Tuesday, February 16, 2010

Lahh!! reput ke kuat sangat?!!

BACE DULU!! INI SIASATAN HEBAT!!

Based on true story.


Kisah ini berkaitan dengan orang hidup yang belum mati.


HANYA BACA apabila nenek/atuk anda TIDAK ADA berdekatan.


Pembaca diharap membaca cerita ini dengan seriyus.


3.02 am: PRRRAAAAAKKKKK!!!


3.14 am: kelihatan saidi *bukan nama sebenar* keluar dari bilik tercungap2..saidi membuka pintu rumah perlahan2 dan hilang dalam kepekatan malam. Eh tidak3. malam tidak pekat. Ada lampu jalan..nampak saidi tertunduk2 tertonggeng2 melakukan sesuatu di luar kebiasaan di dalam gelap..


fuzanah *bukan name sebenar jugak* sedang menunggu dalam bilik. Dia sedang terkejut, tercungap2, panik!! Menunggu dengar resah..kepalanya ditundukkan sedikit mendengar persekitaran, bimbang jika ada orang datang..jantungnya berdebar kencang..


3.20 am: saidi terjengket2 masuk..kakinya senyap bagai dipasang silencer..air mukanya dilihat cukup risau..peluh2 jantan mengalir kesana sini..merecik seperti peluh spanjbob..beberapa ketul batu bata tergenggam rapi pada tangannya..


“abang! Dah la tu!!”


“belum cukup lagi ni!! Teruk dah ni!!”


Dua orang yang dinamakan dengan bukan nama sebenar yang baru dimentionkan sebentar tadi berbisik2 sesama sendiri. Kalut sungguh mereka..apakah salah yang telah mereka lakukan?!


3. 25 am: saidi keluar lagi dengan hati2, tanpa selipar, terus tunduk, masih tercari2..


3.27 am: saidi tutup pintu perlahan-lahan. Terus meluru ke dalam biliknya. Batu bata yang baru dikutip sedang fuzanah susun dengan perlahan..empat..yaa..empat ketul untuk satu side..


"abang! abang angkat, saya tolak!"















keesokan harinya..


biasa2 sahaja..indah..pagi yang ceria..adik lelaki fuzanah pagi-pagi lagi telah keluar rumah untuk buat tai chi..belum sempat dia membuka kekuda, sesuatu yang aneh menggamit pandangannya..


"fulamak weh!! mane pegi batu bate banyak banyak kat luar nih?!!"


tinggal satu?!..pada pandangan mamat tu, ini sememang nyer pelik..mungkinkah batu2 tu sume telah diabduct oleh alien pade waktu malam ketika mereka nyenyak tidur?


waktu petang ketika tiada orang di rumah..suatu siasatan SiEsAi telah dijalankan..


tanah kuning dari tapak kaki seseorang yang


tidak berselipar.


jalan perlahan.


sedikit bongkok- mungkin bawak benda berat..


benda berat = batu-bata.



hmm3..


jejak itu terus diikut..membawa sang penyiasat ke arah sebuah bilik..


bilik pengantin?


batu?..bawak masuk bilik?


sambit terkerut2 macam sembelit, mudah sekali nyer penyiasat yang hebat ni tau lah ape yang berlaku..dengan sambil lewa dan penuh kesinambungan, *taktau ape maksud* dia tunduk dan mendapati..


empat ketul batu sama saiz petak-petak telah jadi penampung katil..tapi ni cuma empat..mana lagi lima?!! sepatut nyer ade 10!! satu kat luar..sembilah mestilah kat da? lam!!


dengan tidak ragu2 lagi, dia *penyiasat yang hebat* telah menyelak tilam itu!!



tenenet tenet!!



1. empat kat depan..



2. empat kat belakang..



3. satu spare takut patah lagi?




7.20 pm: dua orang tertuduh, saidi dan fuzanah *bukan gambar sebenar* telah tertangkap kerana mematahkan katil pada malam pertama..




gudjob!!


berikan tepukan gemuruh pada mempelai yang ganas!! ops!


haahahaha..kantoi sudah!!


..


64 comments:

khazaidi said...

pak pak pak..
tepukan gemuruh telah diberikan~

✿ YaYa ✿ said...

ha3..
mace2 lar..
sel0k s0re amb0 bac0 entri nieh..
kih3~

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha bnyk la ko nyer gemuruh dy..komen dlm blk aku je..haaha...

yaya..aa..okeh..haahaha

jimah said...

adoyai.. ade2 je ah..

Ayie a.k.a Nyei said...

betul dow jimah..ni real case nih maneleh dapat kat mane2..

sYeNgEt ke senget?? said...

hahahah LOL.. lawak..sangat dramatik

tujuhhariseminggu said...

ganeh nye.... lol

Kay said...

ahhahahaa..this is funny~

didit said...

oit...
akak ko pon ko nk tibai skali ke??...
*akak ko ea??
hahahahaha...
prngai mcm cibai~

Ayie a.k.a Nyei said...

syenget..haahaha..kesian katil kan? sad ending sbb katil patah..haaha

tujuhhariseminggu..ganeh3..takleh watpe..haaha

kay..tau xpe..haaha

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahha didit..mane aku tau weh..hahaha..tak telibat..haaha

FatinZol said...

muahahahahaha....

sungguh mendebarkan! bole buat filem ni !

Alyssa Villamor said...

erk..cite betul ke nie??
wat saspen jew,
ingat kan cite antu..huhu

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaa..ni filem saspen ni fatin..haaha..

ni citer betul tapi dah diolah dan diporak perandekan..haahaha

miloicekaw1119 said...

lawak giler..
suspen jer ceritta ni..
kuang kuang kuang..

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha..mmg diolah supaye jadik saspen..haahaha

DH said...

Adoooooooooooooiiiiii aiiiii...
Suka menyakat ko ni ayie..
Hahahahahaha..

manager said...

dasat ar diorang wat keje, nape d bagi katil reput tu, kena bli baru tu..
ko ke ayie yg jadik spy tu,bz bodi la lu,saje je,padehal ko la tukang skodeng tu ye

Ayie a.k.a Nyei said...

dh: aku tak buat pape pun..diorg tinggalkan kesan weh..haahaha

manager: ahahaha..tak3..aku tak besalah LANGSUNG dalam hal ni..ni kes rare ni kena rekod..haahaha

spark acap said...

lawak cam shial! da bez aa hahaha

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha tau3 spark..haaha

^ ZuMaWaMBa ^ said...

(@____@') adoyaiii~~~
hahahahahaaa~~~~
[gelak guling2]

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahha relax2..bangun2 x elok pempuan guling2 tengah org ramai..

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

hhahaha.. gns doe smpai pth katil. deme buat ape la smpai jdik cmtu skli.huhu

Ayie a.k.a Nyei said...

ntah ler buat ape..main lompat2 kot?

Wan Izzul Fathi said...

dorang kuat kot. :D

Ayie a.k.a Nyei said...

main2 lawan2 tangan kot?

SyaffeQ said...

dengan ini kes di tutup..DUP!!

HAHAHAHA

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahha tutup2..semoge takkan berulang lagi kat mane2 pun..hahaha

noor afzan said...

tu la..
lenkali beli la katil yang kukuh sikit..
haha~

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha tau xpe..tu katil turun temurun tuh..ingat nak jimat la konon..hakhakhak

flo said...

lawak! lawak!

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahah thanx3 flo..hahaa

Linda CJ said...

hohoohoo.. hebat citer nie :P

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha pengantin hebat..kalau diorg x hebat citer ni x kuar kot.. haaha

hans said...

hahahaha
lawak sengal
kehkeh

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha lawak batu pun boleehh..hahahaa

Zati said...

adeh...gelak guling2 dah baca entry ni...LOL!!

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha sorg lagi pmpuan guling2..relax2 bace kool je k? ahahaha

LadyCaja said...

bongek!!

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha sape bongek?~

NiNa' said...

dahsyat2...

Ayie a.k.a Nyei said...

kan..hm3

aNoZ said...

hahaha.. klaka la/ aduh~

Ayie a.k.a Nyei said...

hakhakhak..

orang muo said...

waaa..bedegup kencang jntung...skrip sgt bagus, grafik pun amat baik...markah penuh. tahniah kepada pengantin dpt belakon dgn bagus skali

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha tetibe masuk anugerah skrin kan..harharhar

Mokhriz Mohammed said...

panasssss!!!! panasssss! ahahaha

siti nurkhijah said...

HAHAHA....
GANAS...

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha diorg excited lagi kan..baru2 lagi..haahahahahaha

hans said...

batu punya pasal semua orang ketawa

Ayie a.k.a Nyei said...

haahaha..memula carik kayu..x jumpe..jumpa batu je gune je lah..hahaha

||| PöJìé PööH ||| said...

hahahah siot jer..
Aiyooolah pengantin beraksi hebat malam tadi sampai patah katil?
hahahahaha..
xleh blahh!

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaha..taktau la ape jadi smpai patah..harharhar

zulhilmi bdk blur said...

mmg ko siasat ke neh,,
mntap..
hihi

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha tak pun sbenar nyer..katil tu dah patah awal2 lagi mase tengah lepak2 ngn bakal pngantin..haaahha

rizputra7 said...

fuyooo...tepuk2...

ila de cute said...

nyei,abg ad betul2 print entry ni bagi kat kunah and saidi, kunah seperti biasa memula tak faham yg entry ni tgh mengena kan dia... dia gelak2 je....saidi pun sama...

Khaleeqa Idrus said...

Bahaha! Gila ahh ><" Aku kena sediakan batu lps aku kahwin ah nnt. Takut roboh gak mcm dorang hahaha.

Ayie a.k.a Nyei said...

rizputra: haahaha tepuk3 sile3..haaha

kak ila: hak3..sebbek saidi x ngamuk lak kan..harharhar..

khaleeqa: haaha kalau mmg bepotensi utk patah mmg kena sedia la..tak pun beli katil stainless steel kan..haahaha

Ms.Independant said...

Omaigod!
Dasat tol!
Hahahaha

:D

asmiedar , 20 said...

dasat depa noh

malyna said...

HAHAHAHAHA, sengal lah. huhu

greenfantasy said...

sumpah lawak!!!GGKL!!