Sunday, December 2, 2012

Separation, Parting, Farewell, Breakup..Goodbye. (Sebuah Monolog Bodoh)

Kisah ini mungkin kisah paling sedih dalam hidup aku..kisah tentang perpisahan, yang aku memang telah jangka. Tapi..aku tidak sangka ia akan memakan diriku..

Awal dahulu , sejak bulan february 2012, aku sengaja membiarkan ia membesar..terus tumbuh bagai tiada esok. kami bahagia. bila bersama, orang kata aku hensem. orang cakap aku fotogenic. member aku jeles. aku poyo gile. serius. hahaha.

Lapan bulan. lama ya. hidup kami indah bersama. tiada sesiapa yang ganggu. sehinggalah pada suatu hari, ketika itu kami di irc (library). seorang pakgad mendekatiku.."awak student?" aku senyum padanya. "ya." dia meminta kad matrikku. aku menghulurkan kad itu dengan tenang.

2 minit, pakgad itu tunduk sambil menulis sesuatu. hatiku tidak keruan lagi. jiwaku meronta-ronta. Lantas aku menjerit memanggilnya, "PAKCIKKK!! Jangannn!! Please please! Saya ada alasan!! Pakcikkkkkkkk!"

Dia kembali kepadaku.

"Saya akan saman awak, kalau awak tak report pada saya esok, dalam keadaan macam dalam matrik cards awak ini. Faham tak?"

Kami bertelagah lebih dari 10 minit. Dia ego. Dia taknak kalah. Dengan orang berkuasa ni kadang2 memang susah kita nak menang. Lantas aku membalas dengan berkata.."Pakcik, jangan saman saya membuta tuli. Bagi saya dua hari..saya datang dengan surat."

Pakgad tu membuat aku berjanji. janji yang belum pasti akan aku tunaikan.

Surat..aku kena buat surat. malam itu, aku mengarang sepucuk surat rasmi. bahasa melayuku bodoh sungguh. tapi, bodoh lagi bahasa inggerisku. aku tak peduli, asal isinya sampai, sudah. aku taknak berpisah. biarpun terlalu sibuk, aku buat juga surat itu.

Aku sms dr shark. doktoor, stamp sehelai kertas dengan cop u, and bila kita jumpa nanti, i nk kertas tu. Fucking need it.

Dr shark pass aku kertas tu. dia support aku. terima kasih, doc.

Aku nak buktikan yang aku tak bagi alasan bodoh. kadang-kadang aku menipu bila bagi alasan. tapi kali ni aku nak menang. rasa kasih aku padanya membuatkan aku rasa nak buat jahat, aku yakin aku boleh menang. aku nak malukan pakgad tu.  heheh.

Hari pertama, busy, full class 8am-3pm. Lupa terus nak stamp surat tu.  hari kedua. aku pegi  Student Support Services (JPSP) nak ambil stamp berkuasa dari JPSP.

Aku jumpa booosss paling besar. dia kenal aku. dia cakap "awak la yang suara kuat tu kan?" aku tau dia rujuk teater jebat 2 tahun lepas masa aku jadi jebat. rindu show tu.

hmm by the way, aku berjaya dapatkan stamp encik talhah. terima kasih encik.



hahaha..sehingga pementasan teater 30/11..sahaje? ok. ok..takpe.
aku kena berpisah dengan rambut aku sekarang..aku taktau macam mana nak berpisah. aku tak sanggup acik saloon tu potong dia. cincang dia. hancur..mati...decomposed jadi petroleum. (tibah).

jadi..sedikit sebanyak di sini gambar-gambar aku bersama rambut aku sepanjang lapan bulan bersama..

*audio: lagu perpisahan terasing*

perpisahan ituuu...

selalu terjadiii..

kepadaaa..insan yang tercintaa....

hmmm hmmm *kau sambung sendiri*


...


...


...


konfiden di mana-mana sahaja..



"You didnt have to cuuuttt me offff!"



errmm..k



First time dapat hidu rambut sendiri macam jeon ji hyun dalam sassy girl. 



"jika dengan mu salah, ku tak mahu yang benar!"


Isteri Teroris. Alasan nak simpan rambut panjang. 
LOL tak pakai rambut sebenar punnnn!! BER-HIJAB SAJE HOKHOKHOK



...

kawan, kau la. nanti..kalau jumpa aku rambut pendek, jangan benci aku tau. aku terpaksa merelakan perpisahan ini..goodbye rambut legend.

*lampu fade, audio fade.*


...

36 comments:

Ahmad Munir said...

apsal ada gambar hot tu lol

broken_nigina said...

:)

khel kamarul said...

Ahakz!!

Tak serius, surat itu benarkah atau potocop?

pepun, nice cut rambut.

i sayang rambut...

Che Sakinah said...

ahahaha! meh nak tolong shave meh! kregggggggg... *pasang shaver elektrik* ;]

Along Usop said...

aaaaaaaaaaa.. lepas ni tak kembar la kite!! =(

CekbOlat-bOlat said...

pehhh . smpai buat suratt . mmg hidup mati dgn rmbut tuh .

Miss Zahirah said...

picture yg last tu sweet.. hahaha

ayie zaharuddin said...

munir: sebab kite same2 hensem dlm tu hahahaha

khel: betul2 la. hahaha on your face kat pakgad tuu hehehe

sekinahh: noooooo!! D;

along: along gunting ar gak jomm.hahaha

bolat: memang. berani ar ganggu hubungan ktorang.

zahira: hihihi cantik kan aii! ;* hahahaha

Miss Zahirah said...

muka mcm mintak siku jer.. hihihi.. ;b

ayie zaharuddin said...

kejam nyer. baru cita2 nak jadi model. hahahahaha

Miss Zahirah said...

hahaha.. sory2..
i support u jdi "model"..
go3.. hihihi

yana halim said...

cute je gambo last tu. hahaha...

ayie zaharuddin said...

zahirah: hahahaha nak jugak ade "" tuuu!! nampak sangat tak rela kann hahaha

yana: timekasih! hihihi hahahaha

Miss Zahirah said...

at least kta sanggup nak support tau.. hihihi

Wadi AR said...

woww. ini hijabister. boleh sy buat photoshoot tak?

dayteenlea said...

sian isteri teroris.

onie said...

auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww,betapa hensem dan cantik,err :P

ayie zaharuddin said...

zahirah: okeiii timekasih banyak3! *ciom pipi kiri ciom pipi kanan* hahahaha

wadi: *malu2* eheehe boleh..

lea: tu lah. kesian dia. isk3

onie: pilih salah satu jee. hahahaha

Miss Zahirah said...

whatever it is.. anda ttap "cun" bila bertudung.. kihkihkih

dayteenlea said...

takpe. nanti pakai extension ok?

nyei said...

Zahirah: hahaha timekasih laa. Tetap ade "" tu. Hahahaha

Lea: okei. Nanti teman pegi pakai tu?

Miss Zahirah said...

hahaha.. okey2.. pasni xe dah..
anda tetap cun lgi comel bla bertudung.. hihihi

ayie zaharuddin said...

zahirah: hahaha timekasih daun keladi. lain kali cakap cun lagi. hahaha

Miss Zahirah said...

hahaha.. nyampah2..
dush3!
hamik ni tumbukan di alam maya..
kihkihkih

ayie zaharuddin said...

amboi cergas nyer. stalait dahi baru tau. hahaha

Miss Zahirah said...

amboi.. cergas gk tu..
siku ni dh lma x menyiku.. hahaha

ayie zaharuddin said...

zahirah: hahaha siku tak tajam takpe. harmless. hahahaha

Miss Zahirah said...

hohoho.. siku x tajam?
bru pas asah ni.. kihkihkih

ayie zaharuddin said...

asah pakai ape? tak berdarah plak siku tuh. hahaha

Miss Zahirah said...

ehh.. x2.. x berdarah pn..
asah dlm mmpi aje.. hahaha

ayie zaharuddin said...

asah dalam mimpi besalah dalam mimpi jela. gudlak la nak jumpe dlm mimpi. hahaha

Syakir Rahman said...

pergh.. mati2 aku igt tuh gmbr pompuan..seb baek idup lagi...bru cdg nk tekel..eh!!! okbai...bhahahhaa

Miss Zahirah said...

yer.. mmg gudluck sgt nk jmpa dlm mmpi.. ape kes nk mncl dlm mimpi?? hahaha..
next entry please.. ;b

-meeSUPERGIRL- said...

ohh awk rupanya yg duet dgn katy perry .. oooo .. ooo .. xD

leeza said...

Ketat jugak peraturan UTP, nampak macam relax, super cool je. Harhar --'

sara E a.k.a CT said...

hahahaXD