Sunday, May 2, 2010

Peristiwa tidak sebenar di sebalik pebunuhan kekanak limebelas tahun

Ade sorang pakgad ni..die ni muke comel..walaupun dah tua, umur 45..muka dia memang baby face..orang asik ejek2 die baby face baby face baby face..die tensyen la..selalu jugak die pukul bini die sbb bini die pun suke ejek die baby face..tapi bini die serik dah la..sakit woo kena pukul ngn die..walaupun muke comel..tapi ganas..pemarah..pembenci..tak suke haiwan..kejam..pantang nampak kucing mesti nak bunuh..kawasan rumah die takde kucing la sbb die bela anjing jugak..pakgad ni senang kate comel tapi ade bodoh2 sikit..



Nak dijadikan cerite..pakgad ni jage benk cimb..so adela pegang senapang..die takde la tembak orang pulak bile orang ejek2 die comel2 tu..die nyer senapang jarang di-load-kan..so buleh ejek pastu lari..tapi sape la berani nak ejek die kalau die pegang senapang..kalau tak kena tembak pun mesti kena hempuk..

Pade tahun 2010, dunia diselubungi lah pulak ngn nyanyian baby baby dan ke-jambuan jastin beiber..mamat ni muke budak abes suare budak tak baligh lagi pun..orang yg hidup kat sekeliling pakgad comel ni mendapati muke jastin beiber tu iras2 ngn pakgad tu..lalu diorg pun ejek2 la pakgad ni jastin bieber jastin beiber..lalu depan rumah nyanyi baby baby baby~..pakgad comel ni punye lah marah sampai sehari tu die kejar orang2 kampung yang ejek die tu ngn parang..huii horrer..bodoh jugak budak2 orang2 kampung tu..dah tau tapi still nak kacau jugak..

Pade suatu hari, seorang lelaki yang tak comel..muke itam taliban sikit2, umo 27 name hannan nek moto..die tengah nek moto slow2, ade la sorang pempuan tua ni langgar die ngn kete dari blakang..beguling2 lah hannan ni ke lantai tar tuh..darah siku nyer..hannan ni imosyenel lah..lagi lah die emo apebile makcik tak sedar diri tu pecut kerete dier laju2..hannan nyer marah terus jerit macam orang hilang akal je..

Die jerit gini: taik! babi babi babi uuu!! *sakit*

Tak semene2 pakgad comel ni balik dari keje..die dengar je hannan tu jerit2 ingatkan hannan ejek die like baby baby baby uuu~..terus stop muke merah padam acu senapang kat hannan..huii hannan kecut abes-abesan terus nangis je..

“ko apesal jatuh2 moto terus nak nyanyi2 ejek aku?!! hah?!!” sergah pakgad comel kepade hannan..

“mane ade munir..aku kena langgar la..aku tak ejek engko pun”..*nangis3*

Tibe2 kerane hannan ni tadi sangat sedih..dah la kena langgar lari, pastu kena acu senapang pulak..huih mmg rase diri tak gune lah si hannan ni..die pun terus rase nak buat jahat..hannan ni jahat ni..isap shabu ni kat kampong..yg die kena langgar tu mase baru balik dari beli shabu la tuh..ape nak jadi la ko nih hannan..hannan yg jahat ni dapat idea jahat..dia jugak tahu si pakgad comel ni memang bodoh banyak ni..senang kena tipu..dia pun tahu bahawe si pakgad comel ni benci sangat2 ngn jastin beiber..

“weh3..aku nampak jastin beiber dalam kerete yang langgar aku tadi..pegi ar bunuh..pasni ko dah tak kena ejek jastib beiber dah..pegi3..” kate hannan dengan penuh konfiden!! Dia berbuat demikian kerane mengharapkan munir akan menembak pempuan tua tu dari belakang ala2 cerite polis kejar2 orang jahat dalam holiwud tuh..so tak kesah la sape bawak kete pun, yang penting die kena tembak..

Si pakgad comel ni pun tekejut ar..die tak kenal pun jastin beiber sape..die ingat jastin beiber ni orang bidayuh mane la..yang die tahu, mamat tu 15 tahun..die pun terus eksaited ar nak pegi bunuh ni..huih..mmg kejam yg takde limit dier nih..maka nyer teruslah die bawak moto suzuki lc300cc tu kejar kete tadi..dah lame sangat dah kete tu blah..tapi sbb perasaan hasad imosyenel munir ni tadi..die sanggup kejar..dah 12minit tuh..jumpe lah die ngn kete iswara merah lebihkurang macam yg hannan cakap tadi..die tak tembak terus..

“Stop!! Stop!!”

Sorang budak tahun kuar..muke jambu jugak..kerane menyangkakan pakgad tu polis, budak tu telah merayu2..”tolong lepaskan..saye pegi beli kismis utk adik je tadi incik..”

“oooo..kau la yee...engko ade langgar orang kan?!!” soal pakgad comel..

“maneade~ incik” *nanges2*

“oooooooooo!! lagi mau tipu aku ye?!! Name ko ape?!

“muhsin.”

"hah!! muhsin baiber!! Umor ko bape?!!”

"eh bukan!! muhsin jabak..umur saye 15."

Deshum! Tembak sekali je..mati la budak tu..





ni antare post2 bodo dlm ni..dan aku dah bosan weh..nak letak jawatan dr blogger buleh?

23 comments:

Pemerhati Penang said...

Chelaks punya ceruta. mak aku ingat aku ni dah gila gelak sorang2. siot punya ayie!!!

LOL!!!

Ahmad Munir said...

xdek keje eh? geochem dh siap?seismic dh siap?clastic dh siap?

cuyaduya said...

hahahaha..munir sudah elmo di situ!!siot jek ayie..

cderluck said...

what da ell ?

Ayie a.k.a Nyei said...

blommm!! munir belom!! hahaha..tak reti buat..TT____TT

Ayie a.k.a Nyei said...

citer ni mmg ntah pape sikit helhal..aku serabut2 wat keje tibe2 sume datang dlm otak aku secare sadenli..

cuya..munir tak marah~ kalau die marah, die carut2..ni takde carut pun? hik3

ntah ar..aku pun taktau ar wat de ell..dah lame tak bukak blog nih..malas dah rase nyer..

reen_sofee said...

hahahaha.
sian weh budak tuh.
die tak besalah bhai!
haiyaa.

FatinZol said...

klau da dasar sengal tu,memang sengal la jgk ko an...

hooho...

walopun ku tau cite mu meng-harut,kubaca juga sampai abis...

Ayie a.k.a Nyei said...

reen_sofee: aah kesian..tapi yg pulis tembak budak betul2 tu lagi la kesian kan..wuwu..tagune pulis..

fatinzol: hahaha ntah nyer..ko tak rase buang mase pulak? hahaha

.Amy. said...

ayie jangan bohsan aarrrr

jeff said...

woi ayie! pergi buat geochem! seismic jangan buat lagi!

zarul said...

hambarrr~~~buuuuu~~~
hahahha

CeRiTeRa ArEmAY_ZaCk said...

ayie..aku baru nk stat follow blog ko nie..xkn nak pencen da jadi blogger..~ x

LepLop said...

Hahaha kalo ko boring mai la bilik aku
bole gigit bontot izul tu

ayie said...

amy:jepp:razol:zack:lepop: ok..hahaha..

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha jep!! ko tak perasan ke cuya ade sini? mintak maap cepat dah segere antar seismic ko..hahahahaha..adeh3..penat file nih..aku duduk tegak leh telelap tadi..shit3

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha...

terbaekk punya citer..

tiba2 lak ending ade muhsin jabak kena tembak. hahaha..

buat movie la best! jd director. hahaha..

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha..taknak lahh..jadik director kene deal ngn manusia..ngarut2 cani takpayah pun..hahaha..

nabilah_2908 said...

hehe...best gk cerita ni...evn ada unsur2 mengarut di situ..ala2 cerita budak yg kena tembak dgn polis tu..

jom ke APA KATA HATI pulak,
IKHLAS KE

cikgadis said...

pantang nampak kucing mesti nak bunuh

erk!!! kenapa??! haha agak imosyenel ni.. lalala

Ayie a.k.a Nyei said...

haaha ni parody cerite budak tu kot..nak buat polis takut kena tangkap lak..hahaha

ntah munir tuh..cube tanye die apesal benci sgt kucing tuh..

Anonymous said...

assalamualaikum
just sdikit teguran
sbnarnya kes ni agak sensitif n
kalu bleh , jgn men2 ngn isu situasi yang sbnar, nnt apa kata family kes aminurrasyid kalo baca blog ni.saudar kna peka dengan mashlh sprti ini..mmg niat kita nk brgurau, tp kna tgok pada tmpatnya
stau sy pelajar ut dikatakan para cendikiawan, cerdik pandai..alangkah bagusnya kalau saudara gunakan manfaat saudara berblogging dlm perkara2 yang bermnfaat..maaf jika tersalah bhasa, tp niat hnya nk mnegur.

Ayie a.k.a Nyei said...

btul jugak tu..ok2 len kali tak buat dah