soya tidak mempunyai sebarang kesan feminizing pada laki2..Negare2 Asia di mana keseluruhan soyfood di-konsium secara teratur nampaknya macam tak akan mengalami population problem.."


so..dah clear sume? soya ni baik..okeh..sekian saje..peminat soya dah buleh minum soya balik..kalau ade sape2 marah korang minum soya..suruh die bukak blog aku..okeh? tatatrulalta~~

ini bukan salah soya
...

...

41 comments:

Pemerhati Penang said...

mengong...
boleh pulak dijadikan isu...
nasib baik aku x minat soya...

احمد فضلى said...

ok, akhirnya. HAHA

Abir Abhar said...

ok..
semua org patut tahu benda ni..

*ayie..
aku dh nmpak iklan mr potato from nuffnang dah..
heheh...
x lama lg kaya la kau!!

k e r e p e k t e m p e said...

alamak...

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha..aku minat gak ar sbb tu aku gtau..hahah..madli!! kite buleh minum soya!! hahaha..

aku nmpk gak..hehe..
xpe acab..bleh minum..hahaha..

ada_hairuni said...

soya cincau. sedap. :p

Kulanz Salleh said...

haha.. okey juga ni info..
tapi ni mmg info betul kan?

syafiq effendi faliq said...

acap tak cuak pasal soya, dier risau pasal tempe jer, tapi samalah, since tempe pun pakai soya gak sebenarnyer, so jangan risau cap, kalau betul lah fitnah tu, apsal orang jawa ader banyak anak? haaa, jawab2......ho ho ho..

Izzat Yunan said...

ayie! ni mesti ko buat sbb atul cakap aritu kan? aku cuak gak doww! hehehe

Ahmad said...

hoyeahhh~ mai la bilik aku nt, aku blanja hg soya yo! :D

Cik Dila said...

haha...tetibe jerk.
ada orang mempertikaikan kelakian awak ke..?

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha..tak ah..aku yg suke nyakat orang jangan minum soya..hahaha..ye saye dgn ini mengaku terlubat dalam penipuan soyaa...hahahah..

YobSumo said...

kalau bukan salah soya kenapa viagra wujud!



sila jawab disitu dengan sepenuh hati!

Ayie a.k.a Nyei said...

viagra tuh err..untuk atuk2 je..sape suh beli..tu salah gune name nyer..haha..taktau ar aku..haha..*penuh semangat*

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

bagusnya info2 nie yerr...

aku nie dah la peminat soya...aduyai...

Ayie a.k.a Nyei said...

yeheheh..ini mmg begune rupe nyer..buleh jd topik hangat..hahaa

siddiq said...

yezzzza=)

Ayie a.k.a Nyei said...

yey!! siddiq nanti spend aku soya mcm selalu..hakhakhak!!

PuAt said...

ko main ke game mr potato tu ayie? dh level bope?

Ayie a.k.a Nyei said...

bukan game ar..tu nuffnang nyer ads..heehe..aku bru buat..diorg tgh survey org dtg..bru 2 ari..

ajie said...

soya.. eee taukut i...

Adjla Hafizin said...

cis,
dh la aku suke mnum soya.
seb baek aku pmpn..
haha.

Lai Kok Soon said...

lol, ayie . ada tak Taylor Switch video... itu video sudah hilang kat facebook.... ada orang sudah buang.. lol.. haha itu video kelakar nia.. haha

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha ade2 jimmy..klau ko nak aku leh bagi..tp share kt sini die buffer lambat sikit..haahaa..

|arieza| said...

hahaha kesian soya.. gmbr yg last tu mmg lagi kesian.. hahahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha..tu gambar pondan filipina mane ntah nyanyi lagu teyler switch..haaha

lemonade said...

saye bukan penggemar soya....~! tibe jek nk bgtau. hikhik ^_*

lemonade said...
This comment has been removed by the author.
zety said...

ak dh g kilang yeos ni hari khamis lepas n aku dah selidik xde ape yang boleh jejaskan fizikal bile minum air ni coz die xgune any bahan pengawet n nk tahu cmne boleh bertahan tanpe bahan pengawet ni? diorg gune UHT process nk tahu ape tu UHT process "ultra heat temperature".sekian..gegar jantung ak bace tittle ko ni coz ak peminat setia soya.xkire seasons or yeos 2 2 ak balun.

::alwaniamalini:: said...

muahahahahahhahaha....
awal2 tu dah sedikit tertipu dah..naseb baca sampai abes hihihih

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahha..gigih zety kaji gak..kan dah cakap die ok..hahaha..seb bek x gi kilang trus kaji..hua3..

hahaa..btul2..kalau bace atas2 jek abes ar kne tipu..mesti fobia nyer..haaha

hans said...

cess....
terkejut aku dgn fakta2 'luar biasa' ko pasal soya
fuh,nasib itu semua dusta
haha

DH said...

Dan 23 tahun aku hidup..
Dah 17 tahun gak aku minum air soya..
Elok jer kejantanan aku..
Lepas ni minum air soya bean ketika drive kereta..
Eksiden pun sebab salah soya bean tu jugak ker?
Hahahaha..
XD

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha dh..ko x bce abes ke~ soya x jht pn..die kne fitnah je..haaha

♥ p a n y ♥ said...

hahahaha. la. bru tau soya tu okai.

Ayie a.k.a Nyei said...

ahaaha..ok2 buleh minum makan tempe jgn risau lagi..

**#hana zaty**# said...

sori2 interrupt..huhu..sori ek...nk share skit leyh?soya mmg sumber estrogen kn?yg buleh sebabkn breast cncer tu de kebenarannye..tp law minum bnyk sgt kot...he2..act,mnat soye juge!hehe...

Ayie a.k.a Nyei said...

hehe ye kot..xtau sgt..share mane yg jumpe jek..thanx2 :D :D

hasomy said...

idop soya...hu3...ayie..jom mnm soya yg mesin..yg kat bwh v2c ni..hsmy blanje...hu3

Sesumpah said...

soya sedap.lawak gila wey, cuak aku mula2. hahaha

sara E a.k.a ct said...

comel giler pic last tu..terbahak2 gelak ni..ish2..astgfrllah..hahaha..habes sume entry nak komen;p